Zwerfvuil

Stel je kandidaat als Mooimaker

Trots op onze Mooimakers in de gemeente Dentergem

Heel trots mogen wij zijn op onze landelijke groene gemeente Dentergem die ook voor een deel gedragen wordt door onze “Mooimakers”. In totaal hebben we 50 Mooimakers. Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG.

De dienst Omgeving wordt geregeld gecontacteerd met meldingen van zwerfvuil op heel wat verschillende plaatsen. Ondanks dat er al heel wat sensibilisering is rond dit thema in de gemeente, blijft het probleem zich voordoen net zoals in andere gemeenten en steden.

Meldingen van zwerfvuil worden aan de dienst Omgeving bezorgd. De dienst Omgeving stuurt dan zo snel mogelijk een team op het pad om het zwerfvuil op te ruimen. Hierbij een welgemeende dank jullie wel aan de 50 Mooimakers van het gemeentebestuur Dentergem.

Als dienst Omgeving doen we toch nog een warme oproep “hou het proper”. Wanneer iedere burger een steentje bij draagt is iedereen al een beetje een Mooimaker op zich. Heb je ergens zwerfvuil of sluikstort gespot, dan kan je het melden via de website van de gemeente Dentergem.

Wil je zelf ook deel uitmaken van het team Mooimakers en ben je het ook beu om altijd die blikjes, sigarettenpeuken, rommel, in straten, grachten, etc. te zien? Twijfel dan niet en registreer je via ons registratieformulier. De dienst Omgeving zorgt voor de nodige registratie op de website van de Mooimakers. Eens jouw propere plek geclaimd is bezorgen wij jou het nodige opruimmateriaal (grijper, handschoenen, fluovestje en vuilniszakken).

Wil je meer weten of wat jij kan doen tegen zwerfvuil? Ga naar de website van de Mooimakers: mooimakers.be of neem contact op met de dienst Omgeving: leefomgeving@dentergem.be of tel. 051 57 55 20.

Contact

Adres
Gemeentehuis Dentergem Kerkstraat 1 , 8720 Dentergem
Tel.
051 57 55 20
omgeving@dentergem.be