Winterlezingen

De winterlezingen in Dentergem staan garant voor boeiende onderwerpen, uitgediept door experten die je blik verbreden op actuele of intrigerende thema’s. 

Binnenkort

Chanti Ketels over seksueel grensoverschrijdend gedrag (22 maart 2024, 20.00 u) - Chanti Ketels

Reserveer je plaats

‘Sven Pichal blijft een maand langer in de cel naar aanleiding van seksueel (kinder)misbruik.’

‘Na de documentairereeks ‘Godvergeten’ waar seksueel misbruik in de Kerk wordt blootgelegd, stroomt er een tsunami aan nieuwe klachten binnen.’

‘Influencer en acteur Nicolas Caeyers verdacht van zedenfeiten bij minderjarigen.’

Waar seksueel grensoverschrijdend gedrag tot enkele jaren geleden nog in de taboesfeer zat, is het tot op heden niet meer van de voorpagina van de krant weg te slaan.

 Wanneer seksueel grensoverschrijdend gedrag meer dan alomtegenwoordig is, maar onze kennis omtrent de thematiek achterop hinkt, blijft het zoeken hoe we ons moeten verhouden ten aanzien van het kluwen aan mediagevoelige dossiers, abstracte en weinig gekende informatie.

Wanneer spreken we over seksueel grensoverschrijdend gedrag? Wat is het? Wanneer ben je slachtoffer of dader? Waar kan je terecht? Hoe vaak komt het voor?

Seksuologe Chanti Ketels zoomt met ons dieper in op bovengenoemde vragen en de voor velen nog te onbekende thematiek. Deze winterlezing richt zich in de eerste plaats op jongvolwassen als doelpubliek.

Afgelopen winterlezingen

  • 8 november 2023: Lucien Van Impe en Roger De Vlaeminck, in gesprek met Filip Osselaer - In onze tijd
  • 25 januari 2024: historicus en journalist Rien Emmery (Knack, VRT NWS) - FAKE! Een kleine geschiedenis van de vervalsing 
  • 27 februari 2024: Alain Remue - Een kijk achter de schermen van de Cel Vermiste Personen

Praktisch

Alle voordrachten (uitgezonderd de lezing van Alain Remue) starten om 20.00 u, maar de deuren gaan al open om 19.30 u. De locatie kan verschillen. De winterlezingen zijn een organisatie van de Cultuurraad en het gemeentebestuur, in samenwerking met de bibliotheek.

Contact

Adres
Gemeentehuis Dentergem Kerkstraat 1 , 8720 Dentergem
Tel.
051 57 55 27
cultuurfunctionaris@dentergem.be