Winterlezingen

De winterlezingen in Dentergem staan garant voor boeiende onderwerpen, uitgediept door experten die je blik verbreden op actuele of intrigerende thema’s. 

Binnenkort: 'FAKE! Een kleine geschiedenis van de vervalsing' (donderdag 25 januari 2024)

Je hoort vaak vertellen dat we momenteel in een 'fake news'-tijdperk zouden leven, met valse profielen op sociale media, misleidende propaganda, en de opkomst van artificiële intelligentie en deepfakes. Maar is dat allemaal wel zo nieuw?

Historicus en journalist Rien Emmery (Knack, VRT NWS) neemt je mee door de geschiedenis van de vervalsing, van de middeleeuwen tot vandaag. Hoe hebben mensen zich in het verleden laten beetnemen? Waarom hebben vervalsers fake berichten, boeken, of voorwerpen verspreid? En betekent 'vals' automatisch altijd 'slecht'? Een geïllustreerde historische voordracht die relevant is voor onze omgang met informatie vandaag en in de toekomst.

Afgelopen winterlezingen

Tijdens de herfst en winter van 2023-2024 ontvingen we begin november Lucien Van Impe en Roger De Vlaeminck, in gesprek met Filip Osselaer.
De twee iconen van het wielrennen vertelden de mooiste anekdotes en de meest memorabele gebeurtenissen in een humoristisch, nostalgisch programma vol straffe verhalen. 

Praktisch

Alle voordrachten starten om 20.00 u, maar de deuren gaan al open om 19.30 u. De locatie kan verschillen. De winterlezingen zijn een organisatie van de Cultuurraad en het gemeentebestuur, in samenwerking met de bibliotheek.

Contact

Adres
Gemeentehuis Dentergem Kerkstraat 1 , 8720 Dentergem
Tel.
051 57 55 27
cultuurfunctionaris@dentergem.be