Werken tussen rotonde N305 en grens met Dentergem in mei-juni

Gepubliceerd op vrijdag 12 mei 2023 om 11:48
In mei en juni bereiken de werken in de N305 (Gentstraat) op grondgebied Oostrozebeke de fase waarbij gewerkt zal worden tussen de rotonde en de overgang naar de Meulebekesteenweg in Dentergem. Het verkeer zal op die plaats enkel afwisselend de tijdelijke verkeerslichten kunnen passeren.

Project 

In 2021 startte in Oostrozebeke de aanleg van de fietspaden en de vernieuwing van het rioleringsstelsel langs de Gentstraat en haar zijstraten. Meer info over dit project vind je op de website van het lokaal bestuur Oostrozebeke. Wie van Dentergem wegrijdt en het rondpunt wil nemen, zal binnenkort geconfronteerd worden met de werken en een veranderde verkeerssituatie. 

Uitgevoerde werken mei-juni

In mei vinden tussen de rotonde en de grens met Dentergem rioleringswerken plaats, waarbij enkele grachten verlegd worden. De nutsmaatschappijen gaan in juni aan de slag. Tijdens deze periode zal het verkeer geregeld worden met tijdelijke verkeerslichten die afwisselend uit beide richtingen verkeer toelaten.

Geen verkeer mogelijk van augustus tot eind november

Van augustus tot eind november 2023 zal hetzelfde korte stuk op de Gentstraat (N305) volledig afgesloten worden voor wegeniswerken. Meer informatie over de omleiding en timing van de werken volgt.