Geen doorgang Mandelbrug Wakkensteenweg en Mandelbrug Vijvestraat van 8 april tot en met 8 mei

Gepubliceerd op vrijdag 5 apr 2024 om 09:10
Door boringen voor nutsvoorzieningen zal van maandag 8 april tot en met woensdag 8 mei 2024 geen verkeer mogelijk zijn naar en van Wielsbeke over de Mandelbrug. Ook het kruispunt Vijvedreef-Wakkensteenweg zal afgesloten zijn.

Update 11 april 2024: de info over lijn 13 vanaf maandag 15 april 2024 onder 'openbaar vervoer' werd aangepast.

Mandelbrug Wakkensteenweg

De Wakkensteenweg wordt afgesloten van de hoek Molenstraat/ Mandelstraat tot aan het kruispunt Wakkensteenweg/ Heirweg. 

Omleiding

Het lokaal bestuur had erop aangedrongen dat de werken pas konden starten nadat de Gentweg (kruispunt ‘Verre Ginste’) opnieuw vrij was.

Er wordt een omleiding voorzien:

  • voor verkeer richting Wielsbeke, Waregem, komende vanuit Wakken, Oeselgem: via de N43 in Zulte
  • voor verkeer richting Wielsbeke, Waregem, komende vanuit Dentergem, Tielt, Meulebeke: via de Meulebekesteenweg/Tieltstraat, Gentstraat, Steenovenstraat, Hoogleenstraat, Breestraat en Rijksweg

Mandelbrug Vijvestraat

Ook de (kleine) Mandelbrug ter hoogte van de Vijvestraat wordt afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Dit om sluipverkeer te vermijden langs deze weg die niet voorzien is om een belasting met veel en grote voertuigen te dragen en ook de omliggende straten hiervan te vrijwaren. Voetgangers, fietsers, bromfietsers klasse A en speed pedelecs kunnen de kleine Mandelbrug wel passeren.

Parkeerverbod Molenstraat

Om de omleiding vlot te laten verlopen, zal tijdens de werken in de Molenstraat een tijdelijk parkeerverbod van kracht zijn. Dit voor het gedeelte tussen het kruispunt met de Mandelstraat en het kruispunt met de Kraaistraat, in beide richtingen.

Buurtbewoners die problemen zouden ondervinden om hun auto te parkeren, kunnen terecht:

  • op de parking van grootwarenhuis In de Klok (Molenstraat 35) dat ons hiervoor toestemming verleende; 
  • op het marktplein Wapenplaats (niet op dinsdag wegens wekelijkse markt);
  • in de Mandelstraat.

Openbaar vervoer

Tijdens de paasvakantie blijft de dienstregeling van De Lijn in Dentergem behouden. Vanaf 15 april 2024 wordt er extra rijtijd voorzien op alle ritten om de vertragingen van de schoolritten op te vangen. 

  • Lijn 13 - richting Tielt: de rit uit Waregem vertrekt reeds om 7.10 u (in plaats van om 7.16 u) met aankomst aan Tielt Station om 8.05 u. De bus zal aan halte Dentergem Dorp zijn om 7.37 u.
  • Lijn 13 - richting Waregem: de rit uit Tielt met aankomst in Waregem om 8.01 u vertrekt voortaan aan Tielt Station om 7.09 u (in plaats van om 7.15 u). De bus zal aan halte Dentergem Dorp zijn om 7.33 u.

De informatie in de routeplanner is correct. De Lijn vervangt zo snel als mogelijk de dienstregeling die uithangt aan de betrokken haltes. Hou er rekening mee dat dit even kan duren.

Raadpleeg de routeplanner van De Lijn  voor de meest actuele reisinformatie.

Tijdens de werken worden volgende haltes van De Lijn in Wielsbeke niet bediend:

  • Lijn 13 richting Waregem Scholen Westerlaan: niet-bediende haltes: Groene Wandeling, Caignaardstraat, Balta en Sint-Eloois-Vijve Centrum. Er worden geen vervanghaltes aangeboden.
  • Lijn 13 richting Tielt Station: niet-bediende haltes: Sint-Eloois-Vijve Centrum, Balta, Caignaardstraat en Groene Wandeling. Er worden geen vervanghaltes aangeboden.

Afronding en evaluatie werken

De werken zullen op woensdag 8 mei 2024 (onder voorbehoud) zijn afgerond. Meer info kan je vinden op www.wielsbeke.be.

Het lokaal bestuur begrijpt dat deze werken een grote impact hebben op ondernemers en inwoners en volgt de situatie van nabij op. Deze zal nadien ook worden geëvalueerd door de besturen van Wielsbeke en Dentergem voor de aanpak van de rioleringswerken ter hoogte van de Wakkensteenweg die gepland zijn vanaf eind 2024.

Meer info over het verloop van de voorbereidingen van de werken.