Update 6 december: werken kruispunt Statiestraat - nieuwe verbindingsweg

Gepubliceerd op dinsdag 6 dec 2022 om 14:00
Vanaf maandag 14 november 2022 starten in de Statiestraat wegenwerken voor het realiseren van het kruispunt van de Wontergemstraat met de nieuwe verbindingsweg. Hierdoor zal het nieuwe kruispunt iets meer dan 3 weken afgesloten zijn.

Update 6/12

Wegens de koude temperaturen heeft de aannemer het fietspad op het kruispunt met de Statiestraat en de nieuwe verbindingsweg voorlopig nog niet kunnen gieten. 

Het blijft de bedoeling om dit werk zo snel als mogelijk af te ronden. Als de weersomstandigheden het echter niet toelaten om een kwalitatieve uitvoering te garanderen, zal het kruispunt ten laatste op vrijdagavond 15 december 2022 terug vrij zijn. Is het fietspad niet afgewerkt, dan zal na vrijdag 15 december het nieuwe kruispunt nog eens voor korte tijd afgezet worden zodat de werknemers van de aannemer dit werk veilig kunnen voltooien.

De verbindingsweg zal ook de komende weken nog afgesloten zijn. Daar wordt nog signalisatie geplaatst en er zijn ook nog enkele andere werken noodzakelijk.

Opgelet: het verkeer in de Groeneweg, Herpelplas en Puymoortelstraat zal tijdelijk in één richting verlopen.

De lijn 53 zal tijdens de werken niet stoppen aan de halte 'Rvt Mariaburcht'. Reizigers moeten opstappen bij de halte 'dorp'.

Vervangende route

Er wordt een omleiding voorzien: 

  • voor het verkeer komende van Wontergem/Gottem richting Aarsele via de Wontergemstraat - Puymoortelstraat - Herpelplas - Groenweg;
  • voor het zwaar verkeer +7,5t komende van Wontergem: volg Wontergemstraat – Dentergemstraat – N35;
  • voor het verkeer komende van Aarsele richting Wontergemstraat via de Groenweg - Wontergemstraat;
  • voor het zwaar verkeer +7,5t komende van Aarsele: volg N35 – Dentergemstraat – Wontergemstraat.