Welbi: platform voor helpende handen

Gepubliceerd op dinsdag 8 nov 2022 om 10:44
Welbi is een online deelplatform, van Curando en zijn partner Cevi, dat toelaat om, eenvoudig en automatisch verzekerd, helpende handen in de buurt te vinden of zelf aan te bieden. Dentergem opent ook een bijkomend fysiek Welbipunt in Wakken waar iedereen terecht kan.

Flexibel en verzekerd hulp vragen of aanbieden 

Zoek je een lieve babysit voor je kleine kapoen? Iemand die de gevallen bladeren uit je dakgoot kan vissen? Of misschien heb je zelf wat tijd over om iemand uit de nood te helpen ... Mensen die bereid zijn om elkaar (sporadisch, flexibel) met diverse diensten te helpen, kunnen op het Welbiplatform kiezen uit 6 breed gedefinieerde diensten: vervoer, klusjes, babbel, oppas, digitale ondersteuning en shoppen.

Hoe jezelf opgeven of een hulpvraag lanceren

Ben je 16 jaar of ouder? Registeren kan via www.welbi.be of via de app (Android of Apple). 

  • Wie hulp biedt, kan minimum 2 euro en maximum 13 euro per uur vragen, naast extra kosten voor gebruik van eigen materiaal.
  • Hulpvragers betalen, naast de vergoeding aan de hulpaanbieder, een bijkomende vergoeding van 2 euro per uur, die de kosten voor btw, verzekeringen, betaling en administratie dekt.

Eenvoudig een profiel aanmaken

  1. Maak in enkele klikken een profiel aan.
  2. Vind een match in jouw buurt.
  3. Betaal nadien veilig in de app of via je computer

Fysiek Welbipunt in 'Sociaal Huis Wegwijs'

In Dentergem is er al langer een fysiek Welbipunt in het woonzorgcentrum Mariaburcht van Curando, waar iedereen terecht kan met allerlei vragen. Het lokaal bestuur opent nu een bijkomend Welbipunt in Wakken in het 'Sociaal Huis Wegwijs' (Kasteeldreef 1) zodat iedereen kan geholpen worden zonder grote verplaatsingen. Maak op voorhand een afspraak zodat je vlot geholpen kunt worden.

“Welbi wil mensen langer én beter in een vertrouwde thuisomgeving laten wonen. De dienst wil bouwen aan een samenleving waarbij zorg betaalbaar blijft en vereenzaming tegengegaan wordt. Ook jonge mensen kunnen genieten van de diensten van Welbi."  aldus Leen Verlé, projectmedewerker Welbi. 

Vragen en info

  • hallo@welbi.be
  • tel. 078 05 01 48 (maandag tot en met vrijdag, tijdens kantooruren)