Kippenverkoop vanaf vrijdag 19 mei 2023

Gepubliceerd op maandag 15 mei 2023 om 17:32
Minder etenswaren in de vuilniszak? Dat kan door restjes zoveel mogelijk te verwerken, bewust inkopen te doen en te composteren. Toch nog restjes over? Dan zijn kippen de ideale oplossing. Vanaf vrijdag 19 mei kan je opnieuw 2 kippen aankopen via het lokaal bestuur.

Alle kippen voor de kippenverkoop van 2023 werden ondertussen gereserveerd

Wist je dat je 150 g keukenresten per dag aan de kippen kwijt kunt? Ook als tuinhulp zijn ze erg nuttig. Je kunt ze gericht inzetten om delen van je (moes)tuin van slakken en onkruid te vrijwaren, of om een braakliggend stuk grond proper te houden. Zelfs hun mest, die veel stikstof bevat, kan je gebruiken en verwerken tot compost.

Geen solitaire dieren

Kippen zijn sociale dieren, hou er daarom minstens twee. Om een kip gezond en gelukkig te houden, investeer je best in een degelijk hok met buitenren en overloop je even haar behoeften, vooraleer je ze in huis haalt. Deze minimumeisen kan je vinden op www.vlaco.be.

Kip aankopen? Dan krijg je een waardebon

Het lokaal bestuur biedt je opnieuw de mogelijkheid om maximum 2 kippen aan te kopen aan 10 euro per kip. Daarbij schenkt het gemeentebestuur van Dentergem je een waardebon van 5 euro per kip, te gebruiken bij AVEVE Dentergem voor kippenvoer of andere benodigdheden. 

Het lokaal bestuur zal 150 kippen reserveren. We zullen dus 75 gezinnen deze dienst kunnen bewijzen. De kippen zullen worden toegekend aan de eerst ingeschrevenen. De inschrijving is pas geldig na betaling. Wie de voorbije twee jaar kippen aankocht via het lokaal bestuur, komt dit jaar niet in aanmerking. 

Hoe schrijf je je in voor de verkoop?

Ben je ge├»nteresseerd in de aankoop van kippen, dan kan je je hiervoor inschrijven van vrijdag 19 mei 2023 tot vrijdag 2 juni 2023. Alle 150 kippen werden ondertussen gereserveerd.

De betaling gebeurt via betaling op de dienst Omgeving of via overschrijving op BE42 0910 0021 5954. Alle kippen dienen uiterlijk op vrijdag 2 juni betaald te zijn.

Oppikken kippen

Ben je kandidaat-koper? Noteer alvast in je agenda dat de bedeling van de kippen plaatsvindt op zaterdag 17 juni 2023 van 9.30 u tot 12.30 u op de demoruimte van het recyclagepark in Markegem (Brouwerijstraat 21A). Breng bij afhaling een passende doos of mand mee.