Sint-Annakapel

De ruïne van De Nieuwe Sint-Annakapel is gebouwd op het Hoenderveld op een spie gelegen tussen de Tieltseweg en een landwegel, de zogenaamde "Klijtstraat". De kapel dateert van 1864 en komt er op initiatief van Adilie Eugenie Vandermeulen, zuster van de oude burgemeester Jan Francis Vandermeulen en gehuwd met Emiel-Pieter Mulle, lid van een adellijke Tieltse familie.

Van het interieur, oorspronkelijk volledig aangekleed met altaar, communiebank, sacristie en zomeer is niets overgebleven. Boven de spitsboogdeur aan de westkant steekt een tweede wapenschild van de familie Mulle de Terschueren.

De ruïne Sint-Anna werd in 2023 getransformeerd tot een unieke evenementenlocatie met een publiek uitkijkplatform. Een evenementenlocatie bestaande uit twee inspirerende ruimtes met uitzicht op de Meikensbossen en de Poelberg. Elke verdieping (Zaal Adélie of Zaal Emile) kan afzonderlijk of beide tegelijk (Anna) worden gehuurd, inclusief toegang tot de prachtige tuin en het uitkijkplatform.

De Sint-Annakapel biedt de ideale omgeving voor het organiseren van teambuildingactiviteiten, workshops, vergaderingen, netwerkevenementen, brainstormsessies, lezingen, co-working en recepties, en nog veel meer.

Contact

Adres
Gemeentehuis Dentergem Kerkstraat 1 , 8720 Dentergem
Tel.
051 57 55 20
toerisme@dentergem.be