Passief roken

Als Gezonde Gemeente Dentergem streven we ernaar om een omgeving te creëren om al onze inwoners optimale kansen te bieden op een gezond leven.

We wensen kinderen in elke fase van het opgroeien te beschermen tegen tabaksrook, zodat rookvrij opgroeien vanzelfsprekend wordt en niet-roken de norm.  Door niet meer te roken in het zicht van kinderen en kinderen een andere norm rond roken te leren, maak je hen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.

Roken in het bijzijn van kinderen

Er bestaan nog heel wat misverstanden over roken in huis en in de auto in bijzijn van kinderen. Veel rokers denken bijvoorbeeld dat roken onder de dampkap of bij een open raam de schadelijke stoffen doet verdwijnen. Maar niets is minder waar.

De schadelijke rookdeeltjes verspreiden zich in je huis zonder dat je er iets van merkt: in de lucht, op de meubels of het speelgoed. Ook als je alleen binnen rookt wanneer de kinderen niet thuis zijn of luchtverfrissers gebruikt, blijven de schadelijke stoffen in huis hangen. Enkel wanneer je niet binnen rookt, zorg je ervoor dat kinderen niet meeroken.

Op de website van Kom op tegen Kanker vind je feiten over meeroken in huis en in de wagen, tips om niet meer in huis te roken en een quiz.

Contact

Adres
Kasteeldreef 1 , 8720 Wakken
Tel.
056 62 10 10
sociaalhuis@dentergem.be
Morgen
open van 08:30 tot 12:00 13:30 tot 16:30
Alle openingsuren Sociaal Huis Wegwijs