Opening drie aanlegsteigers langs de Mandel in Dentergem

Gepubliceerd op zondag 26 mrt 2023 om 18:14
Het lokaal bestuur Dentergem wil de beleving op en rond de rivier de Mandel nog meer aanzwengelen. Daarom werden drie aanlegsteigers aangelegd: één ter hoogte van de Baliekouter in Wakken (aan Teeuwkebrug) en twee ter hoogte van de Tieltstraat in Markegem.

De Mandel ontdekken van op het water

De bijrivier van de Leie is een mooie, kronkelende rivier. Tot in de 17de eeuw werd ze bevaren met kleine boten. Door de aanleg van de drie aanlegsteigers krijgt iedereen nu de kans om de Mandel af te varen en de rust en schoonheid van dit stukje natuur en de streek te ervaren. Deze drie aanlegsteigers werden gesubsidieerd door Provincie West-Vlaanderen in het kader van het provinciale reglement toeristische impulsen ‘Beleef West-Vlaanderen!’.

Getest en goedgekeurd

De officiële opening vond plaats op zaterdag 25 maart 2023 in de Baliekouter. De Dentergemse Kajakvaarders, de Dentergemse Mandelvaarders en de Roeselaarse Kajakvaarders testten de net aangelegde aanlegsteigers uit en … waren enthousiast!

Waterratten gevraagd

Haal je eigen kano of kajak onder het stof of huur er eentje en zak dit voorjaar af naar de Baliekouter of de Tieltstraat voor je eigen ontdekkingstochtje op de prachtige Mandel.

Thema's