Barometer energiesparen

Print deze pagina

Barometer: volg de evolutie in cijfers en grafieken

Volg op www.energiesparen.be/barometer hoe de groene energie in Vlaanderen verder ontwikkelt. Je kan er binnenkort ook zien welke provincies, steden en gemeenten met kop en schouders boven de anderen uitsteken. De barometer is een project in ontwikkeling, we plannen op termijn ook cijfers en grafieken van energiebesparing, EPC en EPB.

Meer info

www.energiesparen.be

of bel 1700

Stroomvoorspeller voor zonne- en windenergie

Op vraag van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein ontwikkelden het Vlaams Energieagentschap en 3E de ‘Stroomvoorspeller’. Hoeveel groene stroom kunnen we van onze zonnepanelen en windmolens verwachten met dit weer? Voor hoeveel gezinnen volstaat dat en hoeveel CO2-uitstoot vermijden we? Wordt vandaag of morgen een topdag? De Stroomvoorspeller weet het antwoord op al die vragen.  Voor het eerst biedt een regio niet alleen realtime groenestroomproductiedata maar ook voorspellingen tot op gemeentelijk niveau, een Europese primeur.

 De Stroomvoorspeller koppelt gegevens van zonnepanelen en onshore windmolens aan weersinformatie. Zo schat hij in hoeveel stroom de zon en wind voor ons produceren. En hoeveel we in de nabije toekomst kunnen verwachten. De opbrengst wordt per uur en per dag weergegeven, zowel voor Vlaanderen en de provincies als voor elke gemeente. Net zoals bij een klassiek weerbericht geeft de stroomvoorspeller niet alleen voorspellingen, maar ook actuele waarnemingen en historische data.

Volg voortaan de voorspellingen en waarnemingen van de opbrengst van de zonnepanelen en onshore windmolens in uw gemeente, provincie en heel Vlaanderen op de voet op www.stroomvoorspeller.be.

 


OP AFSPRAAK

De diensten van gemeente en OCMW werken uitsluitend OP AFSPRAAK, n.a.v. de coronapandemie.

Login