Wandelpad Neerhoek

Print deze pagina

Dagelijks worden we via de media geconfronteerd met oorlogssituaties. Tot zolang deze menselijke drama’s zich afspelen tot ver buiten onze contreien staan we daar niet bij stil. En toch zijn er tijden geweest waarin onze bevolking rechtstreeks slachtoffer was van even gruwelijke oorlogsdaden.

Onder impuls van mevr. Anne-Marie Geeroms (Roede van Tielt), de gemeente Dentergem en de Dorpsraad van Oeselgem werd op 29 mei 2010 het wandelpad “NEERHOEK – mei 1940” in gebruik genomen. Het initiatief had tot doel iedereen bewust te maken van de dramatische gebeurtenissen die zich 70 jaar eerder in de Neerhoek van Oeselgem in de beginmaand van de tweede wereldoorlog hebben afgespeeld.

De tegenstelling tussen de vredige stilte van vandaag en het oorverdovend gebulder van kanonnen dat ooit deze Leievallei vulde, herinnert de bezoeker op een bijzondere wijze aan deze oorlogsdramatiek en maakt dat de gebeurtenissen, die door geen enkele pen konden beschreven worden, nooit vergeten worden.

De initiatiefnemers nodigen iedereen uit om in een mooie, landelijke omgeving en in een ontspannen sfeer deze stilte te ervaren en om dit gedeelte van Oeselgem op een gezonde wijze beter te leren kennen.

De lengte van de wandeling bedraagt ongeveer 8,1 kilometer.

De diepe stilte die vandaag over dit wandelpad heerst mag enkel overdonderd worden door één solidaire,  luide kreet: “NOOIT MEER OORLOG !”

Downlad de folder.

Lees hier meer informatie.Dienst toerisme
Sporthal Markegem
Brouwerijstraat 21
8720 Markegem
Tel.: 051 57 55 28
 
Ma 9-12 en NM op afspraak
Di 9-12 en NM op afspraak
Wo 9-12 en NM op afspraak
Do 9-12 en 13-17 uur
Vr 9-12 en 13-16.30 uur
 
 
   
 
 
 
OP AFSPRAAK

De diensten van gemeente en OCMW werken uitsluitend OP AFSPRAAK, n.a.v. de coronapandemie.

Login