Home

Print deze pagina

 oproep vanuit het archief

“Erfgoeddag maakt school” is de leuze van de volgende Erfgoeddag, op zondag 24 april 2022. Onze archivaris bereidt in dit kader een tentoonstelling voor over het schoolse leven. Ze is op zoek naar: allerhande didactisch materiaal, klasfoto’s, informatie over schoolse activiteiten en uitstappen (schoolfeesten, schoolreizen), informatie over verdwenen vakken, schoolboeken, rapporten, schoolschriften met aantekeningen, opstellen of tekeningen, foto’s of filmpjes maar ook herinneringen en verhalen...
Wie documentatie of voorwerpen heeft en daarvan afstand wil doen, kan contact opnemen met archief@dentergem.be of 051575527. Alvast bedankt!

   

Nieuw vaccinatiecentrum: Tielt Noord

De Europahal van Tielt deed 8 maanden dienst als vaccinatiecentrum. Vorige woensdag 13 oktober werd de laatste prik er gezet. Alle 85+’ers en immuniteit-gecompromitteerde personen kregen er nog hun derde prik. Omwille van de centrale ligging van Tielt binnen het vaccinatiegebied, is samen met de  partnergemeenten Dentergem, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede & Wingene, ELZ Rits en Midwest afgesproken dat Tielt idealiter de meest aangewezen vestigingsplaats zou blijven. Het stadsbestuur koos als nieuwe locatie voor de vroegere toonzaal van Van Hulle Bouwcentrum, gelegen in het industrieterrein Tielt Noord: Galgenveldstraat 16. Het centrum krijgt als nieuwe naam Vaccinatiecentrum Tielt Noord mee.

De locatie is logistiek gezien prima geschikt om een vaccinatiecentrum in onder te brengen. De vroegere toonzaal heeft een aparte in- en uitgang en biedt ruimte voor voldoende vaccinatieloketten. In het kantoorgedeelte kan de apotheek, de stockageruimte, de EHBO-post en het coördinatiepunt van het centrum worden gevestigd. Ook de observatiezone na vaccinatie en de check-out balie zullen daar zijn voorzien. Er is bovendien voldoende parkeergelegenheid in de onmiddellijke omgeving. Vanaf maandag 15 november zal er voluit worden gevaccineerd in het nieuwe centrum, te starten bij de 65+’ers. De eerste uitnodigingen gaan als vanouds een tweetal weken op voorhand de deur uit.

Een groep burgemeesters en algemeen directeurs van de betrokken steden en gemeenten kregen vanavond al een rondleiding op de nieuwe stek.

openbare zitting van de zoneraad van de Zone Midwest d.d. dinsdag 26 oktober 2021: agenda

openbare zitting van de zoneraad van de Zone Midwest d.d. dinsdag 26 oktober 2021
AGENDA

campagne verplicht verlicht - vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen

De donkere dagen zijn er en nog te veel fietsers zijn onvoldoende zichtbaar voor andere weggebruikers. Dat is levensgevaarlijk!
Wil je als fietser ook in het donker zichtbaar zijn, dan is goede fietsverlichting onmisbaar.
Jaarlijks neemt gouverneur Decaluwé samen met VZW Verkeersveilig West-Vlaanderen daarom het initiatief de verkeerscampagne “Verplicht verlicht” te organiseren.
De gouverneur roept op om deel te nemen aan de campagne “verplicht verlicht” door gebruik te maken van een goed werkend voor- en achterlicht, reflectoren en een fluohesje. Vanaf 15 oktober zullen de politiediensten extra controles uitvoeren!

bekijk het campagnefilmpje: https://youtu.be/z9wabqn79z4

Griezels tellen

Wie gaat er mee op Grote Griezeltelling?
Leuk in de herfstvakantie! Of durf je niet misschien?cheeky

Tussen 23 oktober tot 7 november 2021 brengen we de Vlaamse griezelpopulatie in kaart. Ga in de gemeente op zoek naar engerds allerhande: spinnen, pompoenen, heksen, skeletten, vampiers... ook tekeningen of ingekleurde plaatjes die aan vensters hangen tellen mee.
Kijk goed en zet (bibber-)streepjes op je griezelkaart. Neem je deel aan een Halloweenactiviteit, vergeet dan zeker je griezelkaart niet. 

Post ook je foto's van je tocht op Facebook of Instagram #griezeltellen en tag @gezinssportvlaanderen of mail een foto naar gezinssportvlaanderen@gezinsbond.be 

10 winnaars krijgen een sportpakket t.w.v. € 100!

Downloads: griezelkaartkleurplaten 

i.s.m. Sport Vlaanderen en Gezinssport Vlaanderen

infosessie bevolkingsonderzoek borstkanker: 28 oktober

ter-inzage-legging besluiten POLITIERAAD d.d. 28/09/21
vacatures
fietssuggestiestroken en extra signalisatie schoolomgeving Oeselgem

VEILIG VERKEER - Zowel in de direkte schoolomgeving van de school in Oeselgem als in de nabijgelegen invalswegen werd er in overleg met de schooldirectie bijkomende signalisatie voorzien.
Wat betreft de fietssuggestiestroken blijven de voorheen geldende verkeersregels van kracht en is het de bedoeling om het gemotoriseerd verkeer er op te wijzen dat veelvuldig fietsverkeer mogelijk is.

Gratis namiddagsessies over 'Starten met een eigen zaak na je 50ste' door Integraal VZW (Liantis Ondernemen50+)

Ben je 50+ en kriebelt het om zelfstandige te worden? Je bent niet alleen. Alsmaar meer mensen kiezen om op oudere leeftijd een eigen zaak te beginnen. Maar bij het opstarten van een zaak is een grondige voorbereiding en goede informatie essentieel.
Daarom organiseert Integraal VZW (Liantis Ondernemen50+) op 4 locaties in Vlaanderen (Brugge, Gentbrugge, Herentals, Sint-Niklaas) een 3-delige namiddagreeks, waar je de kans krijgt praktische kennis op te doen over de belangrijkste zaken die bij de opstart van een zelfstandig beroep om de hoek komen kijken. De sessies gaan eind november/begin december 2021 van start.

Deelnemen is gratis, vooraf inschrijven is nodig.

Droom je als vijftigplusser van een nieuwe zelfstandigencarrière? Schrijf dan vandaag in!

Meer informatie over het programma en inschrijven: www.ondernemen50plus.com  (aanbod “Start 50+”)

download hier alle info en het PROGRAMMA

laatste-steenlegging nieuw sportcomplex Wielsbeke - klaar tegen zomer 2022

Op domein Hernieuwenburg in Wielsbeke wordt een indrukwekkend sportcomplex met zwembad gebouwd. Tegen de zomer van 2022 zal het af zijn. Om toch nog een officieel moment te voorzien -een eerste-steenlegging was door coronamaatregelen niet mogelijk, werd er afgelopen vrijdag een laatste-steenlegging gevierd.
De burgemeesters van de participerende gemeenten werden rondgeleid op de site. Het hele complex zal niet enkel voor de Wielsbekenaar toegankelijk zijn maar ook voor inwoners van Oostrozebeke en Dentergem. Het zwembad wordt openbaar toegankelijk maar er wordt wel volgens doelgroepen gewerkt: seniorenzwemmen, watergewenning, baantjeszwemmen, schoolzwemmen. Het bad kan ook worden afgehuurd.
Bij het zwembad hoort een grote sporthal en een cafetaria. Bovendien beschikt het complex over een 'virtual wall' om digitaal te sporten. 

       

Het waren burgemeesters Jan Stevens van Wielsbeke, Luc Derudder van Oostrozebeke en Koenraad Degroote van Dentergem die het lintje mochten knippen en de gedenkplaat onthullen.

VACATURES: Gemeente en OCMW Dentergem zijn dringend op zoek naar medewerkers - alle contracten bepaalde duur

   VACATURES

 

Deskundige bestuursadministratie niveau B– voltijds - zwangerschapsvervanging

 • Je staat in voor een correcte en efficiënte werking van de verschillende beraadslagende organen binnen het lokaal bestuur.
 • Je verzekert een tijdige en correcte uitvoering van alle administratieve werkzaamheden binnen de organisatie, zodat een optimale opvolging van dossiers en dienstverlening verzekerd wordt binnen het wettelijk kader.
 • Je werkt onder rechtstreekse leiding van de algemeen directeur en rapporteert ook aan haar. Daarnaast werk je nauw samen met collega’s uit de verschillende diensten van de gemeente en het OCMW.
 • Je hebt dus een belangrijke ondersteunende rol binnen de organisatie en wordt op heel diverse beleidsdomeinen ingezet.

Meer info:

https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/62928558/deskundige-bestuursadministratie-m-v?source=zoekeenjob&medium=vacaturedashboard

 

Begeleid(st)er buitenschoolse opvang - C1-C2 – 19/38 – tijdelijke job

Als begeleid(st)er buitenschoolse kinderopvang organiseer je dagelijkse opvang van kleuters en lagereschoolkinderen (2,5-12jaar).

 • Je hebt oog voor het creëren van een veilige, sfeervolle omgeving, waarin het welbevinden en de betrokkenheid van elk kind gestimuleerd wordt.
 • Je communiceert op een open en respectvolle manier met kinderen, ouders, teamgenoten en de coördinator. Je brengt variatie in je activiteiten en houdt hierbij rekening met de verschillende leeftijden van de kinderen.
 • Je staat in voor administratieve taken eigen aan de werking.
 • Jouw enthousiasme zorgt ervoor dat een kind met plezier naar de opvang komt en de ouder je het volle vertrouwen schenkt.
 • Flexibiliteit is een must.

Meer info:

https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/62818479/begeleid-st-er-buitenschoolse-opvang-c1-c2?source=zoekeenjob&medium=vacaturedashboard

 

Hulparbeider technische dienst - niveau E – voltijds – contract 1 jaar (eventueel te verlengen)

Samen met jouw collega's kan je naar gelang jouw talenten op verschillende domeinen worden ingezet o.m.:

 • het onderhoud en herstel van grachten, wegen en rioleringen
 • operationele taken in de groendienst zoals snoeien, planten en algemene groenverzorging
 • assisteren bij de herstelling en de vernieuwing van onze gebouwen
 • logistieke ondersteuning bieden bij gemeentelijke evenementen
 • het helpen realiseren van een verzorgde en veilige gemeentelijke infrastructuur

Meer info:

https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/62818650/hulparbeider-niveau-e-m-v-x?source=zoekeenjob&medium=vacaturedashboard

 

Hulparbeider poetsdienst - niveau E -  diverse uurroosters mogelijk -  dienstencheques - op termijn kans op vast

Verrichten van het wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse “normale” poetswerk aan huis bij cliënten:

die daar tijdelijk of blijvend niet meer zelf kunnen voor instaan, om toch een zo optimaal gezinsleven in stand te kunnen houden

 • of de bejaarde of minder-valide zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen laten wonen.

Meer info:

https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/61724991/hulparbeider-poetsdienst-niveau-e-dienstencheques-m-v-x?source=zoekeenjob&medium=vacaturedashboard

 

Hulparbeider schoonmaak - niveau E -  9/38sten - vervangingscontract

Voor onze gemeenteschool zoeken wij een hulparbeider schoonmaak die verantwoordelijke is voor de schoonmaak van de gebouwen. Prestaties te leveren bij voorkeur buiten de schooluren en op minstens 3 werkdagen.

Meer info:

https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/62818539/hulparbeider-schoonmaak-niveau-e-m-v-x?source=zoekeenjob&medium=vacaturedashboard

 

Spreekt één van deze functies jou aan? Klik dan door op de respectievelijke link om alle info te bekomen.

Wens je te solliciteren: bezorg dan jouw CV aan de personeelsdienst: personeel@dentergem.be Maak in jouw begeleidende mail duidelijk melding voor welke functie je solliciteert.

nieuwe wijkinspecteur voor Markegem en Dentergem


Charlotte Maes is de nieuwe wijkinspecteur in Dentergem. Zij wordt het eerste aanspreekpunt voor de inwoners van Markegem en Dentergem. Welkom!
contact: Charlotte.Maes@police.belgium.eu / T 0499 59 49 15

 

Om de dienstverlening te verbeteren zal het hoofdkantoor van de PZ MIDOW te Oostrozebeke vanaf september nieuwe openingsuren hanteren en op afspraak werken.

nieuwe openingsuren:
maandag-vrijdag: 8-12u en 13-18u
zaterdag: 8-12u en 13-17u

maak een afspraak via https://www.politie.be/5454/ of www.midow.be

Volg Politiezone Midow nu ook op Twitter @pzmidow en Facebook https://www.facebook.com/PolitiezoneMidow
Ook op de vernieuwde website van de Lokale Politie www.politie.be/5454/ vind je informatie.

Heb je dringende hulp nodig, bel steeds 101.

Rondje Dentergem
mini-verplaatsing, maxi-ontspanning

een organisatie van de gemeente Dentergem,
de dienst toerisme,
de sportdienst
en de dienst cultuur

Een dagje uit met de fiets of met het toeristische treintje.
Iedereen kan gaan voor een Rondje Dentergem!

fiets: 13, 14, 15, 20, 21, 22 augustus: start tussen 9 en 12u
treintje: 13, 14, 15 augustus: om 10 uur (het treintje vertrekt om 10 uur stipt)

 

Hoe inschrijven voor Rondje Dentergem?
tot en met 7 augustus:

ONLINE op www.ticketgang.com
klik op ‘Koop hier je tickets’
kies bij ORGANISATOR: ‘Gemeente & OCMW Dentergem’
of
in de SPORTHAL: bel 051 57 55 28 of e-mail: sport@dentergem.besportfunctionaris@dentergem.be

De inschrijving is pas definitief na betaling.
Schrijf je tijdig in want de plaatsen op het treintje zijn beperkt.

Op een Rondje Dentergem leg je 25 km af.
De route is uitgestippeld langsheen bezienswaardigheden en horecazaken. Wil je even rondwandelen of verpozen bij een drankje of een hapje? Dat kan want op de tocht zijn een aantal fijne stopplaatsen voorzien. Bekijk de verschillende formules en reserveer vooraf in het restaurant van je keuze of bestel een picknick. Laat je verrassen!
Nadat je bent ingeschreven en hebt betaald, is de inschrijving definitief. 
De dag zelf meld je je aan in de sporthal (Brouwerijstraat 21, Markegem).
Daar start de tocht. Je ontvangt er alle details over het verloop van de dag. Er is voldoende parkeerplaats.

FORMULE FIETS
€ 25 per persoon / € 12 (-12 jaar)
of picknick € 10
5 stopplaatsen 
Kies een menu in een van de deelnemende restaurants (excl. drank) of bestel een picknick.
Restaurant of picknick dien je zelf te reserveren.  

FORMULE TREIN
€ 50 per persoon / € 35 (-12 jaar)
5 stopplaatsen + restaurant
vrijdag: ‘t Pleintje
zaterdag: Mandelvijver
zondag: ’t Kasteelke of ‘t Garnituurke

STOPS
Vissen Aquality | spetterende rondleiding van vis tot hengel (niet op 20-21-22/8)
Purfruit | fruitige verwennerij in een prachtig kader
Kerk dentergem | boeiende rondleiding en historische verhalen
Koestal & Meikensbossen | korte wandeltocht door het bos met gids en een aardbeienijsje / drankje
Brouwerij De Bie | dorstlesser
Goethalsmolen | korte rondleiding in de molen + proeven van een streekproduct
Baliekouter | wandelen, bezoekerscentrum, terras
Pastorie | rondleiding met gids en een historisch verhaal

DEELNEMENDE
RESTAURANTS / PICKNICK

La Perla | Dentergem 051/780550
't Smulhoekje | Dentergem 0465/096606
Mandelvijver | Wakken 056/602844
‘t Garnituurke | Wakken 056/323933
‘t Kasteelke | Wakken 0475/611252
‘t Pleintje | Oeselgem 09/3886727
Devenynshoeve | picknick 0494/776260
Marguerite | picknick 0498/117449
Foodfairy | picknick 0485/253698


Corona 
We laten deze activiteit graag veilig verlopen.
Denk je er ook aan om de richtlijnen op te volgen? 


INFO
sportdienst & dienst toerisme
Brouwerijstraat 21
8720 Markegem
Telefoon:  051 57 55 28
E-mail: sport@dentergem.be

 

LEEGSTAND

Met vragen over leegstaande woningen of panden kan je thans terecht in Woonwinkel Regio Tielt. Sven Heyerick volgt er de dossiers op aangaande gebouwen die mogelijks zullen worden opgenomen in het leegstandregister. 


In Dentergem is de Woonwinkel open op maandag van 8u30 tot 12u, Sociaal Huis, Kasteeldreef 1, Wakken

contact: Sven Heyerick: T 051 42 81 86 / Sven.Heyerick@tielt.be
een afspraak maken kan ook via: https://www.wonen-regio-tielt.be/home/afspraken/

Onze nieuwe infokrant staat online

De zomereditie van onze infokrant belandt binnenkort in je brievenbus, of misschien heb je hem al. 

Ons magazine staat weer boordevol nieuwtjes, belangrijke info en leuke reportages. Zo hebben we aandacht voor onze allereerste bebloemingswedstrijd en de schepenwissel, maar ook de vernieuwde bibliotheek komt aan bod. Voor de vaccinatiecampagne laten we een vrijwilliger aan het woord. 

Er is ook een stevig luik toerisme met onder meer de initiatieven van Toerisme Leiestreek en West-Vlaamse hart én natuurlijk een terugblik op onze prachtige bloesemwandeling

Klik hier voor een overzicht van onze infomagazines. 

 

Schrijf in voor de Grabbelpas- en Swap-activiteiten

Woohoow! Deze zomer worden er vanuit de jeugddienst van Dentergem opnieuw een heleboel leuke activiteiten voor klein en groot voorzien.

Vanaf 28 mei om 18 uur kan je inschrijven voor de Grabbelpas- en de Swap-activiteiten via dentergem.ticketgang.eu.

Wees er als de kippen bij!

 

Vul de gegevens van je onderneming correct en volledig in bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO)

Juiste gegevens in de KBO-databank zijn nochtans voor elke onderneming belangrijk.

Via de toepassing My Enterprise kan je gratis jouw bedrijfsgegevens aanpassen. Voorkom boetes, het mislopen van premies of subsidies, onnodige kosten of administratie... 

Ga zelf aan de slag via https://bit.ly/3bGljCy

Ook onze burgemeester Koenraad Degroote werd gevaccineerd

Volg zijn voorbeeld en #laatjevaccineren. “Bij deze nog een warme oproep om je zeker te laten inenten, zodat het leven zoals het was snel weer zijn intrede mag doen”, aldus onze burgervader. 

De campagne draait op volle toeren en in het vaccinatiecentrum in Tielt werd intussen de kaap van de 25.000 vaccinaties gerond. Wat de uitnodigingen betreft, zijn we bijna rond met alle risicopatiënten. De reguliere uitnodigingen, te beginnen met de leeftijdscategorie 64- tot 60-jarigen, gaan deze week de deur uit. 

Alle info vind je op www.vaccinatiecentrumtielt.be en www.laatjevaccineren.be

 

Check de chip van je kat of hond

Je kat of hond kwijtraken, dat is een nachtmerrie. Is je huisdier gechipt? 
Dan vindt het makkelijker de weg naar je terug. Tenminste, als de gegevens die op de chip staan correct zijn én je deze gegevens hebt vrijgegeven. 
Dus: heb jij de gegevens op de chip van je hond of kat al gecheckt? Doe het nu op checkjechip.be en zie je viervoeter sneller terug als je hem kwijt bent.

Is jouw rijbewijs nog geldig?
De burger draagt zelf de verantwoordelijkheid om zijn rijbewijs in bankkaartmodel tijdig te hernieuwen.
Maak je afspraak via 051 57 55 17 of https://bit.ly/3pIknSY.
Hoofdanimator worden in Dentergem?

Wil jij hoofdanimator worden bij Jong in Dentergem? Stel je kandidaat door je motivatie en cv te mailen naar personeel@dentergem.be voor 10/06.

Er zijn nog vrije plaatsen in juli en augustus.
JULI
o Week 1: 1-2/07
o Week 2: 5-9/07
o Week 3: 12-16/07

AUGUSTUS
o Week 1: 9-13/08
o Week 2: 16-20/08
o Week 3: 23-27/08

Militaire oefeningen in West-Vlaanderen

Van maandag 19 april tot en met vrijdag 7 mei 2021 zullen in West-Vlaanderen militaire oefeningen plaatsvinden. Gedurende deze periode kan je ook in onze gemeente eventueel militaire patrouilles zien passeren, laagvliegende vliegtuigen zien of oefenmunitie horen ontploffen.

Hinder en omleiding door werken in buurgemeenten Tielt, Meulebeke en Oostrozebeke

Vanaf 12 april

Op 12 april 2021 starten er asfalteringswerken op de Wakkensesteenweg in Tielt. Daardoor zal er hinder zijn en worden er omleidingen voorzien voor wie naar of van Tielt rijdt. De werken duren tot circa eind april.  

De omleiding vind je terug op https://wegenenverkeer.be/werken/onderhoudswerken-op-wakkensesteenweg

Aansluitend wordt gestart met de aanpassing van het kruispunt bij de Verre Ginste.

Vanaf 19 april

Vanaf 19 april starten in de buurgemeenten Oostrozebeke en Meulebeke riolerings –en wegeniswerken in de Gentstraat N305) en zijstraten. De aannemer start zowel op grondgebied Meulebeke aan de Meentakstraat als op grondgebied Oostrozebeke aan de Wakkensteenweg en werkt naar elkaar toe. Daarvoor worden ook de nodige omleidingen voorzien.

De duurtijd is geschat op circa 2,5 jaar.

Het kruispunt met de Steenovenstraat (’t Haantje) zal tijdelijk vanuit beide richtingen bereikbaar blijven. Tijdens de voorbereidende werken wordt éénrichtingsverkeer ingesteld vanaf Meulebeke, Oostrozebeke en Dentergem tot aan de Steenovenstraat. Als de effectieve rioleringswerken uitgevoerd worden zal dat niet meer mogelijk zijn.

Voor de veiligheid zullen fietsers geen doorgang meer hebben langs de Gentstraat en worden zij omgeleid via de parallelle wegen.

In functie van de vordering van de werken wordt later meer informatie verschaft.

Lever asbest correct aan

Sinds 1 januari moet je hechtgebonden asbest verplicht verpakt aanleveren op het recyclagepark.

 • Voor kleine hoeveelheden asbestafval koop je op voorhand plastic asbestzakken op de recyclageparken van I.V.I.O. Je kleeft de gevulde asbestzakken goed dicht. De asbestzakken kunnen enkel aangeleverd worden op het recyclagepark van Ingelmunster, Ledegem, Oostrozebeke en Tielt. Meer info: https://www.ivio.be/nl/asbest/asbest-verpakt-naar-het-recyclagepark
 • Voor grote hoeveelheden hechtgebonden asbest is er sinds 1 maart bronophaling (ophaling aan huis) mogelijk. Je kan kiezen tussen plaatzakken of een asbestcontainer. Meer info: https://www.ivio.be/nl/asbest/ophaling-aan-huis
Gemeente- en OCMW-raad | beperkt publiek toegelaten

Omwille van de huidige coronacrisis zal er slechts in beperkte mate publiek toegelaten zijn tijdens de zittingen van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn op 31 maart 2021. Indien u de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn wenst bij te wonen, moet u zich op voorhand registeren:

 • Stuur een mail naar info@dentergem.be met uw voornaam, naam, adres en telefoonnummer en met de mededeling dat u de raden wenst bij te wonen. U krijgt een ontvangstbevestiging en wordt op een lijst van geïnteresseerden geplaatst. Afhankelijk van het aantal geïnteresseerden zal u al dan niet een uitnodiging ontvangen om de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn bij te wonen.

Wie niet geregistreerd is, wordt niet toegelaten tot het gebouw!

Tijdens de zittingen respecteert u alle richtlijnen die u worden meegegeven en volgt u de maatregelen nauwgezet op (mondmasker, handhygiëne, …).

Werken aan WZC Dentergem | Wandelpad afgesloten!

De werkzaamheden aan WZC Mariaburcht (Dentergem) zijn gestart!
Om de werken zo veilig mogelijk te laten verlopen en de hinder in de schoolomgeving tot een minimum te beperken, wordt de werf achter het WZC aangelegd. Zo is de hinder in de Statiestraat beperkt.
Er is een werfweg voorzien via de weg langs het kerkhof van Dentergem (inrit in Wontergemstraat), die loopt over de tijdelijke overwelving van de Speibeek en zo naar de terreinen aan de achterkant van het WZC. De werfweg loopt ook over het wandelpad dat langs de Speibeek loopt (Burgemeester Nachtergaelestraat-Statiestraat). Om de veiligheid daar te garanderen, wordt het wandelpad afgesloten, gedurende de ganse duur van de werken (circa anderhalf jaar).

Gratis brochure 'Boslympische spelen'

Op zoek naar een upgrade voor jouw coronawandelingen?

Haal een gratis brochure van de "boslympische spelen" in de sporthal van Markegem of de bibliotheek van Wakken.

Je kan de publicatie ook online bekijken op deze link: https://www.west-vlaanderen.be/sites/default/files/2021-02/PB_boslympische_spelen_herdruk2021.pdf

website vaccinatiecentrum Tielt online

Vaccinatiecentrum Tielt schakelt in de komende weken een versnelling hoger.

Intussen staat www.vaccinatiecentrumtielt.be online, een overkoepelende website voor Tielt en partnergemeenten. Je vindt er alle mogelijke info omtrent de vaccinatiecampagne. Van oproepingsbrief over mobiliteit en bereikbaarheid Europahal tot veelgestelde vragen.
Een instructievideo geeft een voorsmaakje van hoe jouw vaccinatiesessie in de Europahal zal verlopen. In de praktijk telt het vaccinatietraject een viertal stappen, die je kan volgen via https://www.youtube.com/watch?v=VfXMcDWvFBk.
Neem beslist een kijkje.

Integraal waterproject Dentergem

Sinds de lente worden in Dentergem werken uitgevoerd in het kader van een integraal waterproject.

Het project omvat drie locaties:

 • In de Gottemstraat wordt parallel met de Speibeek en de Oude Mandelbeek een betonnen keerwand aangelegd;
 • In de Brouwerijstraat wordt een deel van de Binnenbeek terug in open profiel gebracht;
 • In de Tieltstraat wordt een weiland opgehoogd langs de Krommendijkbeek.

Binnen het project worden grondige ruimingswerken, ophogings- en nivelleringswerken uitgevoerd en worden grachten geherprofileerd.

Het totale kostenplaatje wordt geraamd op €509.019 en is volledig ten laste van de provincie.

diensten op afspraak

De diensten van gemeente en OCMW werken voortaan uitsluitend OP AFSPRAAK. Zo kunnen we de dienstverlening blijven garanderen en staan we in voor de veiligheid van het personeel en de burgers.

 • Voor de dienst bevolking en burgerlijke stand kan je bellen naar 051 57 55 17 of online een afspraak maken op deze link: https://bit.ly/2HKRZP1
 • Voor de dienst stedenbouw kan je online een afspraak maken op https://bit.ly/3erDThQ
 • De bibliotheek blijft open. De hoofdbibliotheek werkt enkel op afspraak om drukte en wachtrijen te voorkomen. Ga naar deze link: https://bit.ly/35OwMfy
 • Voor alle andere diensten, kan je bellen of mailen met de dienst in kwestie.
OP AFSPRAAK

De diensten van gemeente en OCMW werken uitsluitend OP AFSPRAAK, n.a.v. de coronapandemie.

Apotheek van wacht

Check www.apotheek.be
of bel 0903 99 00
voor de dichtsbijzijnde apotheek
met wachtdienst (24/24u).

 

Login