Huis van het Kind

Pamperbank

Print deze pagina

Zijn jouw kindjes uit de pampers maar heb je nog ergens een overschotje pampers liggen? Lees dan zeker verder want Huis van het Kind heeft in Dentergem verschillende inzamelboxen voor pampers.

Kinderen groeien snel, hebben regelmatig een grotere pampermaat nodig of worden zindelijk. Elk kind gebruikt gemiddeld 5000 luiers tussen de geboorte en het moment dat het zindelijk is. De aankoop van luiers voor baby’s en peuters neemt dan ook een forse hap uit het budget van jonge gezinnen. Die investering weegt nog veel zwaarder door voor kwetsbare gezinnen en daar willen we met de pamperbank in tussenkomen.

DONEER JOUW PAMPEROVERSCHOTTEN

Je kan jouw pamperoverschotten deponeren in de verschillende inzamelboxen op verschillende plaatsen in de gemeente.

  • Bibliotheek Wakken/ Oostdreef 48, 8720 Wakken
  • Bibliotheek Dentergem/ Wontergemstraat 7, 8720 Dentergem
  • Gemeentehuis Dentergem/ Kerkstraat 1, 8720 Dentergem
  • IBO Scoebidoe afdeling Oeselgem/ Kerkplein 5, 8720 Oeselgem
  • IBO Scoebidoe afdeling Dentergem/ Dreve 25, 8720 Dentergem
  • Kinderdagverblijf De Speelberg/ Markegemstraat 57, 8720 Wakken
  • Sociaal huis Dentergem/ Kasteeldreef 1, 8720 Wakken
  • Sporthal Dentergem/ Brouwerijstraat 21, 8720 Markegem

De ingezamelde luiers worden vervolgens gesorteerd per maat door de bewoners van het woonzorgcentrum O.L.V. van Lourdes. Zij maken pakketjes van 25 stuks die dan worden verkocht aan 1 euro.

Jouw bijdrage maakt echt een verschil. Pampers deponeren is niet enkel ecologisch maar ook een mooi gebaar van solidariteit.

VOLGENDE FASE: BEDELING AAN GEZINNEN

Dat is de eerste fase van het project. Na enkele maanden zal ook de bedeling voor de gezinnen opstarten. Dit in nauwe samenwerking met de sociale dienst, die zorgt voor de toekenning van de pamperkaart.

Binnen dit project zal Huis van het Kind ook aandacht besteden aan zindelijkheidstraining. Tijdens het contact van de ouders met de medewerker van het Huis van het Kind kunnen daarover tips worden meegegeven. Het plaspoort van Kind & gezin is daarbij een handig ondersteuningsmiddel.  
_ _ _ _ _ _ _

CONTACTPERSOON:
Enya De Larivière
huisvanhetkind@ocmwdentergem.be
056 62 10 16OP AFSPRAAK

De diensten van gemeente en OCMW werken uitsluitend OP AFSPRAAK, n.a.v. de coronapandemie.

Login