Zet Dentergem in de bloemetjes

Print deze pagina

Inwoners met groene vingers kunnen zich deze zomer extra uitleven in Dentergem.

 

 

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN
VOOR DE BEBLOEMINGSWEDSTRIJD

 

 

Voor het eerst organiseert gemeente Dentergem een bebloemingswedstrijd.

Daarmee worden inwoners gestimuleerd om hun voortuin dit jaar nóg mooier aan te planten. Zo wordt het straatbeeld extra opgefleurd en kunnen zowel inwoners, buren, wandelaars en fietsers meegenieten van de bloemenpracht.

De wedstrijd is een initiatief van gemeenteraadslid Vicky De Rijcke, die het idee lanceerde tijdens de gemeenteraad van februari.

Wie wordt (super)winnaar?

Niet iedereen beschikt over dezelfde voortuin. Daarom wordt de wedstrijd opgedeeld in 5 categorieën.

  1. Gevels en geveltuintjes
  2. Voortuinen kleiner of gelijk aan 75 m²
  3. Voortuinen groter dan 75 m²
  4. Hoeves en landelijke gebouwen
  5. Ondernemingen

Tijdens de zomermaanden juli en augustus beoordeelt een deskundige jury elke deelnemende tuin. Aan de hand van verschillende criteria worden scores toegekend. Per categorie kiest de jury een winnaar. Bovendien wordt er ook een superwinnaar verkozen en wordt een prijs uitgedeeld voor de meest opmerkelijke of opvallende tuin.

De winnaars van de eerste vier categorieën worden beloond met Dentergembonnen. De winnende onderneming mag een jaar lang de titel dragen van ‘mooist bebloemde handelszaak’ en krijgt een eervolle vermelding in de gemeentelijke infokrant.

Doe je mee?

Deelnemen aan de wedstrijd is gratis maar inschrijven is verplicht. Je kan je inschrijven van 1 mei tot 15 juni door je online aan te melden op dit online invulformulier.

Lukt het niet online? Dan kan je een inschrijvingsformulier aanvragen bij de Dienst milieu door te mailen naar milieu@dentergem.be of op afspraak afhalen in het gemeentehuis.

Door de coronapandemie zijn de gemeentelijke diensten uitsluitend op afspraak te bereiken en wordt er maximaal thuisgewerkt. Daarom wordt online inschrijven ten sterkste aanbevolen.

Het reglement

Het volledige wedstrijdreglement kan je hier nalezen.

Meer info?

Dienst milieu

T 051 57 55 19

M milieu@dentergem.BeOP AFSPRAAK

De diensten van gemeente en OCMW werken uitsluitend OP AFSPRAAK, n.a.v. de coronapandemie.

Login