Home

Print deze pagina

 FOTO-WANDELZOEKTOCHT IN DENTERGEM | winnaars
De fotozoektocht van Sportraad Dentergem was een succes. 113 wandelaars dienden een antwoordformulier in.
Deze 3 winnaars krijgen elk een Dentergembon van €50 en werden persoonlijk verwittigd.
 • Loth Decaluwé
 • Luiz Desmet
 • Laura Lassuyt
 • Bram Verlinde krijgt een verrassing voor zijn ludieke foto.
De juiste antwoorden van de fotozoektocht vind je terug op www.dentergem.be/sportraad
1000 bommen & granaten | tentoonstelling

Van 9 tot 27 november 2020 kunt in ons archiefgebouw (Baljuwstraat 3, Dentergem) gratis de tentoonstelling '1000 bommen & granaten' bezoeken. Het is een rondreizende tentoonstelling met als thema oorlogsschade  in de Eerste en Tweede Wereldoorlog in West-Vlaanderen en het herstel ervn in de jaren erna. De focus ligt op de materiële schade aan gebouwen.

Op werkdagen kan je de tentoonstelling bezoeken van 9-12 uur en van 13.30-17 uur. Op zondag bent u welkom tussen 14 en 18 uur.

 

UPDATE CORONAVIRUS | besmettingen in Dentergem 07/10/2020
In onze gemeente zijn de afgelopen 7 dagen 4 besmettingen vastgesteld van COVID-19.
Het virus is dus nog niet overwonnen en we benadrukken het belang van het naleven van de maatregelen, hoe moeilijk dat ook is.
 
De federale regering kondigde strengere maatregelen aan in de strijd tegen het corona-virus. De maatregelen gaan in vanaf vrijdag 9 oktober en zijn een maand geldig.
We vatten ze nog even samen:
 • Je onderhoudt nauwe contacten met maximum 3 andere personen (bovenop de mensen met wie je samenwoont). Bij die nauwe contacten moet je geen afstand houden.
 • Thuis nodig je maximum 4 mensen uit voor een etentje of een drink. Daarbij hou je afstand - tenzij één of meer van je gasten tot je nauwe contacten behoren.
 • Spontaan samenkomen op straat mag met maximum 4 mensen.
 • Cafés sluiten om 23 uur. Je mag met maximum 4 mensen aan tafel zitten, zowel binnen als buiten. Wie onder één dak woont (bv. een gezin), ook al zijn dat meer dan 4 personen, mag samen aan één tafel zitten. Voor restaurants verandert er niks.
 • Telewerk is sterk aanbevolen, meerdere dagen per week.
 
Oktober staat in het teken van de strijd tegen borstkanker

Oktober staat in het teken van de strijd tegen borstkanker. Doe mee aan het Bevolkingsonderzoek Borstkanker!

HOE DEELNEMEN?

VOL VAN WATER | openbaar onderzoek stroomgebied Schelde en Maas

Van 15 september 2020 tot en met 14 maart 2021 kunt u uw mening geven over de ontwerpen van stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2022-2027. U kunt de documenten nalezen op www.volvanwater.be en uw mening en suggesties geven via een inspraakformulier.

Lees de hele aankondiging hier.

Word jij onze collega?
Gemeente en OCMW Dentergem zijn momenteel op zoek naar twee tijdelijke werknemers zonder diplomavereiste:
 
➡️ Een deeltijds bibliotheekbediende niveau D: https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/61466369/deeltijds-bibliotheekbediende-niveau-d?source=zoekeenjob&medium=vacaturedashboard
➡️ Een deeltijds kinderbegeleider buitenschoolse opvang
https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/61465630/tijdelijke-job-deeltijds-kinderbegeleider-buitenschoolse-opvang-niveau-d-geen-diplomavereiste?source=zoekeenjob&medium=vacaturedashboard
 
Daarnaast blijven wij steeds op zoek naar gediplomeerde kinderbegeleiders. Na het slagen voor het aanwervingsexamen is er een kans op vast werk.
https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/61465884/deeltijds-kinderbegeleider-buitenschoolse-opvang-niveau-c-diplomavereiste-kans-op-vast
Vernieuwde Mandeldalfietsroute
De Mandeldalfietsroute werd vernieuwd. Dankzij deze route ontdekken fietsers via veilige wegen een prachtig stukje Leiestreek in Dentergem, Oostrozebeke, Ingelmunster en Meulebeke.
 • Bestel de kaart online op https://shop.westtoer.be/
 • of koop er eentje in de sporthal van Markegem of het gemeentehuis in Dentergem.

Een kaart kost €3.

Lees het artikel : https://www.hln.be/in-de-buurt/dentergem/nieuwe-fietsroute-verbindt-parels-van-mandeldalgemeenten~ab6aadbd/
UPDATE CORONAVIRUS | besmettingen in Dentergem

De voorbije vakantiemaanden is Dentergem redelijk gespaard gebleven door Covid-19.

De afgelopen drie dagen zijn er wel een 5-tal besmettingen geregistreerd in onze gemeente, hoofdzakelijk door terugkerende jongeren uit Portugal.
Op zich is dit geen dramatische situatie maar toch moet het ons aanzetten tot verhoogde waakzaamheid.
We wijzen nogmaals op het belang van de 6 basisregels en de noodzaak om die consequent na te leven.

1. Respecteer de hygiëneregels
2. Doe je activiteiten liefst buiten
3. Denk aan kwetsbare mensen
4. Hou afstand (1,5m)
5. Beperk je nauwe contacten
6. Volg de regels over bijeenkomsten

Kunstacademie Tielt

In de kunstacademie van Tielt zijn ook de kinderen, jongeren en volwassenen van Dentergem van harte welkom.

Bekijk het aanbod op deze links:

Samen voor meer verkeersveiligheid | Modder op de weg

Mondmasker verplicht op het recyclagepark

Sinds zaterdag 25 juli 2020 is het verplicht om een mondmasker te dragen in het recyclagepark als je 12 jaar of ouder bent. Vergeet je mondmasker dus zeker niet mee te nemen! 

CORONA-UPDATE | Verstrengde maatregelen vanaf 29/07/2020

Door de heropleving van het coronavirus in ons land zijn sinds vandaag nieuwe maatregelen van kracht.

De Nationale Veiligheidsraad nam extra voorzorgen in de strijd tegen het coronavirus:

 • Elke gezinsbubbel mag de komende maand met maximum vijf andere personen nauw contact hebben (minder dan 1,5 meter zonder mondmasker), kinderen jonger dan 12 jaar niet meegerekend.
 • Mondmaskers zijn verplicht op alle drukke plaatsen waar je geen 1,5 meter afstand kan houden.
 • Evenementen kunnen voor maximum 100 personen binnen, 200 aanwezigen buiten. Mondmaskers zijn verplicht.
 • Niet-begeleide activiteiten bv. uitstappen, recepties, familiebijeenkomsten ... zijn beperkt tot tien personen (kinderen tot 12 jaar niet meegerekend).
 • Winkelen doe je alleen, tenzij je minderjarig bent of hulp nodig hebt. Beperk je bezoek aan de winkel tot maximum dertig minuten, behalve wanneer je een afspraak hebt.
 • Ook sportlessen en wellnesscentra hebben nu een registratieplicht.

Geniet, ondanks de maatregelen, van het mooie weer. We rekenen op jullie burgerzin en gezond verstand!

Mondmasker in openbare gebouwen

Breng je een bezoek aan een gemeentelijke dienst of gebouw, vergeet dan niet om je mondmasker op te zetten.

Bedankt.

(zwerf)katten

De afgelopen weken kregen we regelmatig de melding dat katten niet meer thuiskomen en werden vragen gesteld of het zwerfkattenbeleid daar voor iets tussen zat.

U kunt ons volledige zwerfkattenbeleid lezen op deze link.

 • Wanneer een overleden huisdier wordt aangetroffen, controleren de gemeentediensten telkens of er een chip aanwezig is. Zo kan de eigenaar op de hoogte gebracht worden.
 • Veronderstelde zwerfkatten die gechipt blijken, worden meteen weer vrijgelaten.
 • Zwerfkatten worden na een bezoek bij de dierenarts opnieuw vrijgelaten waar ze gevangen werden genomen.

Het is belangrijk dat u als kateigenaar uw dier laat chippen en steriliseren.

Indien u toch verdachte handelingen zou merken, doe dan melding bij de technische dienst van de gemeente (patrimonium@dentergem.be) of bij de politie.

Ken jij het ENERGIEhuis WVI al?

Ken jij het ENERGIEhuis WVI al?
Daar krijg je eerste hulp bij energievragen! Of je nu gaat bouwen of renoveren. ENERGIEhuisWVI is jouw ‘personal coach’ voor een energetische renovatie!

Ontdek er meer over op www.wvi.be/energiehuis

DE WATERGROEP | Ga voor digitaal en krijg 10 euro korting!

Eind 2019 lanceerde De Watergroep de actie ‘Allemaal digitaal’. Klanten die overschakelen van een papieren factuur naar digitale facturatie ontvangen éénmalig een korting van 10 euro op hun waterfactuur.

Kiezen voor een digitale factuur biedt niets dan voordelen. Het is praktisch en snel: facturen betaal je met één druk op de knop en vind je overal terug. Bovendien is het goed voor het milieu want je bespaart op papier en brandstof.

Al 60.000 klanten stapten over naar een digitale factuur via e-mail, Doccle of Zoomit. Ben jij de volgende? Ga naar www.dewatergroep.be/digitaal!

CORONA | contactonderzoek

Om te vermijden dat COVID-19 zich opnieuw snel verspreidt onder de bevolking, voert de Vlaamse Overheid contactonderzoek uit. Wat is dat en hoe gaat het in zijn werk? Ontdek het op het YOU TUBE-FILMPJE of in deze ONLINE FOLDER.

Oproep van het gemeentelijk archief
 
➡️ Gooi de vlaggen en tekeningen die je maakte voor de gezondheidswerkers nog niet weg, maar breng ze later binnen voor ons archief!
➡️ Hou je een dag- of tekenboek bij? Heb je een fotoarchief aangelegd tijdens deze periode of leg je deze periode op een andere manier vast?
➡️ Deel je verhaal met ons archief zodat we deze bizarre periode kunnen vereeuwigen voor de toekomstige generaties.
 
Corona | Tips voor het heropenen van de winkels

De Nationale Veiligheidsraad heeft besloten dat kleinhandelszaken vanaf 11 mei opnieuw open mogen. Om zelfstandigen en handelaars te helpen hun activiteiten in veilige omstandigheden te hervatten, publiceert de FOD Economie een praktische gids en communicatiemateriaal voor hen.

Fase 1B van het exitplan voor de crisis is de eerste stap naar de heropening van kleinhandelszaken. Een gids met tips en een affiche moeten zelfstandigen en winkeliers helpen hun activiteiten te hervatten in veilige omstandigheden. Bedoeling is een nieuwe golf van COVID-19-besmettingen te voorkomen.

Alle info vind je hier: https://economie.fgov.be/nl/themas/ondernemingen/coronavirus/versterkte-maatregelen/coronavirus-tips-voor-het

CHATHULP | Nood aan een gesprek?

Het is normaal dat je je nu wel eens eenzaam, bang of gefrustreerd voelt, dit zijn nu eenmaal ongewone tijden. Niemand van ons heeft dit ooit meegemaakt. Heb je het moeilijk? Praten kan helpen.

Gemeenschapswacht van start

Volgende week, vanaf 6 april, gaat er in Dentergem een gemeenschapswacht van start. Krist Malisse volgde met succes de voorziene opleiding.

Gemeenschapswachten werken mee aan een aangename en nette woon- en leefomgeving. Het is de bedoeling dat de gemeenschapswacht dagelijks een of meerdere straten doorkruist. Hij neemt nota van toestanden die de netheid en hygiëne in het gedrang brengen zoals vervuilde voortuinen, onkruid op het voetpad of verwaarloosde toestanden.

In eerste instantie spreekt de gemeenschapswacht de mensen aan om hen te informeren en te sensibiliseren en om mistoestanden in orde te brengen.

Eventuele GAS-boetes worden slechts uitgedeeld als iedere medewerking ontbreekt.

Vanaf nu een keuzemenu bij de noodnummers 101 en 112

Als je belt naar de noodnummers 112 of 101 krijg je vanaf vandaag een keuzemenu. Druk 1 voor brandweer en ziekenwagen, druk 2 voor politie.

Belangrijk: je wordt àltijd geholpen, dus ook als je niets of verkeerd kiest.

De app 112 BE is nog steeds een handig alternatief en gratis te downloaden. #112dag

Lees hier het volledige persbericht.

Nieuw wandelnetwerk Poelberg-Meikensbossen

Eind maart 2020 wordt een gloednieuw wandelnetwerk geopend.

Het wandelnetwerk Poelberg-Meikensbossen laat je via wandelknooppunten eindeloos kennismaken met het glooiende landschap op de grens tussen Tielt en Dentergem.

De 45m hoge Poelberg met Poelbergsite, kronkelende veldwegen, het beschermde landschap rond de Poelbergmolen en uiteraard de Meikensbossen met zijn oud en jong bos, poelen, dreven, hooi- en weilanden vormen het aantrekkelijke decor van dit wandelnetwerk. De vele vergezichten en charmante kapelletjes maken het plaatje compleet.

De wandelkaarten zijn vanaf maandag 30 maart beschikbaar in de Dienst toerisme (Sporthal in Brouwerijstraat 21, Markegem of op het gemeentehuis in Kerkstraat 1, Dentergem) en kunnen online besteld worden op www.westtoer.be. Een wandelnetwerkkaart kost 5 euro.

Het wandelnetwerk Poelberg-Meikensbossen is een initiatief van Westtoer, Agentschap Natuur en Bos, Stad Tielt, gemeente Dentergem en Stadslandschap West-Vlaamse Hart en werd gerealiseerd met de steun van provincie West-Vlaanderen.

Verbeteringswerken aan landelijke wegen

De komende maanden zullen er verschillende verbeteringswerken gebeuren aan landelijke wegen.

De aannemer is Adiel Maes uit Lichtervelde en hij zal starten met voorbereidende grondwerken en profileringswerken in de Bulmolenweg (aansluiting met de Tieltstraat) en bij de Nieuwe Veldstraat. De start gebeurt in de Bulmolenweg vanaf 13 januari 2020 en zal gepaard gaan met de nodige verkeershinder en omleidingen.

Aansluitend zullen dan vanaf februari en maart asfaltlagen gegoten worden. Dat zal ook nog gebeuren in de Baliekouter (de wijk Baliekouter), Volderstraat, Wontergemstraat (zijwegje) en in de onverharde weg vlakbij de grens met Oostrozebeke.

De aannemer verwittigt telkens de betrokken bewoners in de werkzone.

Openbare werken
Momenteel is er geen informatie beschikbaar over de openbare werken.
Jong in Dentergem
Online inschrijven voor jeugd-
of sportactiviteiten?
Ga naar dentergem.ticketgang.eu
 
Gids openingsuren

Op deze link vindt u de openingsuren van handelaars in Groot-Dentergem.

Apotheek van wacht

Check www.apotheek.be
of bel 0903 99 00
voor de dichtsbijzijnde apotheek
met wachtdienst (24/24u).

 

Login