Home

Print deze pagina

 vacatures
uitstap cultuurraad naar Paradise Kortrijk TRIENNALE VOOR ACTUELE KUNST

Beste cultuurvrienden,

Op 16 oktober 2021 gaan we onze jaarlijkse uitstap met de cultuurraad terug aanvangen. Dit na een lange corona-stop.

Dit jaar hebben we de keuze gemaakt voor een bezoek met gids aan Paradise Kortrijk (TRIENNALE VOOR ACTUELE KUNST) https://www.paradisekortrijk.be/nl

Even meegeven dat Hilde Teerlinck (een voormalige Wakkenaar) curator is van Paradise Kortrijk.

Maar we maken er een hele dag van. In de namiddag doen we de stadswandeling met gids “ontdek Kortrijk.

Voorlopig beperken we ons tot 1 gids, dus een beperking tot maximum 20 personen. Pas als er 40 inschrijvingen zijn reserveren we een tweede gids.

Jullie inschrijving is volledig na overschrijving van de som van 35 euro op het rekeningnummer BE64068218330152, inschrijven kan tot en met 8 oktober 2021. Gelieve ook te bevestigen via ludwig.vankeirsbilck@skynet.be, zodat we jullie kunnen verwittigen indien er iets verandert.

Dit is het volledige programma:

 • vertrek om 8u52 met de trein station Waregem
 • aankomst 9u01 station Kortrijk
 • wandelen tot museum 1302 Begijnhofpark
 • aanvang bezoek Paradise Kortrijk met gids om 10u
 • middagmaal Nata Kortrijk (grote markt) om 12u. Aperitief, hoofdgerecht (vlees of vis), drank bij het eten, koffie
 • aanvang wandeling “ontdek kortrijk” om 14u30
 • vertrek station Kortrijk om 16u58 of 17u23
 • aankomst station Waregem afhankelijk van vertrekuur

Schrijf je vlug in, en we maken er een toffe en mooie uitstap van.

Mvg,

Bestuur cultuurraad Dentergem

 

 

 

keitof! ​21/9 is internationale werelddag dementie
Zoek je mee naar deze kleurige keien? Breng 1 gevonden kei binnen bij WZC Mariaburcht in Dentergem en krijg een gratis consumptie in de cafetaria. Neem een foto van de kei en deel online #curandomidden #gemeentedentergem.

bekendmaking terinzagelegging gemeentelijke inventaris onroerende goederen

fietssuggestiestroken en extra signalisatie schoolomgeving Oeselgem

VEILIG VERKEER - Zowel in de direkte schoolomgeving van de school in Oeselgem als in de nabijgelegen invalswegen werd er in overleg met de schooldirectie bijkomende signalisatie voorzien.
Wat betreft de fietssuggestiestroken blijven de voorheen geldende verkeersregels van kracht en is het de bedoeling om het gemotoriseerd verkeer er op te wijzen dat veelvuldig fietsverkeer mogelijk is.

vacature bij I.V.I.O.

Gratis namiddagsessies over 'Starten met een eigen zaak na je 50ste' door Integraal VZW (Liantis Ondernemen50+)

Ben je 50+ en kriebelt het om zelfstandige te worden? Je bent niet alleen. Alsmaar meer mensen kiezen om op oudere leeftijd een eigen zaak te beginnen. Maar bij het opstarten van een zaak is een grondige voorbereiding en goede informatie essentieel.
Daarom organiseert Integraal VZW (Liantis Ondernemen50+) op 4 locaties in Vlaanderen (Brugge, Gentbrugge, Herentals, Sint-Niklaas) een 3-delige namiddagreeks, waar je de kans krijgt praktische kennis op te doen over de belangrijkste zaken die bij de opstart van een zelfstandig beroep om de hoek komen kijken. De sessies gaan eind november/begin december 2021 van start.

Deelnemen is gratis, vooraf inschrijven is nodig.

Droom je als vijftigplusser van een nieuwe zelfstandigencarrière? Schrijf dan vandaag in!

Meer informatie over het programma en inschrijven: www.ondernemen50plus.com  (aanbod “Start 50+”)

download hier alle info en het PROGRAMMA

laatste-steenlegging nieuw sportcomplex Wielsbeke - klaar tegen zomer 2022

Op domein Hernieuwenburg in Wielsbeke wordt een indrukwekkend sportcomplex met zwembad gebouwd. Tegen de zomer van 2022 zal het af zijn. Om toch nog een officieel moment te voorzien -een eerste-steenlegging was door coronamaatregelen niet mogelijk, werd er afgelopen vrijdag een laatste-steenlegging gevierd.
De burgemeesters van de participerende gemeenten werden rondgeleid op de site. Het hele complex zal niet enkel voor de Wielsbekenaar toegankelijk zijn maar ook voor inwoners van Oostrozebeke en Dentergem. Het zwembad wordt openbaar toegankelijk maar er wordt wel volgens doelgroepen gewerkt: seniorenzwemmen, watergewenning, baantjeszwemmen, schoolzwemmen. Het bad kan ook worden afgehuurd.
Bij het zwembad hoort een grote sporthal en een cafetaria. Bovendien beschikt het complex over een 'virtual wall' om digitaal te sporten. 

       

Het waren burgemeesters Jan Stevens van Wielsbeke, Luc Derudder van Oostrozebeke en Koenraad Degroote van Dentergem die het lintje mochten knippen en de gedenkplaat onthullen.

fotozoektocht 1-30/9

de Sportraad Dentergem presenteert:

fotozoektocht

1-30 september 2021


afstand: 6,8 km - volledig uitgepijld
start aan de kerk van Oeselgem

3 Dentergembonnen van € 50 in de prijzenkast!

Download hier het deelnameformulier, of haal een exemplaar in het gemeentehuis of in de sporthal in Markegem.

VACATURES: Gemeente en OCMW Dentergem zijn dringend op zoek naar medewerkers - alle contracten bepaalde duur

   VACATURES

 

Deskundige bestuursadministratie niveau B– voltijds - zwangerschapsvervanging

 • Je staat in voor een correcte en efficiënte werking van de verschillende beraadslagende organen binnen het lokaal bestuur.
 • Je verzekert een tijdige en correcte uitvoering van alle administratieve werkzaamheden binnen de organisatie, zodat een optimale opvolging van dossiers en dienstverlening verzekerd wordt binnen het wettelijk kader.
 • Je werkt onder rechtstreekse leiding van de algemeen directeur en rapporteert ook aan haar. Daarnaast werk je nauw samen met collega’s uit de verschillende diensten van de gemeente en het OCMW.
 • Je hebt dus een belangrijke ondersteunende rol binnen de organisatie en wordt op heel diverse beleidsdomeinen ingezet.

Meer info:

https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/62928558/deskundige-bestuursadministratie-m-v?source=zoekeenjob&medium=vacaturedashboard

 

Begeleid(st)er buitenschoolse opvang - C1-C2 – 19/38 – tijdelijke job

Als begeleid(st)er buitenschoolse kinderopvang organiseer je dagelijkse opvang van kleuters en lagereschoolkinderen (2,5-12jaar).

 • Je hebt oog voor het creëren van een veilige, sfeervolle omgeving, waarin het welbevinden en de betrokkenheid van elk kind gestimuleerd wordt.
 • Je communiceert op een open en respectvolle manier met kinderen, ouders, teamgenoten en de coördinator. Je brengt variatie in je activiteiten en houdt hierbij rekening met de verschillende leeftijden van de kinderen.
 • Je staat in voor administratieve taken eigen aan de werking.
 • Jouw enthousiasme zorgt ervoor dat een kind met plezier naar de opvang komt en de ouder je het volle vertrouwen schenkt.
 • Flexibiliteit is een must.

Meer info:

https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/62818479/begeleid-st-er-buitenschoolse-opvang-c1-c2?source=zoekeenjob&medium=vacaturedashboard

 

Hulparbeider technische dienst - niveau E – voltijds – contract 1 jaar (eventueel te verlengen)

Samen met jouw collega's kan je naar gelang jouw talenten op verschillende domeinen worden ingezet o.m.:

 • het onderhoud en herstel van grachten, wegen en rioleringen
 • operationele taken in de groendienst zoals snoeien, planten en algemene groenverzorging
 • assisteren bij de herstelling en de vernieuwing van onze gebouwen
 • logistieke ondersteuning bieden bij gemeentelijke evenementen
 • het helpen realiseren van een verzorgde en veilige gemeentelijke infrastructuur

Meer info:

https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/62818650/hulparbeider-niveau-e-m-v-x?source=zoekeenjob&medium=vacaturedashboard

 

Hulparbeider poetsdienst - niveau E -  diverse uurroosters mogelijk -  dienstencheques - op termijn kans op vast

Verrichten van het wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse “normale” poetswerk aan huis bij cliënten:

die daar tijdelijk of blijvend niet meer zelf kunnen voor instaan, om toch een zo optimaal gezinsleven in stand te kunnen houden

 • of de bejaarde of minder-valide zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen laten wonen.

Meer info:

https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/61724991/hulparbeider-poetsdienst-niveau-e-dienstencheques-m-v-x?source=zoekeenjob&medium=vacaturedashboard

 

Hulparbeider schoonmaak - niveau E -  9/38sten - vervangingscontract

Voor onze gemeenteschool zoeken wij een hulparbeider schoonmaak die verantwoordelijke is voor de schoonmaak van de gebouwen. Prestaties te leveren bij voorkeur buiten de schooluren en op minstens 3 werkdagen.

Meer info:

https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/62818539/hulparbeider-schoonmaak-niveau-e-m-v-x?source=zoekeenjob&medium=vacaturedashboard

 

Spreekt één van deze functies jou aan? Klik dan door op de respectievelijke link om alle info te bekomen.

Wens je te solliciteren: bezorg dan jouw CV aan de personeelsdienst: personeel@dentergem.be Maak in jouw begeleidende mail duidelijk melding voor welke functie je solliciteert.

fotografiewedstrijd scherpgesteld

     

     

Poets je foto-lens of smartphone maar alvast op! De Provincie West-Vlaanderen organiseert de creatieve fotowedstrijd Scherp Gesteld in het kader van ‘Ik Zomer West-Vlaams’. Er worden foto's gevraagd die passen binnen een van de volgende thema’s: Uitleven, Mo How Zeg, Het Centrum Centraal, Natuur Ten Top en Je Favoriete Plekje (kies een van de vijf hashtags). Iedereen ouder dan 13 jaar mag deelnemen. De foto’s moeten genomen zijn in één van de provinciedomeinen in West-Vlaanderen. 
In onze gemeente maakt het provinciedomein De Baliekouter zich alvast op als decor voor jouw mooie foto's!

Per thema worden drie winnaars gekozen, zij ontvangen een cadeaubon van Vlaanderen Vakantieland ter waarde van €300, €150 en €75. De winnende en andere genomineerde foto’s worden opgenomen in een aantal tijdelijke tentoonstellingen en zullen te bezichtigen zijn in fototentoonstellingen in verschillende provinciedomeinen.

wedstrijd tot 30 september 2021
alle info en het wedstrijdreglement: www.west-vlaanderen.be/fotowedstrijd-scherp-gesteld

 

nieuwe wijkinspecteur in Oeselgem en WakkenCharlotte Maes is de nieuwe wijkinspecteur in Dentergem. Zij wordt het eerste aanspreekpunt voor de inwoners van Oeselgem en Wakken. Welkom!

Volg Politiezone Midow nu ook op Twitter @pzmidow en Facebook https://www.facebook.com/PolitiezoneMidow
Ook op de vernieuwde website van de Lokale Politie www.politie.be/5454/ vind je informatie.

Heb je dringende hulp nodig, bel steeds 101.

Gratis webinars I.V.I.O. ism Vlaco


I.V.I.O. organiseert, in samenwerking met Vlaco, enkele gratis webinars. Vooraf inschrijven is nodig.

24 augustus 2021 - 20u
'Koken met restjes': tips rond bewaren, verwerken, plannen en koken
schrijf in via: https://bit.ly/2WW9tzF

9 september 2021 - 20u
'Goed koelkastbeheer vermijdt voedselverlies': over een goede koelkastindeling
schrijf in via: https://bit.ly/3CJQubK

29 september 2021 - 19u30
'Red de restjes' - voedselverlies beperken op de internationale dag tegen voedselverlies (IDAFLW)
schrijf in via: https://www.ivio.be/nl/activiteiten/29-9-21-webinar-red-de-restjes-24

Rondje Dentergem
mini-verplaatsing, maxi-ontspanning

een organisatie van de gemeente Dentergem,
de dienst toerisme,
de sportdienst
en de dienst cultuur

Een dagje uit met de fiets of met het toeristische treintje.
Iedereen kan gaan voor een Rondje Dentergem!

fiets: 13, 14, 15, 20, 21, 22 augustus: start tussen 9 en 12u
treintje: 13, 14, 15 augustus: om 10 uur (het treintje vertrekt om 10 uur stipt)

 

Hoe inschrijven voor Rondje Dentergem?
tot en met 7 augustus:

ONLINE op www.ticketgang.com
klik op ‘Koop hier je tickets’
kies bij ORGANISATOR: ‘Gemeente & OCMW Dentergem’
of
in de SPORTHAL: bel 051 57 55 28 of e-mail: sport@dentergem.besportfunctionaris@dentergem.be

De inschrijving is pas definitief na betaling.
Schrijf je tijdig in want de plaatsen op het treintje zijn beperkt.

Op een Rondje Dentergem leg je 25 km af.
De route is uitgestippeld langsheen bezienswaardigheden en horecazaken. Wil je even rondwandelen of verpozen bij een drankje of een hapje? Dat kan want op de tocht zijn een aantal fijne stopplaatsen voorzien. Bekijk de verschillende formules en reserveer vooraf in het restaurant van je keuze of bestel een picknick. Laat je verrassen!
Nadat je bent ingeschreven en hebt betaald, is de inschrijving definitief. 
De dag zelf meld je je aan in de sporthal (Brouwerijstraat 21, Markegem).
Daar start de tocht. Je ontvangt er alle details over het verloop van de dag. Er is voldoende parkeerplaats.

FORMULE FIETS
€ 25 per persoon / € 12 (-12 jaar)
of picknick € 10
5 stopplaatsen 
Kies een menu in een van de deelnemende restaurants (excl. drank) of bestel een picknick.
Restaurant of picknick dien je zelf te reserveren.  

FORMULE TREIN
€ 50 per persoon / € 35 (-12 jaar)
5 stopplaatsen + restaurant
vrijdag: ‘t Pleintje
zaterdag: Mandelvijver
zondag: ’t Kasteelke of ‘t Garnituurke

STOPS
Vissen Aquality | spetterende rondleiding van vis tot hengel (niet op 20-21-22/8)
Purfruit | fruitige verwennerij in een prachtig kader
Kerk dentergem | boeiende rondleiding en historische verhalen
Koestal & Meikensbossen | korte wandeltocht door het bos met gids en een aardbeienijsje / drankje
Brouwerij De Bie | dorstlesser
Goethalsmolen | korte rondleiding in de molen + proeven van een streekproduct
Baliekouter | wandelen, bezoekerscentrum, terras
Pastorie | rondleiding met gids en een historisch verhaal

DEELNEMENDE
RESTAURANTS / PICKNICK

La Perla | Dentergem 051/780550
't Smulhoekje | Dentergem 0465/096606
Mandelvijver | Wakken 056/602844
‘t Garnituurke | Wakken 056/323933
‘t Kasteelke | Wakken 0475/611252
‘t Pleintje | Oeselgem 09/3886727
Devenynshoeve | picknick 0494/776260
Marguerite | picknick 0498/117449
Foodfairy | picknick 0485/253698


Corona 
We laten deze activiteit graag veilig verlopen.
Denk je er ook aan om de richtlijnen op te volgen? 


INFO
sportdienst & dienst toerisme
Brouwerijstraat 21
8720 Markegem
Telefoon:  051 57 55 28
E-mail: sport@dentergem.be

 

CULTUUR: tentoonstelling

wandelzoektocht code 17

Wandel, zoek en win!
Groen licht voor speurende wandelaars! CODE 17 verstopt deze zomer opnieuw 34 bordjes langs 17 leuke en verrassende wandelingen in het West-Vlaamse hart.
Langs elke wandeling werd een cijfer en een letter verstopt. Samen vormen ze een unieke code.
Code gevonden? Stuur ze in en maak kans op één van de 3 overnachtingen voor 2 personen in een B&B in het West-Vlaamse hart. Hoe meer je wandelt en codes verzamelt, des te groter de kans om als eindwinnaar uit de bus te komen.

t.e.m. 30 september!
voor alle info: www.westvlaamsehart.be/code17

LEEGSTAND

Met vragen over leegstaande woningen of panden kan je thans terecht in Woonwinkel Regio Tielt. Sven Heyerick volgt er de dossiers op aangaande gebouwen die mogelijks zullen worden opgenomen in het leegstandregister. 


In Dentergem is de Woonwinkel open op maandag van 8u30 tot 12u, Sociaal Huis, Kasteeldreef 1, Wakken

contact: Sven Heyerick: T 051 42 81 86 / Sven.Heyerick@tielt.be
een afspraak maken kan ook via: https://www.wonen-regio-tielt.be/home/afspraken/

Zuinig met water

 

 

 

 

En het wordt zomer! De Watergroep roept alvast op om zuinig om te springen met water. Er zijn een paar tips:

 • Neem een douche in plaats van een bad. 1 bad laten vollopen vraagt 150 liter drinkwater. Dat is 3 keer douchen of, met een zuinige sproeikop, zelfs 5 keer.
 • Hark de grond in je tuin op. Dat houdt de grond luchtig en vochtiger en zo moet je minder sproeien. Harken is ook goed in de strijd tegen onkruid.
 • Sproei de tuin alleen als het lange tijd niet heeft geregend. Beter 1 keer per week een kwartier lang dan elke dag 5 minuten. Zo zullen de planten dieper wortelen. Dat maakt ze minder kwetsbaar voor droogte. Gebruik waar het kan regenwater om planten en grond te begieten.
 • Begiet bloemen en planten op de koelste momenten van de dag: ’s morgens vroeg of ’s avonds laat. Het water verdampt dan minder snel. Zo voorkom je ook dat je planten verschroeien want een waterdruppel werkt bij felle zon als een vergrootglas.
 • Besproei je gazon niet. Gras is sterk en zal zich spontaan herstellen na een periode van droogte.
 • De auto wassen? Dat kan even wachten. Zo van die zomerdagen… dan neem je toch liever de fiets.
 • Laat ’s nachts geen kranen open staan. Geef watertorens en reservoirs de kans om zich opnieuw te vullen. Zo kan je rekenen op heerlijk fris kraantjeswater vandaag én morgen.

Meer tips om water te besparen kan je lezen op https://www.dewatergroep.be/nl-be/drinkwater/weetjes-en-tips/water-besparen.

Glamping in WakkenBinnenkort verwelkomen we vzw Tomato Stories in de prachtige tuinen van Domein Kloosterhof.
De vzw plaatst er twee duotenten en drie vierpersoonstenten. Ben je op zoek naar een rustige plek voor een overnachting superdeluxe midden in de natuur? Van daaruit kan je goed uitgerust de Leiestreek verkennen.
Surf naar de website www.vlaskamp.be en reserveer alvast. 

Onze nieuwe infokrant staat online

De zomereditie van onze infokrant belandt binnenkort in je brievenbus, of misschien heb je hem al. 

Ons magazine staat weer boordevol nieuwtjes, belangrijke info en leuke reportages. Zo hebben we aandacht voor onze allereerste bebloemingswedstrijd en de schepenwissel, maar ook de vernieuwde bibliotheek komt aan bod. Voor de vaccinatiecampagne laten we een vrijwilliger aan het woord. 

Er is ook een stevig luik toerisme met onder meer de initiatieven van Toerisme Leiestreek en West-Vlaamse hart én natuurlijk een terugblik op onze prachtige bloesemwandeling

Klik hier voor een overzicht van onze infomagazines. 

 

Schrijf in voor de Grabbelpas- en Swap-activiteiten

Woohoow! Deze zomer worden er vanuit de jeugddienst van Dentergem opnieuw een heleboel leuke activiteiten voor klein en groot voorzien.

Vanaf 28 mei om 18 uur kan je inschrijven voor de Grabbelpas- en de Swap-activiteiten via dentergem.ticketgang.eu.

Wees er als de kippen bij!

 

Vul de gegevens van je onderneming correct en volledig in bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO)

Juiste gegevens in de KBO-databank zijn nochtans voor elke onderneming belangrijk.

Via de toepassing My Enterprise kan je gratis jouw bedrijfsgegevens aanpassen. Voorkom boetes, het mislopen van premies of subsidies, onnodige kosten of administratie... 

Ga zelf aan de slag via https://bit.ly/3bGljCy

Ook onze burgemeester Koenraad Degroote werd gevaccineerd

Volg zijn voorbeeld en #laatjevaccineren. “Bij deze nog een warme oproep om je zeker te laten inenten, zodat het leven zoals het was snel weer zijn intrede mag doen”, aldus onze burgervader. 

De campagne draait op volle toeren en in het vaccinatiecentrum in Tielt werd intussen de kaap van de 25.000 vaccinaties gerond. Wat de uitnodigingen betreft, zijn we bijna rond met alle risicopatiënten. De reguliere uitnodigingen, te beginnen met de leeftijdscategorie 64- tot 60-jarigen, gaan deze week de deur uit. 

Alle info vind je op www.vaccinatiecentrumtielt.be en www.laatjevaccineren.be

 

Check de chip van je kat of hond

Je kat of hond kwijtraken, dat is een nachtmerrie. Is je huisdier gechipt? 
Dan vindt het makkelijker de weg naar je terug. Tenminste, als de gegevens die op de chip staan correct zijn én je deze gegevens hebt vrijgegeven. 
Dus: heb jij de gegevens op de chip van je hond of kat al gecheckt? Doe het nu op checkjechip.be en zie je viervoeter sneller terug als je hem kwijt bent.

Is jouw rijbewijs nog geldig?
De burger draagt zelf de verantwoordelijkheid om zijn rijbewijs in bankkaartmodel tijdig te hernieuwen.
Maak je afspraak via 051 57 55 17 of https://bit.ly/3pIknSY.
Hoofdanimator worden in Dentergem?

Wil jij hoofdanimator worden bij Jong in Dentergem? Stel je kandidaat door je motivatie en cv te mailen naar personeel@dentergem.be voor 10/06.

Er zijn nog vrije plaatsen in juli en augustus.
JULI
o Week 1: 1-2/07
o Week 2: 5-9/07
o Week 3: 12-16/07

AUGUSTUS
o Week 1: 9-13/08
o Week 2: 16-20/08
o Week 3: 23-27/08

Militaire oefeningen in West-Vlaanderen

Van maandag 19 april tot en met vrijdag 7 mei 2021 zullen in West-Vlaanderen militaire oefeningen plaatsvinden. Gedurende deze periode kan je ook in onze gemeente eventueel militaire patrouilles zien passeren, laagvliegende vliegtuigen zien of oefenmunitie horen ontploffen.

Hinder en omleiding door werken in buurgemeenten Tielt, Meulebeke en Oostrozebeke

Vanaf 12 april

Op 12 april 2021 starten er asfalteringswerken op de Wakkensesteenweg in Tielt. Daardoor zal er hinder zijn en worden er omleidingen voorzien voor wie naar of van Tielt rijdt. De werken duren tot circa eind april.  

De omleiding vind je terug op https://wegenenverkeer.be/werken/onderhoudswerken-op-wakkensesteenweg

Aansluitend wordt gestart met de aanpassing van het kruispunt bij de Verre Ginste.

Vanaf 19 april

Vanaf 19 april starten in de buurgemeenten Oostrozebeke en Meulebeke riolerings –en wegeniswerken in de Gentstraat N305) en zijstraten. De aannemer start zowel op grondgebied Meulebeke aan de Meentakstraat als op grondgebied Oostrozebeke aan de Wakkensteenweg en werkt naar elkaar toe. Daarvoor worden ook de nodige omleidingen voorzien.

De duurtijd is geschat op circa 2,5 jaar.

Het kruispunt met de Steenovenstraat (’t Haantje) zal tijdelijk vanuit beide richtingen bereikbaar blijven. Tijdens de voorbereidende werken wordt éénrichtingsverkeer ingesteld vanaf Meulebeke, Oostrozebeke en Dentergem tot aan de Steenovenstraat. Als de effectieve rioleringswerken uitgevoerd worden zal dat niet meer mogelijk zijn.

Voor de veiligheid zullen fietsers geen doorgang meer hebben langs de Gentstraat en worden zij omgeleid via de parallelle wegen.

In functie van de vordering van de werken wordt later meer informatie verschaft.

Lever asbest correct aan

Sinds 1 januari moet je hechtgebonden asbest verplicht verpakt aanleveren op het recyclagepark.

 • Voor kleine hoeveelheden asbestafval koop je op voorhand plastic asbestzakken op de recyclageparken van I.V.I.O. Je kleeft de gevulde asbestzakken goed dicht. De asbestzakken kunnen enkel aangeleverd worden op het recyclagepark van Ingelmunster, Ledegem, Oostrozebeke en Tielt. Meer info: https://www.ivio.be/nl/asbest/asbest-verpakt-naar-het-recyclagepark
 • Voor grote hoeveelheden hechtgebonden asbest is er sinds 1 maart bronophaling (ophaling aan huis) mogelijk. Je kan kiezen tussen plaatzakken of een asbestcontainer. Meer info: https://www.ivio.be/nl/asbest/ophaling-aan-huis
Gemeente- en OCMW-raad | beperkt publiek toegelaten

Omwille van de huidige coronacrisis zal er slechts in beperkte mate publiek toegelaten zijn tijdens de zittingen van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn op 31 maart 2021. Indien u de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn wenst bij te wonen, moet u zich op voorhand registeren:

 • Stuur een mail naar info@dentergem.be met uw voornaam, naam, adres en telefoonnummer en met de mededeling dat u de raden wenst bij te wonen. U krijgt een ontvangstbevestiging en wordt op een lijst van geïnteresseerden geplaatst. Afhankelijk van het aantal geïnteresseerden zal u al dan niet een uitnodiging ontvangen om de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn bij te wonen.

Wie niet geregistreerd is, wordt niet toegelaten tot het gebouw!

Tijdens de zittingen respecteert u alle richtlijnen die u worden meegegeven en volgt u de maatregelen nauwgezet op (mondmasker, handhygiëne, …).

Werken aan WZC Dentergem | Wandelpad afgesloten!

De werkzaamheden aan WZC Mariaburcht (Dentergem) zijn gestart!
Om de werken zo veilig mogelijk te laten verlopen en de hinder in de schoolomgeving tot een minimum te beperken, wordt de werf achter het WZC aangelegd. Zo is de hinder in de Statiestraat beperkt.
Er is een werfweg voorzien via de weg langs het kerkhof van Dentergem (inrit in Wontergemstraat), die loopt over de tijdelijke overwelving van de Speibeek en zo naar de terreinen aan de achterkant van het WZC. De werfweg loopt ook over het wandelpad dat langs de Speibeek loopt (Burgemeester Nachtergaelestraat-Statiestraat). Om de veiligheid daar te garanderen, wordt het wandelpad afgesloten, gedurende de ganse duur van de werken (circa anderhalf jaar).

Gratis brochure 'Boslympische spelen'

Op zoek naar een upgrade voor jouw coronawandelingen?

Haal een gratis brochure van de "boslympische spelen" in de sporthal van Markegem of de bibliotheek van Wakken.

Je kan de publicatie ook online bekijken op deze link: https://www.west-vlaanderen.be/sites/default/files/2021-02/PB_boslympische_spelen_herdruk2021.pdf

website vaccinatiecentrum Tielt online

Vaccinatiecentrum Tielt schakelt in de komende weken een versnelling hoger.

Intussen staat www.vaccinatiecentrumtielt.be online, een overkoepelende website voor Tielt en partnergemeenten. Je vindt er alle mogelijke info omtrent de vaccinatiecampagne. Van oproepingsbrief over mobiliteit en bereikbaarheid Europahal tot veelgestelde vragen.
Een instructievideo geeft een voorsmaakje van hoe jouw vaccinatiesessie in de Europahal zal verlopen. In de praktijk telt het vaccinatietraject een viertal stappen, die je kan volgen via https://www.youtube.com/watch?v=VfXMcDWvFBk.
Neem beslist een kijkje.

Integraal waterproject Dentergem

Sinds de lente worden in Dentergem werken uitgevoerd in het kader van een integraal waterproject.

Het project omvat drie locaties:

 • In de Gottemstraat wordt parallel met de Speibeek en de Oude Mandelbeek een betonnen keerwand aangelegd;
 • In de Brouwerijstraat wordt een deel van de Binnenbeek terug in open profiel gebracht;
 • In de Tieltstraat wordt een weiland opgehoogd langs de Krommendijkbeek.

Binnen het project worden grondige ruimingswerken, ophogings- en nivelleringswerken uitgevoerd en worden grachten geherprofileerd.

Het totale kostenplaatje wordt geraamd op €509.019 en is volledig ten laste van de provincie.

diensten op afspraak

De diensten van gemeente en OCMW werken voortaan uitsluitend OP AFSPRAAK. Zo kunnen we de dienstverlening blijven garanderen en staan we in voor de veiligheid van het personeel en de burgers.

 • Voor de dienst bevolking en burgerlijke stand kan je bellen naar 051 57 55 17 of online een afspraak maken op deze link: https://bit.ly/2HKRZP1
 • Voor de dienst stedenbouw kan je online een afspraak maken op https://bit.ly/3erDThQ
 • De bibliotheek blijft open. De hoofdbibliotheek werkt enkel op afspraak om drukte en wachtrijen te voorkomen. Ga naar deze link: https://bit.ly/35OwMfy
 • Voor alle andere diensten, kan je bellen of mailen met de dienst in kwestie.
OP AFSPRAAK

De diensten van gemeente en OCMW werken uitsluitend OP AFSPRAAK, n.a.v. de coronapandemie.

Apotheek van wacht

Check www.apotheek.be
of bel 0903 99 00
voor de dichtsbijzijnde apotheek
met wachtdienst (24/24u).

 

Login