Nieuws

Print deze pagina
Kunst als steun voor het zorgpersoneel

De gemeente Dentergem kreeg van de Lichterveldse kunstenares Anny Roose twee kunstwerken cadeau. Die symboliseren de aanwezigheid van het coronavirus in onze samenleving en de moeilijke opdracht die de hulpverleners nog steeds trotseren.

De gemeente besloot om de kunstwerken te schenken aan de beide woon- en zorgcentra van de gemeente, die tijdens de tweede golf van de coronapandemie zwaar getroffen werden.

STEUN VOOR DE WZC

In de tweede golf van de coronapandemie werden heel wat personeelsleden en bewoners van de woon- en zorgcentra van Dentergem en Wakken besmet met het coronavirus ondanks de vele inspanningen, goeie zorgen en voorzorgsmaatregelen.

Om hen een hart onder de riem te steken, schenken we hen graag deze kunstwerken. “Zo benadrukken we dat we aan hen denken en hen enorm dankbaar zijn voor hun inzet”, zegt burgemeester Degroote. “De kunstwerken van Anny Roose kregen de titel “angst en verdriet” en zijn dus zeer toepasselijk voor deze moeilijke periode.”

EEN BLIJVENDE HERINNERING

Burgemeester Koenraad Degroote overhandigde de kunstwerken aan mevrouw Anneleen De Roo van WZC Mariaburcht in Dentergem en aan meneer Jan Braekevelt van Samen Zorgdorp in Wakken. Binnenkort prijken deze aan de muren van de woon- en zorgcentra en zijn ze een blijvende herinnering aan deze hartverscheurende periode en aan de grenzeloze en hartverwarmende inzet van alle zorgverleners, nu en in de toekomst.  

OP AFSPRAAK

De diensten van gemeente en OCMW werken uitsluitend OP AFSPRAAK, n.a.v. de coronapandemie.

Login