Nieuwe beweegroutes helpen je meer te bewegen

Gepubliceerd op vrijdag 4 nov 2022 om 13:42
Ben jij op zoek naar meer beweging? Dentergem zet je op weg! Vorige week werden twee nieuwe beweegroutes in Oeselgem en Markegem geopend.

De beweegroutes kaderen binnen de vier jaar durende beweegcampagne ’10.000 Stappen: elke stap telt!’. Dentergem is één van de meer dan 200 Vlaamse gemeenten en steden die deelneemt aan de campagne. Onder het moto ‘Elke stap telt’ willen we buurten creëren die meer beweging mogelijk maken en stimuleren.

Ook kleine afstanden tellen

Met de stappen- en fietssignalisatieborden die vorig jaar gelanceerd werden, wil Dentergem aantonen dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in je buurt óók extra stappen opleveren. Stap voor stap bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter- en stapt dus minder vaak met het verkeerde been uit bed. Al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai en maakt zo de buurten en straten leefbaarder. 

Speelse beweegopdrachten

Ook dit jaar engageert de gemeente zich verder om beweegvriendelijke buurten uit te bouwen en om de inwoners te motiveren om elke dag voldoende stappen te zetten. In Oeselgem en Markegem werden daarom twee nieuwe beweegroutes voor gezinnen van respectievelijk 200 meter en 400 meter lang gelanceerd, telkens met een 10-tal speelse beweegopdrachten. Bij de eenvoudige oefeningen maak je gebruik van bestaande elementen onderweg, zoals een zitbank, boom, trap …

Waar kan je vertrekken?

De beweegroute in Oeselgem start aan het Leieheem, die in Markegem aan Sporthal Den Bul. Bij de startpunten staan telkens informatieborden met een overzicht van de beweegroute. De route is aangegeven met pijltjes en ook de beweegoefeningen worden telkens getoond op borden.

De beweegroutes zijn een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, de Vlaamse Logo’s, Agentschap Zorg en Gezondheid, in samenwerking met het lokaal bestuur Dentergem.