Kringloopkrachten

Stel je kandidaat als kringkoopkracht

Wat zijn kringloopkrachten? 

Kringloopkrachten (vroegere compostmeesters) zijn vrijwilligers die zich engageren om een deel van hun vrije tijd te spenderen in het promoten van het thuiscomposteren bij de burger.

Samen met de dienst Omgeving en andere kringloopkrachten hou je de kringloop van keuken- en tuinresten in je gemeente levend. Een lesje in de lagere school, tips geven in jouw of andermans tuin, je verhaal vertellen op een infostand, demo’s composteren geven, onderhoud demoruimte, 1 keer per maand informatie geven aan de inwoners op de demostand, etc.  …;    Als vrijwillige kringloopkracht heb je tal van mogelijkheden om anderen te informeren over de verschillende kringlooptechnieken. Kies wat je graag doet, want jouw enthousiasme werkt aanstekelijk!

Ben je begaan met het leefmilieu en geloof je in de kringloopgedachte? Kom je graag in contact met andere tuinliefhebbers? Wil je weten hoe je de kringloop in keuken en tuin kan sluiten en je kennis kan delen met anderen? Dan is vrijwilligerswerk als kringloopkracht iets voor jou!

Hoe word je kringloopkracht? 

Je volgt eerst een korte cursus Kringlopen (composteren), georganiseerd door Vlaco en IVIO. De info over deze cursus kan je vinden op www.ivio.be/nl/composteren/infosessies. Wil je je verder verdiepen in de compostwereld en meehelpen deze boodschap uit te dragen, dan kan je een opleiding tot kringloopkracht volgen. Deze cursus en opleiding zijn gratis.

Voel je je aangesproken om kringloopkracht te worden? 

We zijn steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het team willen versterken. We bieden het nodige materiaal en ondersteuning en een verzekering.

Wil je een eerste kennismaking met onze kringloopkrachten, dan zijn zij zeker bereid om je mee op pad te nemen!   

Voel jij je aangesproken en heb je groene vingers, neem zeker contact op met de dienst Omgeving via 051 57 55 20 of leefomgeving@dentergem.be of registreer je via het digitaal loket

Contact

Adres
Gemeentehuis Dentergem Kerkstraat 1 , 8720 Dentergem
Tel.
051 57 55 20
omgeving@dentergem.be