Jaarlijkse activiteiten

Erfgoeddag

Erfgoeddag vindt plaats op de eerste zondag na de paasvakantie. Het thema wisselt jaarlijks. Het doel is de rijke verscheidenheid van het nationaal en lokaal erfgoed onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen brengen.

Doemawa

De Doemawa werd gelanceerd in 2018. Het is een city run door de gemeentelijke gebouwen en bezienswaardigheden, die tweejaarlijks plaatsvindt in het najaar. Dit evenement is een initiatief in samenwerking met de sportdienst, de jeugddienst en de bibliotheek.

Open Monumentendag

Open Monumentendag gaat steeds door in september. Op die dag zetten meer dan 500 monumenten de deuren open. Lokaal bestuur Dentergem neemt hier soms aan deel.

Week van de smaak

De Week van de Smaak is een tiendaags publieksevenement in november rond smaak en eetcultuur. De deelnemers (lokale besturen, sociaal-culturele verenigingen, buurtcomités, bibliotheken, scholen, restaurants...) organiseren tijdens de Week van de Smaak activiteiten die te maken hebben met het thema. Lokaal Bestuur Dentergem neemt hier soms aan deel.

Cultuurreis

De Cultuurreis is een daguitstap in oktober die het mogelijk maakt op een luchtige manier een dagje cultuur op te snuiven. De voorbije edities werden goed gesmaakt. Je kan je hiervoor inschrijven bij de cultuurraad in september/oktober.

Winterlezingen

De winterlezingen in Dentergem staan garant voor boeiende onderwerpen, uitgediept door experten die je blik verbreden op actuele of intrigerende thema’s. 

Contact

Adres
Gemeentehuis Dentergem Kerkstraat 1 , 8720 Dentergem
Tel.
051 57 55 27
cultuurfunctionaris@dentergem.be