Interview met Sigis Pante, het nieuwe gezicht van eet- en sfeercafé De Baliekouter: “Mensen ontvangen en kokerellen zijn mijn favoriete bezigheden”

Gepubliceerd op donderdag 12 jan 2023 om 15:52
Eind januari maakt de enthousiaste, nieuwe uitbaatster van De Baliekouter haar start in de brasserie. Tijdens het openingsweekend op zaterdag 28 en zondag 29 januari verwelkomt Sigis Pante je graag om je voor het eerst te verwennen met een greep uit het menu dat ze met veel liefde samenstelde.

Dag Sigis, jij wordt binnenkort het nieuwe gezicht van de cafetaria in de Baliekouter. We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat je band is met Dentergem.

Sigis: “Sinds 2018 werk ik op kinderboerderij ‘Den Ast’ in Lichtervelde waar ik in de cafetaria meehelp, de dieren help voeden en verzorgen, klassen rondleid en meewerk in de vakantiewoning. Zelf woon ik in Ardooie, samen met mijn partner Filip, maar mijn broer woont in Dentergem. En misschien doet de naam van mijn meter, Siska Dedeyne die tot 2022 medewerker was bij de dienst sport, bij sommige mensen ook wel een belletje rinkelen. Zij bezorgden me de vacature voor uitbater van ‘De Baliekouter’ omdat ze vonden dat het iets voor mij was.”

Hoe komt dat? Wat trok je aan in deze job?

“Al van kindsbeen af wil ik een eet- en sfeercafeetje in de natuur openhouden. Dat laatste was absoluut een must voor mij, ik ben helemaal geen stadsmens. De omgebouwde hoeve van de Baliekouter sluit helemaal aan bij mijn favoriete bouwstijl. Dat er een bos naast ligt, maakt het plaatje af. Mensen ontvangen en kokerellen zijn mijn favoriete bezigheden. Met een achtergrond als fotografe en grafisch vormgeefster heb ik bovendien oog voor gerechtjes die mooi ogen.”

Klinkt alsof de nieuwe uitdaging in De Baliekouter veel van je interesses verenigt. Wat mogen we binnenkort verwachten in De Baliekouter?

“Momenteel zijn we druk bezig om de binnen- en buitenruimte wat naar mijn hand te zetten. Groenkleuren en houtmaterialen zullen ervoor zorgen dat de lijn met de omgeving doorgetrokken wordt. Tapasplankjes of sharingfood stillen de kleine hongertjes, met een vispannetje of spaghetti kan je de knorrende maag wat langer tevreden houden. Als vieruurtje kan je onder andere van een pannenkoek, ijsje of warme chocomelk genieten.”

“Voor de kindjes zijn er enkele speeltuigen rond de brasserie. Zo kunnen de ouders nog wat langer genieten op het terras, terwijl de kindjes zich al spelend uitleven.  Ook dieren zijn van meer dan welkom. We proberen hen met wat bakjes water en een hondenkoekje op zijn tijd ook in de watten te leggen. En vooral: vriendelijke bediening draag ik hoog in het vaandel!”

Bedankt om ons te woord te staan, Sigis. We wensen je een goede start in De Baliekouter!


Openingsweekend brasserie De Baliekouter (Ommegangstraat 11 in Wakken)

Zaterdag 28 en zondag 29 januari 2023 van 11.00 u tot 19.00 u. 

Openingsuren

  • dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag: 11.00 u tot 19.00 u
  • maandag en donderdag: gesloten

Op zoek naar een flexi-job? Kom het team van De Baliekouter versterken. Contacteer Sigis Pante op tel. 0479 27 76 19 of info@debaliekouter.be.

Meer info over De Baliekouter en het heropeningsweekend vind je op www.debaliekouter.be en www.dentergem.be/heropeningsweekend-de-baliekouter.


Bedankt!

De vorige uitbaters van De Baliekouter, Hilde Merchiers en haar echtgenoot Godfried Vanden Daele, zetten zich 6 jaar in als gastvrouw en -heer. Het lokaal bestuur bedankt hen van harte en wenst hen veel succes in de toekomst!