Voordracht Hajo Beeckman: mobiliteit in de toekomst (15/12)

Gepubliceerd op maandag 31 okt 2022 om 09:10
Hajo wandelt samen met ons doorheen de belangrijkste evoluties die er in de volgende twee decennia aan komen en gaat dieper in op maatregelen die onze mobiliteit beheersbaar moeten maken. Heeft het gebruik van de auto in Vlaanderen zijn piek bereikt? Wat is de werkelijke impact van de coronacrisis?

Hajo Beeckman laat op donderdag 15 december zijn licht schijnen over mobiliteit in de toekomst. Deze voordracht is de tweede lezing in een reeks van drie winterlezingen, een organisatie van de cultuurraad en het gemeentebestuur in samenwerking met de bibliotheek.

Wat kan je verwachten?

'Wat zijn de belangrijkste evoluties die er in de volgende twee decennia aan komen? Met welke maatregelen kunnen we onze mobiliteit beheersbaar maken? Heeft het gebruik van de auto in Vlaanderen zijn piek bereikt? Wat is de werkelijke impact van de coronacrisis na 2021? Wat is de invloed van het telewerk en de flexibilisering van de arbeidsmarkt op pendelverplaatsingen, en van het veranderende mobiliteitsgedrag van actieve ouderen en de jongeren? Is de zelfrijdende auto een zegen of brengt die technologie nieuwe problemen met zich mee? En in welke mate kunnen de Europese klimaatdoestellingen ons dwingen om minder auto te rijden en te vliegen?'

In deze lezing bespreekt Hajo een hele reeks maatregelen waarmee beleidsmakers onze verkeersknoop willen oplossen. Welke ideeën werken écht en welke minder? Het doel van deze lezing is om de luisteraar, liefst in de vorm van vraag en antwoord, inzicht te geven in de soms technische, maar wondere wereld van de mobiliteit.

Programma 

  • 19.30 u: deuren gaan open
  • 20.00 u: start lezing om - einde rond 21.30 u
  • Kostprijs: 8 euro, gratis consumptie inbegrepen
  • Locatie: JOC Dentergem, Wontergemstraat 7

Praktisch

Inschrijven kan via het digitale inschrijvingsformulier tot en met dinsdag 13 december 2022 (nieuwe datum!). Je inschrijving is pas definitief na storting van 8 euro op BE64 0682 1833 0152.