Voorwaarden Groeipakket voor kinderen van +18 jaar

Gepubliceerd op donderdag 6 jul 2023 om 10:14
Elk kind dat in Vlaanderen woont, ontvangt een Groeipakket. Om je recht op het Groeipakket te behouden als je 18 geworden bent, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Dat is zo als je leerling of student bent, maar ook als schoolverlater moet je hiermee rekening houden.

De folder 'Gezinsbijslag voor jongeren vanaf 18 jaar' (zie 'Bijlage' onderaan deze pagina), bevat alle nodige informatie zodat je als gezin weet waar je rekening mee moet houden en niet voor een onaangename verrassing zoals een terugbetaling komt te staan.

Meer vragen?

Alle voorwaarden en een aantal bijzondere situaties kan je ook raadplegen op de pagina met veelgestelde vragen van het  Agentschap Uitbetaling Groeipakket (VUTG). Daar vind je steeds de meest recente informatie.

Aanpassing werken met studentenovereenkomst

Begin 2023 verhoogde het aantal uren dat jongeren vanaf 18 jaar mogen werken met een studentenovereenkomst. De limiet werd gewijzigd van 475 uur per jaar naar 600 uur per jaar. Zijn deze 600 uur bereikt? Dan mag je nog tot 80 uur werken per maand met een gewoon contract. Werk je meer? Dan heb je voor die maand geen recht op het Groeipakket. Jongeren kunnen het aantal gewerkte uren zelf opvolgen via www.studentatwork.be.