Gezonde eetgewoontes

Hoe vroeger kinderen gezonde eetgewoonten aanleren, hoe groter de kans dat ze die een leven lang meenemen. Wie evenwichtig eet, ondervindt daar enkel maar voordelen van. Het zorgt ervoor dat kinderen een gezonder gewicht en een hogere weerstand hebben, waardoor ze minder vaak ziek worden. Ook verkleint een evenwichtig voedingspatroon de kans om later chronische aandoeningen te krijgen, zoals overgewicht, hart- en vaatziekten, diabetes, osteoporose en sommige vormen van kanker. En wie gezond eet, voelt zich gewoon beter in zijn vel.

De richtlijnen van de voedingsdriehoek vormen de basis voor een gezonde voeding. Ontdek op www.gezondleven.be/gezond-opvoeden het voedingsadvies voor baby’s, peuters en kleuters, kinderen en jongeren.

'Gezonde eetgewoontes' is 1 van de nieuwe webpagina's die een aantal belangrijke tips aankaarten voor een goede gezondheid bij kinderen. De andere pagina's behandelen tips over beweging, een gezond slaapritme, gezonde eetgewoontes, mentaal welbevinden, middelengebruik tijdens de zwangerschap, mondhygiëne en roken.

Contact