Gezocht: extra coach ‘Bewegen op Verwijzing’

Gepubliceerd op dinsdag 25 apr 2023 om 10:55
Bewegen op Verwijzing zoekt versterking in regio Izegem en Tielt, in het bijzonder in de randgemeenten van Izegem en Tielt. Ze zijn hiervoor op zoek naar een extra coach om inwoners te helpen bewegen op verwijzing van hun arts.

Wat is Bewegen op Verwijzing?

Bewegen op Verwijzing wil de ‘zittende’ Vlaming aan het bewegen krijgen. Want meer bewegen en minder lang stilzitten is een manier om het risico op gezondheidsproblemen te verkleinen.

De arts verwijst personen met een verhoogd gezondheidsrisico door naar de ‘Bewegen op Verwijzing’-coach. In overleg met deze coach krijgt de deelnemer een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt.

Gezocht: extra coach

Als coach is het jouw taak om mensen te motiveren om dagelijks meer te gaan bewegen. Je begeleidt mensen die doorverwezen zijn door hun arts. Je gaat niet samen met de deelnemer bewegen, maar je stelt samen een beweegplan op maat op. Je houdt hierbij rekening met de input van de arts, maar ook de situatie, mogelijkheden en verwachtingen van de deelnemer. Je volgt het traject van de deelnemer op en koppelt terug naar de arts.

Ben jij de geknipte kandidaat?

Indien je kandidatuur weerhouden wordt, nodigen we je uit voor een selectiegesprek.