Een klimaattraject op jouw melkveebedrijf?

Gepubliceerd op donderdag 9 feb 2023 om 16:29
Wil jij ook (meer) klimaatbewust aan landbouw doen en slimme economische keuzes maken? Wel, dat is de kern van het Klimrekproject, een samenwerking van ILVO (Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek), Boerenbond en VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek).

Hoe zit het traject ineen?

Elk klimaattraject start met de ontwikkeling van een klimaatscan, die de landbouwer inzicht geeft in de klimaatimpact van zijn of haar bedrijf. Naast dit inzicht wil Klimrek landbouwers ook handvaten aanreiken om hun bedrijfsvoering op een rendabele manier meer klimaatslim en -robuust te maken. De klimaatscan komt dan ook met begeleiding door een klimaatconsulent. Deze consulent adviseert en ondersteunt de landbouwer in het nemen van economisch en praktisch haalbare klimaatmaatregelen, die de klimaatimpact van het bedrijf verlagen zonder neveneffecten voor het milieu. 

Waarom meedoen?

Klimrek brengt de maatregelen aan het licht die je bedrijf zowel ecologisch als economisch ten goede komen. Als landbouwer krijg je inzicht in het volledige milieuprofiel van het bedrijf. Deelnemende bedrijven worden intensief door klimaatconsulenten ondersteund en stappen mee in een traject waarin melkveehouders van experten en van elkaar kunnen leren. Samen gaan ze op zoek naar manieren om de bedrijfsvoering klimaatvriendelijke én robuuster maken, iets wat in de toekomst alleen maar aan belang zal winnen. 

Benieuwd naar wat jouw collega’s van Klimrek vonden? Bekijk dan het filmpje.

Concreet

Ben jij melkveehouder en wil je mee instappen in het klimaattraject met jouw bedrijf? Schrijf je dan in via www.klimrekproject.be/meedoen, zodat het Klimrek-team contact met jou kan opnemen. Blijf je graag op de hoogte van het project? Neem dan snel een kijkje op de website: www.klimrekproject.be.