Een coach helpt jou op maat meer bewegen

Gepubliceerd op vrijdag 17 nov 2023 om 09:00
Je wil meer bewegen? Maar je hebt geen tijd of je weet niet hoe? Bewegen op verwijzing helpt mensen op weg naar een actiever leven. Hoe begin je eraan? Vraag je zorgverlener om een verwijsbrief en neem contact op met Robbe, de Beweegcoach voor Dentergem.

De BOV-coach maakt samen met jou een persoonlijk beweegplan op, eentje dat volledig past in jouw dagelijkse leven. Hij helpt jou op weg en motiveert jou. Daarna is het aan jou om te gaan bewegen.

Wie komt in aanmerking?

Je hoeft geen gezondheidsrisico’s te hebben om in aanmerking te komen voor Bewegen Op Verwijzing (BOV). Ook mensen die geen 30 minuten per dag aan matige intensiteit bewegen (bijvoorbeeld stevig doorstappen, fietsen, zwemmen, tuinieren, …) of lang stilzitten op een dag, komen in aanmerking voor ‘Bewegen Op Verwijzing’.

Hoeveel betaal je?

De Vlaamse overheid neemt het grootste deel van de kosten voor zijn rekening. Jij hoeft slechts een beperkte bijdrage te betalen. De tussenkomst geldt in totaal voor maximum 7 uur individuele begeleiding of 21 uur groepsbegeleiding.

 Individuele begeleiding per kwartierGroepsbegeleiding per kwartier
Verhoogde tegemoetkomingmax. 1 euromax. 0,50 euro
Zonder verhoogde tegemoetkomingmax.  5 euromax. 1 euro

Wens je meer info of heb je vragen? Neem dan contact op met de beweegcoach Robbe Vandendriessche.