Dien je idee in voor een monument op de sterrenweides

Gepubliceerd op woensdag 25 jan 2023 om 10:05
In 2022 werd er op elk kerkhof van Dentergem een sterrenweide aangelegd. Op die weides werden toen ook sokkels aangebracht om daarop later een passend monumentje te plaatsen. Elke Dentergemse kunstenaar of creatieve inwoner kan tot en met vrijdag 31 maart (een voorstel voor) een ontwerp indienen.

Herdenken stilgeboren kindjes

Vorige zomer voorzag het lokaal bestuur op elke begraafplaats in Dentergem een sterrenweide, een plaats waar sterrenkindjes, overleden tijdens of vlak na de zwangerschap, kunnen begraven en herdacht worden. De aanleg van de vier sterrenweides ging gepaard met een heropwaardering van de vroegere kinderbegraafplaatsen.

Oproep voor een gepast monument

Om de sterrenweides verder af te werken, wil het lokaal bestuur dit jaar graag één monument per sterrenweide plaatsen op een voorziene sokkel. De sokkel is 50 cm op 50 cm groot en in het ontwerp van het monument zou bij voorkeur plaats moeten zijn voor een kaars.

Uit alle inzendingen zal het college van burgemeester en schepenen een keuze maken voor vier verschillende monumenten. Heb je meerdere ideeën? Laat je inspiratie maar de vrije loop en bezorg ons alle uitgewerkte ideeën, dan kunnen wij als lokaal bestuur er mee aan de slag. 

Meer info

Heb je vragen over het aanleveren van je voorstel of voorontwerp? Dan kan je terecht bij Geert Vandewalle van de dienst Burgerzaken: