De Gele Doos

Wat is de Gele Doos?

Deze kleine plastic doos bevat belangrijke medische gegevens en noodcontacten en wordt bewaard in de deur van de koelkast. Dit is een plaats waar hulpdiensten de gegevens in een crisismoment snel terugvinden. Plaats daarom de bijhorende blauwe sticker op de achterkant van je voordeur. Zo weten de hulpdiensten dat er een Gele Doos aanwezig is.

Wat zit er in de Gele Doos?

De Gele Doos bestaat uit een bewaardoos, een ringboekje, een vermissingsfiche en een pochette en een stickervel. 

  • Stickervel: plak de blauwe sticker op de achterkant van je voordeur. Zo weten hulpverleners dat er een Gele Doos in je koelkast zit. Plak de sticker met noodnummers op een zichtbare plaats bij je telefoon. 

  • Ringboekje: daarin staan belangrijke persoonsgegevens, contactgegevens en medische gegevens. Vul zo nauwkeurig mogelijk het ringboekje in met een balpen. Verandert er iets? Pas dan de informatie in het ringboekje aan. Steek het ringboekje in de pochette. 

  • Vermissingsfiche: vul standaard de witte kaders in met een balpen. Je vult de rode kaders enkel in bij vermissing. Plooi na het invullen het blad in 4 en steek het blad in de pochette. 

  • Pochette: de pochette bevat het ringboekje en de vermissingsfiche. Je kan ook andere documenten toevoegen (bijv. samenvatting medisch dossier, kopie van wilsbeschikking).

Voor wie is de Gele Doos?

Alle mensen met een specifieke zorg- en ondersteuningsnood. Ga langs bij je apotheker of het Sociaal Huis Wegwijs en zij helpen je verder.

De gele doos is gratis af te halen bij je lokale apotheek.

Contact

Adres
Kasteeldreef 1 , 8720 Wakken
Tel.
056 62 10 10
sociaalhuis@dentergem.be
Vandaag
open van 08:30 tot 12:00
Morgen
open van 08:30 tot 12:00 13:30 tot 16:00
Alle openingsuren Sociaal Huis Wegwijs