Composteren & kringlooptuinieren

Compostmateriaal aankopen

Vraag online aan Maak een afspraak

Een belangrijk deel van het huishoudelijk afval zoals het groente-, fruit- en tuinafval, kan je zelf verwerken. Door het thuis te verwerken tot compost halveer je je huisvuilzak en maak je een bodemverbeteraar voor je eigen tuin. Thuiscomposteren kan op verschillende manieren. Je kunt het afval composteren in een compostvat, een compostbak, een wormenbak of op een composthoop. Wie wil starten met thuiscomposteren, kan een compostvat of een compostbak aankopen via de gemeente. Onderstaande materialen zitten in het aanbod. De aanvraag verloopt via het digitaal loket.

  • compostvat inclusief beluchtingsstok 
  • compostbak
  • aanbouwmodule compostbak

Vragen over composteren? De kringloopkrachten weten raad

Wat doen kringloopkrachten? 

Kringloopkrachten (vroegere compostmeesters) zijn vrijwilligers die zich engageren voor het promoten van het thuiscomposteren bij onze inwoners.

Iedere eerste zaterdag van maart tot en met oktober (uitgezonderd augustus) van 9.30 tot 11.30 u, kan je met de kringloopkrachten de demoruimte bezoeken. Ze staan ook ter beschikking om al je antwoorden te beantwoorden over 'kringlooptuinieren'. Zeker een bezoekje waard.

Wil je graag zelf kringloopkracht worden? 

Ben je begaan met het leefmilieu en geloof je in de kringloopgedachte? Kom je graag in contact met andere tuinliefhebbers? Wil je weten hoe je de kringloop in keuken en tuin kan sluiten en je kennis kan delen met anderen? Dan is vrijwilligerswerk als kringloopkracht iets voor jou! Lees meer over kringloopkracht worden op www.dentergem.be/kringloopkrachten

Contact

Adres
Gemeentehuis Dentergem Kerkstraat 1 , 8720 Dentergem
Tel.
051 57 55 20
omgeving@dentergem.be