Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor binnenkort in jouw brievenbus?

Gepubliceerd op zaterdag 18 mrt 2023 om 16:45
Is het leuk wonen in jouw buurt? Kan je veilig fietsen in Dentergem? Is er voldoende groen? Hoe tevreden ben je over de voorzieningen en diensten? …

Voor elk bestuur is het belangrijk om te weten wat de inwoners denken over de gemeente, ook voor Dentergem. 

Vanaf woensdag 22 maart 2023 organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) van de Vlaamse overheid de grootschalige burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor. Deze bevraging is een unieke survey die in elke Vlaamse gemeente en stad op wetenschappelijke wijze georganiseerd wordt. Ze peilt naar de tevredenheid, de participatie en het gedrag van burgers over heel uiteenlopende thema’s.

Help de resultaten relevant te maken

Jouw medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De waarde van de resultaten hangt immers af van het aantal personen die de vragenlijst invullen. Bovendien krijg je met deze bevraging de kans om je mening te geven over de thema’s die in jouw gemeente of stad belangrijk zijn. Met de resultaten van de bevraging wil ABB elk lokaal bestuur in Vlaanderen ondersteunen om betere beleidsbeslissingen te nemen. 

Vlaanderen respecteert de privacy van elke burger. ABB maakt alleen analyses op gemeentelijk niveau en werkt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Extra info

Voor meer uitleg kan je terecht op www.gemeente-stadsmonitor.vlaanderen.be. Op deze website kan je bovendien ook de resultaten van de vorige bevraging raadplegen.