Beleef de bloesemroutes vanaf 12 april

Ontdek van 12 april tot en met 12 mei 2024 de mooiste bloesems in Dentergem! Wandel tussen de betoverende boomgaarden en fiets langs de lange rijen boompalen met ontluikende appel- of perenbloesems.

Dat je in alle bloesempracht kan wandelen en fietsen, is te danken aan Wolfcarius Fruit (Gottem-Markegem), O’bio (Wielsbeke) en WFT Wolfcarius (Wakken). De fruittelers zijn zo vriendelijk alle sportievelingen in hun boomgaarden en op hun velden te laten passeren.

Koppel je wandeling of fietstochtje aan een bezoekje bij een lokale ondernemer of combineer ze voor een dagje uit met een van de gezellige activiteiten die georganiseerd worden.

Folder Dentergemse handelszaken

Bekijk de activiteiten in april

Bekijk de activiteiten in mei

Fietsroutes: start O.C. Leieheem - Oeselgem

Vanaf dit jaar volgen we de fietsknooppunten, met knooppunt 22 als ons vertrekpunt, handig gelegen nabij het O.C. Leieheem (Rosalie 't Feltplein). Kies uit onze diverse routes van 20, 40 of 60 km en geniet van een onvergetelijke rit door de betoverende omgeving. Spring op je fiets en laat je verrassen door de schoonheid van de bloesems!

60 km

Stap op je fiets en laat je betoveren door een schilderachtige route die je niet enkel meeneemt langs weelderige boomgaarden maar ook langs pittoreske dorpjes met charmante huizen en kronkelende straatjes. Onderweg geniet je van de rust en schoonheid van de natuur.

40 km

Ontdek de verborgen schatten van Dentergem en dichte omgeving tijdens een betoverende route. Vergezeld door de weelderige pracht van de Baliekouter en het schilderachtige Meikensbos, verlies je jezelf in de betovering van bloeiende bloesems.

20 km

Ontdek de betoverende pracht van onze bloesemstreek met deze korte fietsroute door Dentergem. Laat je verrassen door de weelde van bloesems die het landschap sieren en geniet van de natuurlijke pracht die deze regio te bieden heeft.

Wandelroutes

Voor wandelliefhebbers werden er 3 prachtige wandelingen uitgestippeld. Je kan een tocht maken van 6 kilometer die start aan het bezoekerscentrum van de Baliekouter in Wakken (Ommegangstraat 11). Zoek je meer uitdaging? Je kan ook een tocht maken van 15 kilometer die begint aan Sporthal Den Bul in Markegem (Brouwerijstraat 21). Voor een tocht van 12 kilometer trek je naar het Jeugd- en ontmoetingscentrum (JOC) in Dentergem (Wontergemstraat 7).

De wandelroutes zijn volledig bewegwijzerd.

Door het natte weer van de voorbije weken zijn de routes helaas niet te bewandelen met een buggy. Met een draagzak of een fietskinderzitje kunnen ook de kleinsten genieten van de bloesempracht.

6 km - Start: Baliekouter - Wakken 

Volg de gele pijlen.

12 km - Start: J.O.C. - Dentergem

Volg de blauwe pijlen.

15 km - Start: Sporthal Markegem

Volg de roze pijlen.

Contact

Adres
Sporthal Den Bul Brouwerijstraat 21 , 8720 Markegem
Tel.
051 57 55 28
sport@dentergem.be