Beweging

Bewegen en niet te lang stilzitten is belangrijk voor iedereen. Afhankelijk van de leeftijd van een kind, is de nood aan beweging anders.

Baby’s

Voor baby’s is het belangrijk dat ze niet te lang stilzitten of -liggen en voldoende slapen. Dit is nodig voor een gezond gewicht, goede groei en ontwikkeling. Daarnaast heeft beweging ook een positieve invloed op het mentaal welbevinden van kinderen. Ontdek het beweegadvies voor baby’s.

Peuters en kleuters

Kinderen die voldoende bewegen, hebben een gezonder gewicht, sterkere spieren en botten en voelen zich beter in hun vel. Als jouw kind die gezonde gewoontes op jonge leeftijd eigen maakt, dan plukt hij of zij daar een leven lang de vruchten van. Ontdek het beweegadvies voor peuters en kleuters.

Kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren zijn in volle groei en hebben daarom beweging nodig. Kinderen en jongeren die voldoende bewegen en niet te vaak lang stilzitten, zijn fitter, slapen beter en hebben meer kans op een gezond gewicht. Kom te weten hoeveel 6- tot 17-jarigen best bewegen om gezond te blijven en vanaf wanneer ze te vaak stilzitten.

Contact