Zet Dentergem in de bloemetjes

Kerk van Dentergem
 • vr 1 juli 2022 tot wo 31 augustus 2022

Schrijf online in

Inwoners met groene vingers kunnen zich deze zomer extra uitleven in Dentergem.

Voor een tweede keer organiseert gemeente Dentergem een bebloemingswedstrijd. Daarmee worden inwoners gestimuleerd om hun voortuin dit jaar nóg mooier aan te planten. Zo wordt het straatbeeld extra opgefleurd en kunnen zowel inwoners, buren, wandelaars en fietsers meegenieten van de bloemenpracht.

Wie wordt winnaar?

Niet iedereen beschikt over dezelfde voortuin. Daarom wordt de wedstrijd opgedeeld in categorieën.

 • Gevels en geveltuintjes;
 • Voortuinen kleiner of gelijk aan 75 m²;
 • Voortuinen groter dan 75 m²
 • Hoeves en landelijke gebouwen;
 • Ondernemers en handelaars;
 • Klimaatrobuuste voortuin: een klimaatrobuuste voortuin is een tuin die bestand is tegen het veranderende klimaat. Meer informatie over wat een klimaatrobuuste tuin is, werd mee opgenomen als bijlage van dit reglement.  

Tijdens de zomermaanden juli en augustus beoordeelt een deskundige jury elke deelnemende tuin. Aan de hand van verschillende criteria worden scores toegekend. Per categorie kiest de jury een winnaar.

De winnaars van de eerste vier categorieën en zesde categorie worden beloond met Dentergembonnen. De winnende onderneming of handelaar mag een jaar lang de titel dragen van ‘mooist bebloemde handelszaak’ en krijgt een eervolle vermelding in de gemeentelijke infokrant.

Wie de eerste prijs wint in zijn categorie, is de daaropvolgende drie jaar uitgesloten voor die prijs. Dit belet niet dat er de komende drie jaar kan deelgenomen worden aan een andere categorie.

Daarnaast wordt door de jury nog een eervolle vermelding uitgereikt voor opmerkelijke of opvallende hoekjes in de tuin, curiosa, beelden, …

Iedere deelnemer krijgt tijdens de prijsuitreiking een kleine attentie als bedanking voor deelname. De deelnemers worden persoonlijk op de hoogte gebracht van het tijdstip van de uitreiking.

Doe je mee?

Deelnemen aan de wedstrijd is gratis maar inschrijven is verplicht. Binnenkort mag iedere inwoner ook nog een inschrijvingsformulier in de bus verwachten.

Je kan je inschrijven op verschillende manieren tot uiterlijk 1 juni 2022:

 1. Online via de link bovenaan;
 2. Inschrijvingsformulier doormailen naar omgeving@dentergem.be;
 3. Inschrijvingsformulier opsturen naar gemeente Dentergem – ter attentie van de dienst Omgeving – Kerkstraat 1, 8720 Dentergem;
 4. Inschrijvingsformulier afgeven in het gemeentehuis – ter attentie van de dienst Omgeving.

Meer info?

Het wedstrijdreglement is terug te vinden op Reglement_bebloemingswedstrijd_inclusief_bijlagen.pdf611,7 Kb(pdf)

_ _ _ _ _ _ _

Contact
Dienst OMGEVING: T 051 57 55 20 – OMGEVING@DENTERGEM.be

Locatie

Kerk van Dentergem
Kerkstraat 1 , 8720 Dentergem