Home

Print deze pagina

 CORONA-UPDATE | De voorbije week (21-27/10/2020) werden in onze gemeente 85 positieve coronabesmettingen vastgesteld. Het is al 14 dagen geleden dat er geen besmettingen bij kwamen en de afgelopen 4 dagen noteerden we een stijging. De incidentie bedraagt 987 per 100.000 inwoners. De gemeente bevindt zich nu in alert 3.

Dat zijn slechte cijfers! Om dit smerige virus de baas te kunnen, kondigde de Vlaamse regering extra maatregelen aan die ingaan vanaf vrijdag 30 oktober om 18 uur, maar pas ze gerust nu al toe! Het doel van de maatregelen is om uit de gevarenzone te geraken en om de druk op de ziekenhuizen niet nog te verhogen.

ALLERHEILIGEN | aandachtspunten

 • De gemeente investeerde in chrysantenhouders. Je vindt ze aan de ingang van de kerkhoven.
 • Het dragen van een mondmasker is in deze periode verplicht op de kerkhoven.
OPROEP VAN DE BURGEMEESTER | Word jij vrijwilliger?

Gemeente en OCMW op afspraak

De diensten van gemeente en OCMW werken voortaan uitsluitend OP AFSPRAAK. Bel of mail voor een melding/aanvraag of om een aspraak te maken. Zo kunnen we de dienstverlening blijven garanderen. Een overzicht van de contactgegevens vind je hier.

Word jij vrijwilliger?

Diensten van de kinderopvang en de woon- en zorgcentra in onze gemeente willen we ook garanderen. Door de coronapandemie is er echter uitval bij het personeel en zijn alle helpende handen meer dan welkom. Heb je zin en tijd om een handje toe te steken? Meld je als VRIJWILLIGER op info@dentergem.be.

WOONWINKEL | Leg je afspraak online vast

Bij de Woonwinkel kan je via het  centraal systeem je afspraaken boeken.

https://www.wonen-regio-tielt.be/home/afspraken/

CORONA-UPDATE | strengere regels vanaf 23/10/2020
Het Overlegcomité heeft een reeks coronaregels op het vlak van sport, culturele evenementen en (hoger) onderwijs in lijn gebracht met alarmniveau 4.
De strengere regels zijn nodig om ziekenhuizen te ontlasten, te voorkomen dat alle scholen moeten sluiten, de gehele economie stilvalt en al te veel mensen zouden vereenzamen door een algemene lockdown.
Het volledige bericht lees je op https://www.info-coronavirus.be/nl/news/occ2310/
Rechtzetting infokrant | Wapenstilstand

Op 11 november wordt naar jaarlijkse traditie Wapenstilstand herdacht.

Na het neerleggen van de bloemen bij de oorlogsmonumenten, is er om 10u30 een plechtige eucharistieviering in de kerk te Wakken. Die viering wordt opgeluisterd door harmonie Kunst en Deugd (en niet door De Lustige Vrienden, zoals het in de infokrant stond).

Omwille van de huidige coronapandemie werd beslist om de receptie achteraf te annuleren.

Diensten gemeente & ocmw | enkel op afspraak

In de strijd tegen het coronavirus werken de diensten van gemeente en OCMW enkel op afspraak vanaf maandag 26/10.
Een afspraak vastleggen, kan door te bellen of te mailen met de dienst in kwestie.

Diensten gemeentehuis

Diensten sociaal huis

FOTO-WANDELZOEKTOCHT IN DENTERGEM | winnaars
De fotozoektocht van Sportraad Dentergem was een succes. 113 wandelaars dienden een antwoordformulier in.
Deze 3 winnaars krijgen elk een Dentergembon van €50 en werden persoonlijk verwittigd.
 • Loth Decaluwé
 • Luiz Desmet
 • Laura Lassuyt
 • Bram Verlinde krijgt een verrassing voor zijn ludieke foto.
De juiste antwoorden van de fotozoektocht vind je terug op www.dentergem.be/sportraad
1000 bommen & granaten | tentoonstelling

Van 9 tot 27 november 2020 kunt in ons archiefgebouw (Baljuwstraat 3, Dentergem) gratis de tentoonstelling '1000 bommen & granaten' bezoeken. Het is een rondreizende tentoonstelling met als thema oorlogsschade  in de Eerste en Tweede Wereldoorlog in West-Vlaanderen en het herstel ervn in de jaren erna. De focus ligt op de materiële schade aan gebouwen.

Op werkdagen kan je de tentoonstelling bezoeken van 9-12 uur en van 13.30-17 uur. Op zondag bent u welkom tussen 14 en 18 uur.

 

Oktober staat in het teken van de strijd tegen borstkanker

Oktober staat in het teken van de strijd tegen borstkanker. Doe mee aan het Bevolkingsonderzoek Borstkanker!

HOE DEELNEMEN?

Word jij onze collega?
Gemeente en OCMW Dentergem zijn momenteel op zoek naar twee tijdelijke werknemers zonder diplomavereiste:
 
➡️ Een deeltijds bibliotheekbediende niveau D: https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/61466369/deeltijds-bibliotheekbediende-niveau-d?source=zoekeenjob&medium=vacaturedashboard
➡️ Een deeltijds kinderbegeleider buitenschoolse opvang
https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/61465630/tijdelijke-job-deeltijds-kinderbegeleider-buitenschoolse-opvang-niveau-d-geen-diplomavereiste?source=zoekeenjob&medium=vacaturedashboard
 
Daarnaast blijven wij steeds op zoek naar gediplomeerde kinderbegeleiders. Na het slagen voor het aanwervingsexamen is er een kans op vast werk.
https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/61465884/deeltijds-kinderbegeleider-buitenschoolse-opvang-niveau-c-diplomavereiste-kans-op-vast
Vernieuwde Mandeldalfietsroute
De Mandeldalfietsroute werd vernieuwd. Dankzij deze route ontdekken fietsers via veilige wegen een prachtig stukje Leiestreek in Dentergem, Oostrozebeke, Ingelmunster en Meulebeke.
 • Bestel de kaart online op https://shop.westtoer.be/
 • of koop er eentje in de sporthal van Markegem of het gemeentehuis in Dentergem.

Een kaart kost €3.

Lees het artikel : https://www.hln.be/in-de-buurt/dentergem/nieuwe-fietsroute-verbindt-parels-van-mandeldalgemeenten~ab6aadbd/
Mondmasker verplicht op het recyclagepark

Sinds zaterdag 25 juli 2020 is het verplicht om een mondmasker te dragen in het recyclagepark als je 12 jaar of ouder bent. Vergeet je mondmasker dus zeker niet mee te nemen! 

Mondmasker in openbare gebouwen

Breng je een bezoek aan een gemeentelijke dienst of gebouw, vergeet dan niet om je mondmasker op te zetten.

Bedankt.

(zwerf)katten

De afgelopen weken kregen we regelmatig de melding dat katten niet meer thuiskomen en werden vragen gesteld of het zwerfkattenbeleid daar voor iets tussen zat.

U kunt ons volledige zwerfkattenbeleid lezen op deze link.

 • Wanneer een overleden huisdier wordt aangetroffen, controleren de gemeentediensten telkens of er een chip aanwezig is. Zo kan de eigenaar op de hoogte gebracht worden.
 • Veronderstelde zwerfkatten die gechipt blijken, worden meteen weer vrijgelaten.
 • Zwerfkatten worden na een bezoek bij de dierenarts opnieuw vrijgelaten waar ze gevangen werden genomen.

Het is belangrijk dat u als kateigenaar uw dier laat chippen en steriliseren.

Indien u toch verdachte handelingen zou merken, doe dan melding bij de technische dienst van de gemeente (patrimonium@dentergem.be) of bij de politie.

Ken jij het ENERGIEhuis WVI al?

Ken jij het ENERGIEhuis WVI al?
Daar krijg je eerste hulp bij energievragen! Of je nu gaat bouwen of renoveren. ENERGIEhuisWVI is jouw ‘personal coach’ voor een energetische renovatie!

Ontdek er meer over op www.wvi.be/energiehuis

DE WATERGROEP | Ga voor digitaal en krijg 10 euro korting!

Eind 2019 lanceerde De Watergroep de actie ‘Allemaal digitaal’. Klanten die overschakelen van een papieren factuur naar digitale facturatie ontvangen éénmalig een korting van 10 euro op hun waterfactuur.

Kiezen voor een digitale factuur biedt niets dan voordelen. Het is praktisch en snel: facturen betaal je met één druk op de knop en vind je overal terug. Bovendien is het goed voor het milieu want je bespaart op papier en brandstof.

Al 60.000 klanten stapten over naar een digitale factuur via e-mail, Doccle of Zoomit. Ben jij de volgende? Ga naar www.dewatergroep.be/digitaal!

CORONA | contactonderzoek

Om te vermijden dat COVID-19 zich opnieuw snel verspreidt onder de bevolking, voert de Vlaamse Overheid contactonderzoek uit. Wat is dat en hoe gaat het in zijn werk? Ontdek het op het YOU TUBE-FILMPJE of in deze ONLINE FOLDER.

Oproep van het gemeentelijk archief
 
➡️ Gooi de vlaggen en tekeningen die je maakte voor de gezondheidswerkers nog niet weg, maar breng ze later binnen voor ons archief!
➡️ Hou je een dag- of tekenboek bij? Heb je een fotoarchief aangelegd tijdens deze periode of leg je deze periode op een andere manier vast?
➡️ Deel je verhaal met ons archief zodat we deze bizarre periode kunnen vereeuwigen voor de toekomstige generaties.
 
CHATHULP | Nood aan een gesprek?

Het is normaal dat je je nu wel eens eenzaam, bang of gefrustreerd voelt, dit zijn nu eenmaal ongewone tijden. Niemand van ons heeft dit ooit meegemaakt. Heb je het moeilijk? Praten kan helpen.

Vanaf nu een keuzemenu bij de noodnummers 101 en 112

Als je belt naar de noodnummers 112 of 101 krijg je vanaf vandaag een keuzemenu. Druk 1 voor brandweer en ziekenwagen, druk 2 voor politie.

Belangrijk: je wordt àltijd geholpen, dus ook als je niets of verkeerd kiest.

De app 112 BE is nog steeds een handig alternatief en gratis te downloaden. #112dag

Lees hier het volledige persbericht.

Nieuw wandelnetwerk Poelberg-Meikensbossen

Eind maart 2020 wordt een gloednieuw wandelnetwerk geopend.

Het wandelnetwerk Poelberg-Meikensbossen laat je via wandelknooppunten eindeloos kennismaken met het glooiende landschap op de grens tussen Tielt en Dentergem.

De 45m hoge Poelberg met Poelbergsite, kronkelende veldwegen, het beschermde landschap rond de Poelbergmolen en uiteraard de Meikensbossen met zijn oud en jong bos, poelen, dreven, hooi- en weilanden vormen het aantrekkelijke decor van dit wandelnetwerk. De vele vergezichten en charmante kapelletjes maken het plaatje compleet.

De wandelkaarten zijn vanaf maandag 30 maart beschikbaar in de Dienst toerisme (Sporthal in Brouwerijstraat 21, Markegem of op het gemeentehuis in Kerkstraat 1, Dentergem) en kunnen online besteld worden op www.westtoer.be. Een wandelnetwerkkaart kost 5 euro.

Het wandelnetwerk Poelberg-Meikensbossen is een initiatief van Westtoer, Agentschap Natuur en Bos, Stad Tielt, gemeente Dentergem en Stadslandschap West-Vlaamse Hart en werd gerealiseerd met de steun van provincie West-Vlaanderen.

Verbeteringswerken aan landelijke wegen

De komende maanden zullen er verschillende verbeteringswerken gebeuren aan landelijke wegen.

De aannemer is Adiel Maes uit Lichtervelde en hij zal starten met voorbereidende grondwerken en profileringswerken in de Bulmolenweg (aansluiting met de Tieltstraat) en bij de Nieuwe Veldstraat. De start gebeurt in de Bulmolenweg vanaf 13 januari 2020 en zal gepaard gaan met de nodige verkeershinder en omleidingen.

Aansluitend zullen dan vanaf februari en maart asfaltlagen gegoten worden. Dat zal ook nog gebeuren in de Baliekouter (de wijk Baliekouter), Volderstraat, Wontergemstraat (zijwegje) en in de onverharde weg vlakbij de grens met Oostrozebeke.

De aannemer verwittigt telkens de betrokken bewoners in de werkzone.

Openbare werken
Momenteel is er geen informatie beschikbaar over de openbare werken.
Jong in Dentergem
Online inschrijven voor jeugd-
of sportactiviteiten?
Ga naar dentergem.ticketgang.eu
 
Gids openingsuren

Op deze link vindt u de openingsuren van handelaars in Groot-Dentergem.

Apotheek van wacht

Check www.apotheek.be
of bel 0903 99 00
voor de dichtsbijzijnde apotheek
met wachtdienst (24/24u).

 

Login