D-OE-MA-WA

Print deze pagina

Adviesraden en domein Kloosterhof slaan de handen in elkaar

Op zondag 16 september 2018 kan je in Groot-Dentergem voor het eerst deelnemen aan een ‘city run’. De cultuurraad, jeugdraad en sportraad van Dentergem werken daarvoor samen met domein Kloosterhof en worden ondersteund door het gemeentebestuur.

Leer de gemeente kennen

De city run is in eerste instantie een manier om de gemeente op een ludieke manier te leren kennen en om een kijkje te nemen in gebouwen waar je anders niet (vaak) komt. Aan de finish worden geen prijzen uitgereikt. Het gaat dus niet om een wedstrijd. De jongste deelnemers krijgen wel een attentie.

Onderweg zorgen jeugd-, sport- en cultuurverenigingen uit de hele gemeente voor animatie en praktische hulp.

Praktisch

Het startschot wordt gegeven op domein Kloosterhof in Wakken. Om 14 uur is er een gezamenlijk startmoment voor de lopers en om 14.15 uur voor de wandelaars. Zo kunnen de lopers zonder al te veel hinder het parcours afleggen. Er kan tot 15 uur gestart worden.

Er wordt een rolstoel- en buggyvriendelijk parcours uitgestippeld van 5 kilometer. De liefhebbers voor de 10 kilometer leggen het parcours gewoon twee keer af.

Om alles vlot en gemakkelijk te laten verlopen, kan je het reglement en alle praktische afspraken hier nalezen.

Inschrijven

De deelnameprijs wordt bewust laag gehouden om zo veel mogelijk lopers en wandelaars aan te trekken. Inschrijven kan online op www.ticketgang.eu maar kan ook bij de sportdienst in Markegem. Een ticket kost 2 euro tot 13 september maar kinderen onder de 6 jaar nemen gratis deel. Vanaf 13 september kost een kaartje €4.

Vroege inschrijvers worden dus beloond. Bovendien maken deelnemers die zich vroeg inschrijven, kans op mooie tombolaprijzen. Op 7, 14, 21 en 28 augustus wordt er namelijk een Dentergem-bon van €25 uitgeloot onder de deelnemers die op dat moment reeds zijn ingeschreven.

Parkeren

Voor de veiligheid van de deelnemers zal het wandel- en loopparcours een gesloten circuit zijn. Dat houdt wel in dat er in de volledige zone niet kan geparkeerd worden.

Parkeren zal wel mogelijk zijn aan de parking van het Hondius (bereikbaar via Kraaistraat), op de parking van Delhaize/De Klokke (Molenstraat) en de parking van het Molenhof (Molenstraat).

D-OE-MA-WA?

D-OE-MA-WA bevat de eerste letters van Dentergem, Oeselgem, Markegem en Wakken. Want na deze eerste city run is het de bedoeling om dit evenement jaarlijks te organiseren, telkens op een andere deelgemeente.

Het is een unieke samenwerking tussen adviesraden, verenigingen, LDC Kloosterhof en gemeentebestuur Dentergem. Het wordt vast en zeker de moeite.

Tijdelijk verkeersreglement

Tijdens de city run zal dit verkeersreglement tijdelijk van toepassing zijn.

 


Dienst vrije tijd
Sporthal Den Bul
Brouwerijstraat 21
8720 Markegem
Tel.: 051 57 55 28

 
Ma 9-12 en NM op afspraak
Di 9-12 en NM op afspraak
Wo 9-12 en NM op afspraak
Do 9-12 en 13-17 uur
Vr 9-12 en 13-16.30 uur
   
 
 
 
  
 
 
Online inschrijven

Online inschrijven voor jeugd-
of sportactiviteiten?
Ga naar dentergem.ticketgang.eu

 

Login