Dentergemse scholen en wildbeheerseenheid “De Mandelvallei ruimen zwerfvuil en zorgen voor een propere omgeving

Print deze pagina


In maart werd er een lenteschoonmaak georganiseerd in onze gemeente, samen met de spontane hulp van onze scholen en wildbeheerseenheid “De Mandelvallei”. Het initiatief van de lenteschoonmaak werd ondersteund door IVIO en het gemeentebestuur. Zo werd er allerlei materiaal ter beschikking gesteld zoals vuilniszakken, grijptangen en stevige handschoenen.

De actie wil de publieke aandacht vestigen op de problematiek van sluikstorten en wil de burger ervan bewustmaken dat ook hij zijn steentje kan bijdragen om dit fenomeen in te dijken of te laten bestraffen.

Dankzij de inzet van de jonge vrijwilligers en de wildbeheerseenheid “De Mandelvallei” werd er 1.460 kilogram zwerfvuil verwijderd. Dat goed is voor mens, natuur en milieu. Jammer dat er ondanks alle moeite en sensibilisering nog steeds zo veel zwerfvuil wordt achtergelaten. Bijna alles dat gevonden wordt, kan in de restafval- of PMD-zak of kan gratis worden afgegeven op het containerpark.

De leerlingen kregen als bedanking een gezonde snack en een leuk gadget. We willen graag ook nog eens de permanente zwerfvuilophalers van harte bedanken voor hun inzet en inspanningen die zij leveren om de buurten proper te maken.

Wij hopen dat alle inwoners respect opbrengen voor hun inzet en dat alle bermen, groenzones en parking netjes blijven.

Heb je toch zwerfvuil gespot? Meld het op milieu@dentergem.be of 051 57 55 19.
Wil je liever zelf in actie komen? Op de website mooimakers.be kan je een opruimactie organiseren of jezelf te registreren als Mooimaker. Dan ontvang je een pakket met vuilzakken en een grijper om aan de slag te gaan.”

Milieu
Gemeentehuis Dentergem 
Kerkstraat 1
8720 Dentergem
Tel.: 051 57 55 19
      
 
 
Ma 8.30-12 uur
Di 8.30-12 en 13.30-17.30 uur
Wo 8.30-12 uur
Do 8.30-12 uur
Vr 8.30-12 en 13.30-16.30 uur

 
 
 
 

 

Online inschrijven

Online inschrijven voor jeugd-
of sportactiviteiten?
Ga naar dentergem.ticketgang.eu

 

Login