Home

Print deze paginaBinnenkort op reis? Vraag vakantietoezicht aan!

Plan je een vakantie of ben je een tijdje niet thuis? Vraag aan de politie om een oogje in het zeil te houden. Tijdens je afwezigheid patrouilleert de politie dan regelmatig langs jouw woning.

Helaas gebeurt het nog te vaak dat mensen hun woning voor langere tijd onbewaakt achterlaten en dieven hun slag slaan.

Inbraakrisico verkleinen

Een aantal preventieve maatregelen:

  • licht de buren in van jouw afwezigheid
  • gebruik tijdschakelaars voor verlichting
  • laat geen waardevolle goederen rondslingeren
  • doe een beroep op de diefstalpreventieadviseurs om jouw woning beter te beveiligen.

Hoe afwezigheidstoezicht aanvragen?

Online door in te loggen op de website van police-on-web. Je logt in met een eID kaartlezer of een beveiligheidscode via een mobiele App.

Indien het u niet lukt, kunt u nog altijd het oud formulier downloaden.  Dit formulier dient u dan te bezorgen aan de politiezone van uw woonplaats, minimum één week voor uw vertrek.
Het formulier kunt u terug vinden als bijlage op onze web site:

https://www.politie.be/5454/nieuws/hoe-vakantietoezicht-aanvragen.

Gemeentelijke 11-juliviering

Op zaterdag 6 juli 2019 viert Dentergem feest tijdens de 11-juliviering.

PROGRAMMA

Wanneer komt de nieuwe blauwe pmd-zak in I.V.I.O.?

Op 3 juni 2019 introduceerde Fost Plus en de OVAM samen met enkele afvalintercommunales en de sorteercentra de uitgebreide blauwe PMD-zak. De invoering van de blauwe zak met verruimde inhoud zal in de rest van Vlaanderen geleidelijk verlopen en moet voltooid zijn in 2021. Op die manier krijgen de sorteercentra de tijd om de noodzakelijke en ingrijpende aanpassingen aan hun sorteerinstallatie door te voeren teneinde de bijkomende verpakkingen te kunnen verwerken. 

Afhankelijk van de vrije verwerkingscapaciteit zal I.V.I.O. pas in de loop van 2020 kunnen overschakelen naar de uitgebreide blauwe PMD-zak.

I.V.I.O. zal de inwoners hierover ruim op voorhand informeren.

Om een efficiënte PMD-sortering en recyclage verder te garanderen, vragen wij aan de inwoners van I.V.I.O. om de huidige sorteerregels te respecteren.

WEP zoekt gastgezinnen in de provincie West-Vlaanderen!

 
De Mindermobielencentrale zoekt extra vrijwilligers

De vrijwilligers van de Mindermobielencentrale zetten zich dagelijks in om 60-plussers, personen met een beperking of personen in een sociale noodsituatie veilig naar hun bestemming te brengen. De vrijwilligers zorgen ervoor dat leden van de MMC alsnog kunnen deelnemen aan het alledaagse leven op een aangename manier door onder andere een bezoek te brengen aan een vriend, naar de supermarkt, kapsalon, de OKRA...

De Minder-Mobielen-Centrale biedt een oplossing aan senioren en personen met een beperking zodat zij alsnog zelf kunnen instaan om hun zaken te regelen en hierdoor niet dreigen in een sociaal isolement terecht te komen. Een vrijwillige chauffeur staat in voor het vervoer van personen met verplaatsingsmoeilijkheden maar maakt ook tijd vrij om een babbeltje te slaan en een ondersteunende arm te bieden indien nodig.

Wij namen onze vrijwilligers dit jaar mee naar een héérlijk bedankingsmoment. Op deze dag kon men kennismaken met de andere collega’s en ervaringen uitwisselen. De MMC telt momenteel acht vrijwilligers, goed voor 810 ritten en een afstand van 20.597 kilometer. Hiervoor onze oprecht dank vanuit het Sociaal Huis Wegwijs en wij hopen dat deze fijne en aangename samenwerking mag blijven duren.

Wij zoeken steeds actief naar nieuwe vrijwilligers die ons team kunnen versterken! Kunt u zich enkele dagen per week vrijmaken? Bent u inwoner van Dentergem en wilt u mensen rondom u helpen?

Wie in het bezit is van een rijbewijs B en een eigen wagen en het hart op de juiste plaats heeft, kan steeds vrijblijvend contact opnemen met het OCMW Dentergem.

Contactpersoon : Dieter Baert, maatschappelijk werker | Tel.: 056 62 10 17 | E-mail: dieter.baert@ocmwdentergem.be

 
Ophaling van klein gevaarlijk afval bij West-Vlaamse bedrijven

De bedrijven in Dentergem kunnen ook dit jaar weer hun klein gevaarlijk afval aan een voordelige prijs laten ophalen. Dat is een initiatief van POM West-Vlaanderen in samenwerking met Vanheede Environmental Services.

De eerste ophaling van 2019 is gepland tussen dinsdag 11 juni en vrijdag 21 juni. Deze ophaalronde richt zich zowel naar kmo's als naar industriële bedrijven in West-Vlaanderen.

Maken de bedrijven in uw gemeente al gebruik van deze dienstverlening? Stuur gerust dit bericht naar hen door met de link naar het ophaalformulier, alle praktische informatie en de prijzen: www.pomwvl.be/kga. Nog meegeven dat het (online) ophaalformulier ingevuld moet worden vóór donderdag 6 juni 2019.

KGA = lege verfpotten, olieresten, chemicaliën, oude TL-lampen, spuitbussen, brandblussers, enzovoort.

Contact

Guido De Roo
Stafmedewerker
Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen
059 / 36 99 32

PS: Landbouwbedrijven kunnen hun KGA via andere kanalen laten ophalen en kunnen niet deelnemen aan deze ophaling.

 
Straat Préféré in Dentergem?

De lente is in het land en het lang weekend van Hemelvaart staat voor de deur. Dat viert Radio 2 met Straat Préféré. Doet jouw straat ook mee met het grootste burenfeest van ’t land?

  • Nodig je buren uit voor een burenfeest, groot of klein.
  • Kies een favoriete plaat voor jouw straat.
  • Registreer je activiteit op radio2.be en maak kans op een live-uitzending vanuit jouw straat.
 
Vlaanderen Feest 2019

Organisser met je vereniging of buren een evenement tijdens de '11-daagse' en krijg tot €175 van je organisatiekost terugbetaald.

Alle info op https://vlaanderenfeest.eu/

 
Hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte?

 
Toffe job? IBO Scoebidoe zoekt 2 kinderbegeleiders voor de buitenschoolse kinderopvang

IBO Scoebidoe zoekt twee kinderbegeleiders om het team te versterken? Als begeleider buitenschoolse kinderopvang organiseer je dagelijkse opvang van kleuters en lagereschoolkinderen (2,5-12jaar). Je hebt oog voor het creëren van een veilige, sfeervolle omgeving, waarin het welbevinden en de betrokkenheid van elk kind gestimuleerd wordt. Je communiceert op een open en respectvolle manier met kinderen, ouders, teamgenoten en de coördinator. Je brengt variatie in je activiteiten en houdt hierbij rekening met de verschillende leeftijden van de kinderen. Je staat in voor administratieve taken eigen aan de werking. Jouw enthousiasme zorgt ervoor dat een kind met plezier naar de opvang komt en de ouder je het volle vertrouwen schenkt. Flexibiliteit is een must. Alle info: https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/58457377/2-kinderbegeleiders-buitenschoolse-kinderopvang

 
Binnenwerken aan Leieheem Oeselgem starten in 2020

Vanaf 1 januari 2020 starten er binnenwerken aan het Ontmoetingscentrum Leieheem in Oeselgem. De werken zullen ongeveer 6 maanden duren. Voor die periode worden er geen reservaties genoteerd.

De reservaties die reeds ingepland staan in de periode ervoor, komen niet in het gedrang. 

 
Huis van het Kind Dentergem is erkend!

Hoera! Huis van het Kind dentergem is erkend! Daarmee willen we er zijn voor alle gezinnen en voor iedereen die betrokken is bij het grootbrengen van kinderen en jongeren. Je kan er terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien. Het Huis van het Kind is een samenwerking tussen diverse organisaties die inzetten op kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning en zo veel meer. Kom zeker eens langs. Het Huis van het Kind opent de deuren vanaf januari 2019 in het Sociaal Huis Wegwijs.

Contactpersoon is Enya De Larivière, Kasteeldreef 1, 8720 Wakken - 056 62 10 16 - huisvanhetkind@ocmwdentergem.be.

Openingsuren: dinsdag van 9-11 uur en woensdag van 15-16 uur of op afspraak.

 
haal je gratis huisdiersticker in het gemeentehuis

Je kan op het gemeentehuis, bij de dienst bevolking, gratis een huisdiersticker afhalen.
Door deze sticker op het raam of de deur van je woning te kleven, laat je aan de hulpdiensten weten hoeveel én welke huisdieren aanwezig zijn. Zo wil de Vlaamse overheid het aantal huisdieren dat sterft in een woningbrand drastisch verminderen.

 
Jong in Dentergem
Online inschrijven voor jeugd-
of sportactiviteiten?
Ga naar dentergem.ticketgang.eu
 
Gids openingsuren

Op deze link vindt u de openingsuren van handelaars in Groot-Dentergem.

Apotheek van wacht

Check www.apotheek.be
of bel 0903 99 00
voor de dichtsbijzijnde apotheek
met wachtdienst (24/24u).

 

Login