Vijfde provinciale groepsaankoop

Print deze pagina

Kies voor goedkopere en groene energie

Wil jij besparen op je energiefactuur? Wil je daarbij ook je steentje bijdragen aan een beter milieu? Doe dan mee met de groepsaankoop 100% groene stroom van de Provincie West-Vlaanderen die wordt ondersteund door gemeente Dentergem. Van 1 december 2015 tot begin februari 2016 kan je vrijblijvend en zonder enige aankoopverplichting inschrijven.

De Provincie West-Vlaanderen biedt aan al haar inwoners de mogelijkheid aan om in te stappen in een groepsaankoop van 100% groene stroom. Dat kan van 1 december 2015 tot begin februari 2016 voor zowel elektriciteit als gas.

Energieleveranciers doen op de online veiling midden februari 2016 hun beste bod. Je hoeft dus zelf geen prijzen te vergelijken. Na de veiling krijg je een persoonlijk aanbod van de goedkoopste energieleverancier van de veiling. Pas dan beslis je of je van energieleverancier verandert. Sinds september 2012 moet je ook geen verbrekingsvergoeding meer betalen bij het vroegtijdig opzeggen van je contract.

Wat is groene stroom?

Groene energie komt voort uit energiebronnen die hernieuwbaar zijn en die dus niet uitgeput kunnen geraken. Voorbeelden zijn zonne-energie, windenergie of energie door biomassa. Die energiebronnen sturen minder tot geen vervuilende gassen zoals CO2 of andere broeikasgassen in de lucht.

Groene stroom niet langer duurder

Zowel het provinciebestuur als onze gemeente willen met dit initiatief de overstap naar milieuvriendelijke energie eenvoudiger en aantrekkelijker maken. Groene stroom heeft vaak een duur imago. De VREG (de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteit- en Gasmarkt) verklaarde nochtans dat de trend gekeerd is en groene stroom niet langer duurder is dan gewone ‘grijze’ stroom. Daarnaast zal de korting van energieleveranciers mogelijk groter zijn naarmate er meer mensen inschrijven voor de groepsaankoop.

Voor wie

Alle particulieren kunnen gratis deelnemen. Daarnaast kunnen ook bedrijven met een jaarverbruik beperkt tot 50.000 kWh elektriciteit in laagspanning en 100.000 kWh gas zich gratis inschrijven.

Bedrijven met een hoger verbruik en hoogspanningsklanten kunnen terecht bij de groepsaankoop van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) via www.eco2profit.eu/groepsaankoop of op 053-41.66.66. Deze groepsaankoop is echter niet gratis.

Inschrijven en begeleiding

  • Neem je laatste eindafrekening (12 maanden) van elektriciteit en/of aardgas bij de hand en schrijf je online in op www.samengaanwegroener.be (doorklikken op provincie West-Vlaanderen).
  • Heb je geen toegang tot het internet of heb je andere vragen, dan helpt de Woonwinkel regio Tielt je graag verder. Breng dan je laatste jaarafrekening van elektriciteit en aardgas mee.
  • Via het groen nummer 0800 76 101 kan je ook je inschrijving regelen. Je kan er ook terecht met je vragen op elke werkdag van 9 tot 17 uur en op maandagavond tot 20 uur.
  • Een vraag stellen kan ook per mail: samengaanwegroener@west-vlaanderen.be

Let op: ook wie bij een vorige editie heeft deelgenomen aan de groepsaankoop moet zich opnieuw inschrijven.Milieu
Gemeentehuis Dentergem 
Kerkstraat 1
8720 Dentergem
Tel.: 051 57 55 19
      
 
 
Ma 8.30-12 uur
Di 8.30-12 en 13.30-17.30 uur
Wo 8.30-12 uur
Do 8.30-12 uur
Vr 8.30-12 en 13.30-16.30 uur

 
 
 
 

 

Online inschrijven

Online inschrijven voor jeugd-
of sportactiviteiten?
Ga naar dentergem.ticketgang.eu

 

Login