Home

Print deze paginaGratis lezing “Leo Bormans”

Op zoek naar geluk? Kom op dinsdagavond 15 maart naar de gratis lezing van Leo Bormans. Je wordt verwacht om 19.30 uur in het Jeugd- en Ontmoetingscentrum van Dentergem (Wontergemstraat 7).

Misschien ken je Leo Bormans als schrijver van boeken als 'The World Book of Happiness' of 'The World Book of Hope'. Misschien heb je al van hem gehoord als ambassadeur van geluk en optimisme. Of misschien ben je wel op zoek naar concrete tips of hulpmiddelen om zelf aan de slag te gaan.

In ieder geval rekenen de bib en de cultuurdienst op een vol huis voor de doortocht van deze begenadigde spreker met internationale bekendheid. Aarzel niet en schrijf je in voor 10 maart door te mailen naar cultuurfunctionaris@dentergem.be (vermeld je naam, adres en telefoonnummer).

Deze lezing wordt gratis aangeboden door gemeente Dentergem, in samenwerking met Logo Leieland en is een voordracht in het kader van het project 'Horen, zien en praten', van Logo Leieland en het Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg Zuid-West-Vlaanderen.
Februari is activiteitenmaand in het Kloosterhof

In februari opent het Lokaal Dienstencentrum Kloosterhof in Wakken de deuren voor de verenigingen van Groot-Dentergem. Alle verenigingen van de gemeentelijke cultuurraad kunnen er in februari gebruik maken van de infrastructuur om activiteiten te organiseren. Tijdens elke activiteit is iedereen van harte welkom, ook als je geen lid bent van de vereniging.
  • 3 februari om 19.30 uur: Zelf een ketting maken met KVLV Wakken/Markegem
  • 17 februari om 19.30 uur: Voorstelling "Wat is het verschil tussen een smartphone en een tablet?" met Markant Wakken
  • 21 februari om 14 uur: Spelletjesnamiddag met De Joker
  • 25 februari: "Vis, lekker en licht" met Femma
  • 28 februari van 8 tot 11 uur: Ontbijtvergadering ihkv "Week van de vrijwilliger" van Beweging.net
  • 29 februari om 20 uur: Receptie van Amicitiakoor
Jong in Dentergem

Er is een nieuw vakantiemagazine! Alle activiteiten van de jeugddienst, sportdienst, IBO Scoebidoe en Speelpleinwerking Jeundui voor het voorjaar worden er gebundeld.
Heb je het magazine gemist? Bekijk het hier.
Huldiging sportkampioenen 2016


Op 22 januari 2016 werden de sportkampioenen van 2015 gehuldigd.

  • Beloftevolle jongere: Kirsten Dewaele
  • Sportman van het jaar: Wesley Vercamst
  • Sportclub van het jaar: de miniemen van VC Dentergem en de U15 van KZ Dentergem
  • Laureaat van sportverdienste: Christianne Van Rijckeghem

Bekijk hier de foto’s van de huldiging.

Herziening fietsnetwerk in West-Vlaanderen

Westtoer vernieuwt het fietsnetwerk in West-Vlaanderen tussen 1 oktober 2015 en 26 maart 2016. Het nieuwe fietsnetwerk zal nog uitgebreider en veiliger zijn met nieuwe fietspaden, bruggen, tunnels, toegankelijke natuurgebieden, nieuwe bezienswaardigheden, extra rustpunten, duidelijkere knooppuntenborden, betere nummering, …
 
Vanaf 1 oktober 2015 starten de werkzaamheden en kan je hinder ondervinden tijdens je fietstocht. Alle knooppunten zullen wijzigen en de nieuwe borden worden stap voor stap geplaatst.

Op www.westtoer.be/nieuwfietsnetwerk kan je de werken volgen en kom je te weten waar je nog kan fietsen met de bestaande knooppunten en kaarten, waar je al kan fietsen met de nieuwe knooppunten en waar we aan het werk zijn. Bezoek dus zeker even de website vooraleer je met de fiets op pad gaat.
 
Vanaf 26 maart 2016 is het nieuwe fietsnetwerk volledig klaar en kan je de nieuwe trajecten ontdekken. Ook de nieuwe fietsnetwerkkaarten zijn vanaf dan beschikbaar. 

Gids openingsuren

Op deze link vindt u de openingsuren van handelaars in Groot-Dentergem.

Apotheek van wacht

Check www.apotheek.be of
bel 0903 99 00 voor de dichtsbijzijnde apotheek met wachtdienst (24/24u).

Login