Home

Print deze paginaKinderen Koning in het Tieltse

De seizoensfietsroute ‘Kinderen Koning in het Tieltse’ is gemaakt op maat van korte beentjes en kleine fietsjes. Via verschillende korte lussen op het nieuwe fietsnetwerk ontdek je met het hele gezin het Tieltse. Tielt is een leuk stadje met toffe winkels en smakelijke smuladressen. Parel aan de kroon is er het mooie bezoekerscentrum op de Poelberg, dat dit jaar vijf kaarsjes uitblaast. Maar ook buren Pittem, Dentergem, Ruiselede en Wingene zijn het ontdekken zeker waard met adresjes die zullen verrassen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een struisvogelboerderij, een zelfpluktuin, een ambachtelijke ‘spekkewinkeltje’ met suikervrije snoep, een bezoekerscentrum met Chinese twist, of een tropisch zwemparadijs? Wie zegt dat je uren in de auto moet zitten om een leuke dagtrip uit te stippelen met je kleine spruiten?
De kaart is vanaf begin april kosteloos te verkrijgen via de diensten voor toerisme in Tielt, Pittem, Ruiselede, Wingene en Dentergem of via shop.westtoer.be
Elektronische gidsen ipv papieren voor een kleinere milieu-impact

Wij kiezen als gemeente samen met Truvo Belgium (de uitgever van de papieren versies van goudengids.be en wittegids.be) voor een gezamenlijke verdeling van de telefoonboeken.

Uit onderzoek bleek dat 8 op 10 abonnees de gidsen thuis willen blijven ontvangen. Om te voorkomen dat de boeken ook bedeeld worden aan niet-gebruikers, is er de mogelijkheid om zich uit te schrijven via deze link: www.goudengids.be.
Schrijf je uit voor 10 mei 2016 en vermeld je adres en telefoonnummer. Bij de volgende bedeling zal je geen papieren exemplaar meer ontvangen.

Truvo Belgium stelt ook de elektronische versies voor van goudengids.be en wittegids.be om de milieu-impact te verkleinen en voor een optimaal gebruiksgemak: www.goudengids.be/ebook.
Kom uit de kast met je oude kledij!

De winter is voorbij, de lente is in het land. Stilaan wordt het tijd om winterkledij op te bergen en vrolijke, kleurrijke zomerse kledij boven te halen. Het is meteen ook tijd om oude of te kleine kledij uit de kast te halen en weg te doen.

Oude kledij en textiel kan je gemakkelijk kwijt in de kledijcontainers die her en der het hele jaar door in je gemeente en op alle I.V.I.O.-recyclageparken staan opgesteld. Textiel is veel meer dan alleen maar kleding: ook lakens, dekens, handdoeken, schoeisels (samengebonden aan de veters), grote lappen stof, gordijnen en kapotte kleding mogen in de container. Matrassen, kussens en verontreinigde kledij zijn dan weer niet toegelaten.

Textielinzameling draagt bij tot het behalen van de I.V.I.O.-doelstellingen, namelijk het stimuleren van hergebruik en recyclage, alsook het verminderen van restafval.
Beachvolleybal en tennis te Markegem

Het beachvolleybalterrein en de tennisterreinen in Markegem worden verhuurd aan 8 euro per uur per terrein. Er moet steeds gereserveerd worden bij de sportdienst: sport@dentergem.be of 051 57 55 28.

Ben je een regelmatige tennisspeler? Dan koop je best een tennisabonnement of een 5-beurten-kaart.

Prijs voor abonnementen:

  • €70 voor volwassenen
  • €35 voor elk bijkomend volwassen gezinslid
  • €35 voor  jongeren tot en met 18 jaar
  • €15 voor kinderen tot en met 12 jaar

Prijs voor een 5-beurten-kaart:   

  • € 30

Reserveren en meer informatie:

Op de sportdienst, tijdens de kantooruren door te mailen naar sport@dentergem.be of door te bellen naar 051 57 55 28
Jong in Dentergem

Het magazine 'Jong in Dentergem - editie zomer' is verschenen! Inschrijven voor activiteiten van jeugddienst, sportdienst, IBO en Speelpleinwerking Jeundui! kan vanaf maandag 11 april 2016 om 18 uur.
Werken in Wakken
De wegenis- en rioleringswerken Sint-Antoniusstraat en Kapellestraat zullen starten op dinsdag 13 september in de Sint-Antoniusstraat.

Werken door nutsmaatschappijen

Vanaf halfweg mei tot ongeveer eind augustus vernieuwen de nutsmaatschappijen hun netten en/of brengen ze ondergronds in de werkzone van de wegeniswerken. Dat zal beperkte hinder opleveren voor het verkeer.

Infovergadering

Er volgt in de nabije toekomst een infovergadering voor de betrokken bewoners. Die worden via brief verwittigd over de datum van de vergadering.
Werken in Oeselgem

Overzicht van de fases

De wegenis- en rioleringswerken in de nijverheidszone Brugstraat in Oeselgem zullen van start gaan op 17 mei 2016.
  • Fase 1: start aan de zijde van de Leie vlakbij de splitsing met de Heuvelhoekstraat.
  • Fase 2: vervolgens wordt verder gewerkt naar fase 2 die zich ook nog in de nijverheidszone Brugstraat bevindt.
  • Fase 3: tegen het einde van het jaar wordt gestart aan het kruispunt met de doorgang naar Zulte. Vanaf dan zal er een grotere impact zijn voor het doorgaand verkeer. Dat geldt ook voor fase 4, 5 en 6 waarbij de Brugstraat, kruispunt Brugstraat/Deinzestraat en later kruispunt Wakkensesteenweg/Volderstraat aan bod zullen komen (bij die fases zitten we al in 2017).
De noodzakelijke wegomleidingen zullen via de website gecommuniceerd worden, samen met de startdatum van de fases en de mogelijke hinder voor het verkeer.

Bij fase 1 en 2 zullen vooral de bedrijven en de werknemers van de bedrijven hinder ondervinden.

Werken van nutsmaatschappijen

Voor 17 mei 2016 zal in de zone van de bedrijven in de Brugstraat gewerkt worden door de nutsmaatschappijen (o.a. Telenet legt daar een nieuw net). Dat zal zeer beperkte hinder opleveren.

Infovergadering voor betrokken bewoners

Er volgt in de nabije toekomst een infovergadering voor de betrokken bewoners. Die worden via een brief verwittigd over de datum van de vergadering.

Updates op de gemeentelijke website

De nodige updates over de werken, een stand van zaken en mogelijke omleidingen zult u op deze website kunnen volgen.
Word gastgezin en beleef een internationaal avontuur

Eind augustus 2016 verwelkomt Youth For Understanding (YFU) opnieuw tientallen jongeren vanuit alle hoeken van de wereld. Voor deze uitwisselingsstudenten zoeken we leuke gezinnen. De jongeren zijn tussen 15 en 18 jaar en blijven hier voor een semester of volledig schooljaar. De bedoeling is dat zij meeleven in een Vlaams gastgezin en lessen volgen in een lokale middelbare school. Ze ervaren met andere woorden het leven van een Vlaamse tiener en worden op die manier ondergedompeld in onze Vlaamse cultuur. Het is zowel voor de student als voor het gastgezin een verrijkende ervaring.

Via internationale uitwisselingen wil YFU jongeren leren omgaan met een andere manier van leven. Ze ontdekken zichzelf in een hele andere context, verleggen hun grenzen, leren opener te zijn, kweken verantwoordelijkheid,… Daarnaast leren ze een andere cultuur respecteren. Op die manier willen we ons steentje bijdragen aan een wereld met groeiend intercultureel begrip, wederzijds respect en sociale verantwoordelijkheid tussen jongeren, gezinnen en gemeenschappen.

Contacteer YFU vrijblijvend voor meer informatie:
Telefonisch: 015 69 00 85
Via E-mail: info@yfu.be
Website: www.yfu.be
Inzamel- en ruilsysteem voor silobanden van landbouwers

Landbouwers gebruiken oude autobanden om de plasticfolie over hun veevoer of over een gras- of maïskuil op zijn plaats te houden. Al vele jaren kampen landbouwers met overtollige of beschadigde silobanden. Dankzij een overeenkomst tussen Vlaams minister Joke Schauvliege, de OVAM en Recytyre  met Boerenbond en het Algemeen Boerensyndicaat kunnen zowel actieve landbouwers als landbouwers die hun activiteiten stopzetten of afbouwen, een beroep doen op een inzamel- en ruilsysteem voor silobanden. Dit project loopt sinds begin 2013 en werd op 1 januari 2016 verlengd voor een periode van twee jaar.
De gemeenten en afvalintercommunales spelen geen rol bij deze logistiek maar wensen de landbouwers wel te informeren over dit inzamel- en ruilsysteem. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van OVAM.
Neem deel aan 'Buren bij Kunstenaars'

De Provincie roept kunstenaars op om deel te nemen aan de 13e editie van ‘Buren bij kunstenaars’.

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2016 vindt het jaarlijkse evenement, georganiseerd door het West-Vlaamse provinciebestuur, opnieuw plaats. Tijdens de driedaagse zetten kunstenaars uit West-Vlaanderen hun deuren open voor het grote publiek. In 2015 participeerden maar liefst 2.330 West-Vlaamse kunstenaars.

Deelname is gratis. Amateurs of professionelen, vanuit om het even welke discipline (grafiek en tekenkunst, schilderkunst, beeldhouwkunst/installatie, fotografie, video, kunstambachten, mixed media…) kunnen zich inschrijven, online via www.burenbijkunstenaars.be. Online inschrijven kan vanaf 25 maart tot en met 30 april 2016. Initiatieven met commerciële doeleinden zijn niet toegelaten. Alle deelnemende ateliers zijn in West-Vlaanderen gevestigd.

Zwerfvuil moet in de vuilbak!

Zwerfvuil moet in de vuilbak - uit respect voor de natuur, uit respect voor omwonenden en uit respect voor vrijwilligers die zich inzetten om de straten en grachten van Dentergem opnieuw proper te maken. In maart trokken zowel WBE De Mandelvallei als leerlingen van de scholen in Groot-Dentergem naar buiten om zwerfvuil te ruimen. En het was weer de moeite...
Een dikke merci aan alle helpende handen.

Bekijk het filmpje van de WBE op de gemeentelijke Facebookpagina.
Zitdagen voor belastingaangifte

Er worden opnieuw zitdagen georganiseerd voor het invullen van de belastingaangiften voor aanslagjaar 2016.
  • Op dinsdag 24 mei 2016 van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur in het gemeentehuis van Dentergem.
  • Op donderdag 26 mei 2016 van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur in het Sociaal Huis, Kasteeldreef 1, Wakken.
De aangiften zullen onmiddellijk elektronisch worden verwerkt via Tax-on-Web.
Online inschrijven

Online inschrijven voor jeugd-
of sportactiviteiten?
Ga naar dentergem.ticketgang.eu

 

Gids openingsuren

Op deze link vindt u de openingsuren van handelaars in Groot-Dentergem.

Apotheek van wacht

Check www.apotheek.be
of bel 0903 99 00
voor de dichtsbijzijnde apotheek
met wachtdienst (24/24u).

 

Login