Home

Print deze paginaRelighting

De verlichting in de groene zaal, de inkomhal en de kleedkamers van de sportzaal in Markegem werden onlangs vervangen door energiezuinige lampen met elektronische voorschakelapparatuur. Er werd bewegingsdetectie geïnstalleerd in de gang en kleedkamers om te verhinderen dat de verlichting blijft branden als er niemand meer aanwezig is.

Er is een terugverdientijd van vier jaar, er is overal meer Lux (verlichtingssterkte) en de CO²-uitstoot vermindert gevoelig.
Ophaalkalender voor afval 2016

In december ontvang je de ophaalkalender voor 2016 met volgende informatie:
 • de ophaaldata
 • de openingsuren en sluitingsdagen van de recyclageparken
 • de sorteerregels
 • informatie over de recyclage-app van Fost Plus, Recupel en Bebat waarbij je ook de ophaaldata en nuttige info van I.V.I.O. kan opvragen
 • de data voor de ophaling van grofvuil op afroep tegen betaling
Hou die dus zeker bij!

Heb je geen kalender ontvangen of kreeg je een verkeerde kalender in je bus, dan kan je bij de milieudienst van je gemeente terecht of raadpleeg op www.ivio.be de ophaalkalender. Je kan de kalender integreren in je google-, hotmail- of outlookagenda via www.ivio/dok.
Sluitingsdagen in november en december

In de laatste maanden van het jaar zijn er enkele feestdagen. Op die dagen zullen de gemeentediensten niet beschikbaar zijn:
 • maandag 2 november 2015
 • woensdag 11 november 2015
 • donderdag 24 december 2015 - enkel in de namiddag gesloten
 • vrijdag 25 december 2015
 • maandag 28 december 2015 - enkel in de namiddag gesloten
 • dinsdag 29 december 2015 - enkel in de namiddag gesloten
 • woensdag 30 december 2015- enkel in de namiddag gesloten
 • donderdag 31 december 2015- enkel in de namiddag gesloten
 • vrijdag 1 januari 2016
Ook in 2016 Techniekacademie

Na het succes van vorig jaar organiseren gemeentebestuur Dentergem en Vives Hogeschool ook in 2016 de Techniekacademie voor jongens en meisjes van het vijfde en zesde leerjaar met goesting voor techniek. Er wordt zelfs een extra groep voorzien. Dat geeft 40 jongeren de kans om hun techniek bij te schaven. Registreren voor de Techniekacademie kan nu al. Inschrijven kan vanaf 5 december 2015.
Lees meer
Herziening fietsnetwerk in West-Vlaanderen

Westtoer vernieuwt het fietsnetwerk in West-Vlaanderen tussen 1 oktober 2015 en 26 maart 2016. Het nieuwe fietsnetwerk zal nog uitgebreider en veiliger zijn met nieuwe fietspaden, bruggen, tunnels, toegankelijke natuurgebieden, nieuwe bezienswaardigheden, extra rustpunten, duidelijkere knooppuntenborden, betere nummering, …
 
Vanaf 1 oktober 2015 starten de werkzaamheden en kan je hinder ondervinden tijdens je fietstocht. Alle knooppunten zullen wijzigen en de nieuwe borden worden stap voor stap geplaatst.

Op www.westtoer.be/nieuwfietsnetwerk kan je de werken volgen en kom je te weten waar je nog kan fietsen met de bestaande knooppunten en kaarten, waar je al kan fietsen met de nieuwe knooppunten en waar we aan het werk zijn. Bezoek dus zeker even de website vooraleer je met de fiets op pad gaat.
 
Vanaf 26 maart 2016 is het nieuwe fietsnetwerk volledig klaar en kan je de nieuwe trajecten ontdekken. Ook de nieuwe fietsnetwerkkaarten zijn vanaf dan beschikbaar. 

Informatie over de wegenwerken in centrum Dentergem

Lees hier alle informatie over de wegenwerken in centrum-Dentergem die op 28/09/2015 startten.

Vijfde provinicale groepsaankoop voor goedkopere en groene energie

Wil jij besparen op je energiefactuur? Wil je daarbij ook je steentje bijdragen aan een beter milieu? Doe dan mee met de groepsaankoop 100% groene stroom van de Provincie West-Vlaanderen die wordt ondersteund door gemeente Dentergem. Van 1 december 2015 tot begin februari 2016 kan je vrijblijvend en zonder enige aankoopverplichting inschrijven.

Lees meer

Gezond water, ook jouw zorg

Loden waterleidingen zijn ongezond. Het lood lost op in het kraantjeswater en berokkent schade aan ons lichaam. Vooral in oude gebouwen kunnen nog loden leidingen liggen. Daarom roept de Vlaamse Milieumaatschappij op om loden leidingen te vervangen.

Lees meer

Woon gezond: geef lucht aan je huis

In de koude periodes van het jaar hou je ramen en deuren meestal dicht. Het is nochtans belangrijk voor je gezondheid om te zorgen voor verse lucht omdat je het grootste deel van je tijd binnen doorbrengt.

Lees meer

Tijdelijk wegvallende haltes De Lijn

Als gevolg van de wegenwerken aan de bocht bij De Kortekeer vallen deze haltes van De Lijn tijdelijk weg vanaf 28 september 2015 tot het einde van de werken.

 • Halte "Dorp" bij de Kortekeer. Er moet worden opgestapt aan de halte "Rustoord" in de Statiestraat om richting Tielt of Kortrijk te gaan.
 • Halte "Bamstraat". Er moet worden opgestapt aan de halte "Rustoord" of bij de halte in Markegem.

Gids openingsuren

Op deze link vindt u de openingsuren van handelaars in Groot-Dentergem.

Apotheek van wacht

Check www.apotheek.be of
bel 0903 99 00 voor de dichtsbijzijnde apotheek met wachtdienst (24/24u).

Login