Home

Print deze paginaKunstzomer 2016

Tijdens de kermisweekends van Wakken (2-4/9) en Dentergem (9-11/9), ontvangen gemeentebestuur Dentergem en de cultuurraad de 'Kunstzomer'.
Zowel in het bezoekerscentrum en de oude schuur op provinciedomein Baliekouter als in de oude pastorie in Wakken zijn er werken van diverse kunstenaars te bewonderen.
Maand van de sportclub


Dentergem doet mee aan de landelijke campagne van SPORT.VLAANDEREN, het vroegere BLOSO en organiseert in september de 'maand van de sportclub'.

Alle informatie over de activiteiten vind je in de folder. In deze folder vind je:

  • Alle informatie over de Dentergemse sportclubs die tijdens de maand september een open-deur-moment organiseren.
  • Alle informatie over de sport2daagse op 17 en 18 september van de gemeentelijke sportraad en sportdienst.
Jeugdraaddag 2016

Volgende week zaterdag is het alweer zo ver… De allerlaatste zaterdag van de zomervakantie. Het is de ideale dag voor de kinderen om zich nog eens helemaal uit te leven. De jeugdraad en gemeentebestuur Dentergem slaan opnieuw de handen in elkaar voor de Jeugdraaddag. En… helemaal gratis!

De parking van de sporthal in Markegem wordt opnieuw omgetoverd tot een waar speelparadijs. Springkastelen, hindernissenbanen, een draaimolen, reuzenspelen, ijsjes en nog veel meer. De kindjes kunnen aan de bar hun dorst lessen met drankjes aan democratische prijzen. Ook voor de ouders is de bar open.

Van 13.30 tot 17.30 uur is je kind van harte welkom om te komen ravotten.

Tot dan!
Aanwerving door Brandweerzone Midwest van 1 stafmedewerker VTO-HR
Brandweerzone Midwest gaat over tot de aanwerving van een stafmedewerker VTO-HR.
Bekijk hier de infobundel.
Jeugdraaddag

Op zaterdag 27 augustus sluiten we de zomervakantie opnieuw in stijl af! Alle kindjes en jongeren uit de streek zijn welkom om die namiddag gratis te komen spelen!
Zomerregeling Woonwinkel Regio Tielt

Ook de Woonwinkel Regio Tielt laadt tijdens de zomervakantie de batterijen op. Daarom is er een aangepaste zomerregeling.
  • 11/07: Woonwinkel gesloten (Vlaamse feestdag)
  • 21/07: Loket Tielt gesloten (Nationale feestdag)
  • 25/07 t.e.m. 29/07: Woonwinkel in verlof
  • 29/08 t.e.m. 02/09: Woonwinkel in verlof
Tijdens het verlof blijft de Woonwinkel telefonisch bereikbaar op 051 42 81 81
Opgepast voor bacterievuur

Bacterievuur is een plantenziekte die vooral planten van de Rozenfamilie treft. De ziekte bezorgt vooral fruit- en boomkwekers kopzorgen. Maar ook sierstruiken zijn gevoelig en ook u kunt ermee te maken krijgen.
Lees hier meer over de symptomen van bacterievuur en hoe u uw struiken en planten kunnen behandelen en genezen.

Werven van Eandis in beeld


Het is niet prettig, maar het moet eenmaal gebeuren: het wegdek of voetpad openbreken om nieuwe kabels te leggen, leidingen te plaatsen of aansluitingen te maken. Maar het helpt wel om goede informatie te krijgen over dit soort werken in je buurt. Dat kan voortaan via de webpagina www.eandis.be/werkenvaneandis.

Via een zoekfunctie en kaartje krijgen bezoekers, ook met een tablet of smartphone, een overzicht van alle actuele openbare werken van Eandis. Wie zijn locatie ingeeft, ziet automatisch alle Eandis-werken in zijn buurt. Wie voor een werf van Eandis staat, kan door zijn smartphone automatisch worden doorverwezen naar de juiste info. Klanten kunnen via het systeem ook onmiddellijk een melding of foto over de werf bezorgen aan Eandis. De kaart wordt elke vijftien minuten vernieuwd, voor een correct overzicht.
Kinderen Koning in het Tieltse

De seizoensfietsroute ‘Kinderen Koning in het Tieltse’ is gemaakt op maat van korte beentjes en kleine fietsjes. Via verschillende korte lussen op het nieuwe fietsnetwerk ontdek je met het hele gezin het Tieltse. Tielt is een leuk stadje met toffe winkels en smakelijke smuladressen. Parel aan de kroon is er het mooie bezoekerscentrum op de Poelberg, dat dit jaar vijf kaarsjes uitblaast. Maar ook buren Pittem, Dentergem, Ruiselede en Wingene zijn het ontdekken zeker waard met adresjes die zullen verrassen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een struisvogelboerderij, een zelfpluktuin, een ambachtelijke ‘spekkewinkeltje’ met suikervrije snoep, een bezoekerscentrum met Chinese twist, of een tropisch zwemparadijs? Wie zegt dat je uren in de auto moet zitten om een leuke dagtrip uit te stippelen met je kleine spruiten?
De kaart is vanaf begin april kosteloos te verkrijgen via de diensten voor toerisme in Tielt, Pittem, Ruiselede, Wingene en Dentergem of via shop.westtoer.be
Jong in Dentergem

Het magazine 'Jong in Dentergem - editie zomer' is verschenen! Inschrijven voor activiteiten van jeugddienst, sportdienst, IBO en Speelpleinwerking Jeundui! kan vanaf maandag 11 april 2016 om 18 uur.
Werken in Wakken
De wegenis- en rioleringswerken Sint-Antoniusstraat en Kapellestraat zullen starten op dinsdag 13 september in de Sint-Antoniusstraat.

Werken door nutsmaatschappijen

Vanaf halfweg mei tot ongeveer eind augustus vernieuwen de nutsmaatschappijen hun netten en/of brengen ze ondergronds in de werkzone van de wegeniswerken. Dat zal beperkte hinder opleveren voor het verkeer.

Infovergadering

Er volgt in de nabije toekomst een infovergadering voor de betrokken bewoners. Die worden via brief verwittigd over de datum van de vergadering.
Werken in Oeselgem

Overzicht van de fases

De wegenis- en rioleringswerken in de nijverheidszone Brugstraat in Oeselgem zullen van start gaan op 17 mei 2016.
  • Fase 1: start aan de zijde van de Leie vlakbij de splitsing met de Heuvelhoekstraat.
  • Fase 2: vervolgens wordt verder gewerkt naar fase 2 die zich ook nog in de nijverheidszone Brugstraat bevindt.
  • Fase 3: tegen het einde van het jaar wordt gestart aan het kruispunt met de doorgang naar Zulte. Vanaf dan zal er een grotere impact zijn voor het doorgaand verkeer. Dat geldt ook voor fase 4, 5 en 6 waarbij de Brugstraat, kruispunt Brugstraat/Deinzestraat en later kruispunt Wakkensesteenweg/Volderstraat aan bod zullen komen (bij die fases zitten we al in 2017).
De noodzakelijke wegomleidingen zullen via de website gecommuniceerd worden, samen met de startdatum van de fases en de mogelijke hinder voor het verkeer.

Bij fase 1 en 2 zullen vooral de bedrijven en de werknemers van de bedrijven hinder ondervinden.

Werken van nutsmaatschappijen

Voor 17 mei 2016 zal in de zone van de bedrijven in de Brugstraat gewerkt worden door de nutsmaatschappijen (o.a. Telenet legt daar een nieuw net). Dat zal zeer beperkte hinder opleveren.

Infovergadering voor betrokken bewoners

Er volgt in de nabije toekomst een infovergadering voor de betrokken bewoners. Die worden via een brief verwittigd over de datum van de vergadering.

Updates op de gemeentelijke website

De nodige updates over de werken, een stand van zaken en mogelijke omleidingen zult u op deze website kunnen volgen.
Online inschrijven

Online inschrijven voor jeugd-
of sportactiviteiten?
Ga naar dentergem.ticketgang.eu

 

Gids openingsuren

Op deze link vindt u de openingsuren van handelaars in Groot-Dentergem.

Apotheek van wacht

Check www.apotheek.be
of bel 0903 99 00
voor de dichtsbijzijnde apotheek
met wachtdienst (24/24u).

 

Login