Home

Print deze paginaJeugdraaddag 2015

Kom ook dit jaar gratis spelen met al je vriendjes op de Jeugdraaddag. Noteer alvast zaterdag 29 augustus in je agenda en trommel al je vrienden en vriendinnen op. 

Ga mee op stap in West-Vlaanderen

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de cultuurraad en cultuurdienst ook dit jaar een culturele uitstap. Op zaterdag 12 september 2015 trekken we door West-Vlaanderen.

We krijgen onder andere een demonstratie van garnaalvissers in Oostduinkerke, we bezoeken de Belgische militaire begraafplaats van Steenkerke en gaan met een gids op bezoek in het Memorial Museum Passchendaele in Zonnebeke. We sluiten de dag af in het centrum van Roeselare.

Net voor de middag genieten we van de verse garnalenvangst en een aperitief bij de garnaalvissers en ’s middags laten we ons culinair verwennen in brasserie Excelsior in Veurne.

Ontdek het volledige programma en de inschrijvingsmethode op de folder als bijlage of op www.dentergem.be/cultuurreis2015.

Marie Cecile wint de Belgerinkel-fiets

Een dikke proficiat aan Marie Cecile die de fiets wint van de actie "Met Belgerinkel naar de Winkel". Lees meer

Examens beu? Plan je vakantie!

Een beetje afleiding nodig tijdens de examens? Begin alvast je zomer te plannen! De jeugd- en sportdienst van de gemeente organiseren heel wat originele en betaalbare activiteiten voor kinderen en jongeren van 3 tot 16 jaar.

Download de vakantiekrant of check dentergem.ticketgang.eu.

Aangepaste openingsuren Dienst vrije tijd

Van 15 juli tot en met 15 augustus zijn er aangepaste openingsuren bij de Dienst vrije tijd in de sporthal van Markegem.

In die periode is de Dienst vrije tijd bereikbaar op elke werkdag van 8.30 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur.

Jong in Dentergem

In de loop van april kreeg u het magazine "Jong in Dentergem" in de bus. In dat magazine staan alle activiteiten voor de zomervakantie gebundeld van de jeugddienst, sportdienst, de buitenschoolse kinderopvang en speelpleinwerking Jeundui!

U kunt het magazine ook hier raadplegen.

Win een fiets!

Wil je op stap met een inwoner uit de Leiestreek die de regio door en door kent? Neem dan zeker contact op met een van de Leiestreek Greeters. Dat zijn vrijwilligers die groepjes van maximum 6 personen gratis laten kennismaken met hun gemeente of regio. Een aantal van de Greeters gaan ook met de fiets op stap.

Toerisme Leiestreek schenkt een mooie fiets weg aan bezoekers die tussen mei en eind augustus op stap gaan met een Leiestreek Greeter! Om deel te nemen aan de wedstrijd, neem je een foto van de Greeter en jezelf of jouw familie tijdens jouw Greet. Mail die daarna naar info@toerisme-leiestreek.be. Toerisme Leiestreek plaatst alle ontvangen foto’s op zijn Facebookpagina. De foto die daar voor 1 september het meeste ‘vind ik leuks’ krijgt, wint een fiets.

Alle info over de Greeters vind je op www.greeters-leiestreek.be
 

Zet pesticiden buitenspel

Ongewenste dieren of planten in jouw tuin bestrijden? Dat doe je beter niet met pesticiden. Gebruik daarvoor alternatieven zonder chemische producten. Gebruik ook geen pesticiden op je terras of oprit.

Zet pesticiden buitenspel en help mee aan een gezonder leefmilieu.

Meer informatie vind je in deze brochure.

Gids openingsuren

Op deze link vindt u de openingsuren van handelaars in Groot-Dentergem.

Apotheek van wacht

Check www.apotheek.be of
bel 0903 99 00 voor de dichtsbijzijnde apotheek met wachtdienst (24/24u).

Login