Home

Print deze paginaRadiodatabank

Vlamingen en radio, het is een geslaagd huwelijk. Uit de recentste luistercijfers blijkt dat de gemiddelde Vlaming dagelijks meer dan 3 uur en 30 minuten naar radio luistert.

De Vlaamse Regulator voor de Media, agentschap van de Vlaamse overheid en onafhankelijk toezichthouder voor de Vlaamse audiovisuele media, publiceerde onlangs op zijn website “de radiodatabank”. In die databank worden alle radiostations van Vlaanderen gekoppeld aan de steden en gemeenten waar deze te ontvangen zijn.
 
Ook in onze gemeente zijn diverse Vlaamse radiostations te ontvangen.  De Vlaamse Regulator voor de Media heeft ze opgelijst. Klik hier voor het overzicht.

MestActieProgramma

In uitvoering van de Europese Nitraatrichtlijn heeft de Vlaamse overheid een mestactieprogramma (MAP 5) voor de periode 2015-2018 opgesteld.

Het vijfde mestactieprogramma bevat maatregelen om de verontreiniging van water door nitraten en fosfaten uit agrarische bronnen te verminderen en verdere verontreiniging te voorkomen. Op woensdag 10 juni 2015 werd het voorstel van decreet dat uitvoering geeft aan het vijfde mestactieprogramma goedgekeurd in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement. Hier kunt u de resultaten van het openbaar onderzoek vinden en het defintieve mestactieprogramma.

Week van de Sportclub

Van 12 t.e.m. 20 september is er dit jaar opnieuw de "Week van de sportclub". Tijdens die periode organiseren de sportdienst en sportraad van Dentergem een sporttweedaagse en zetten tal van sportclubs hun deuren open.

Ga mee op stap in West-Vlaanderen

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de cultuurraad en cultuurdienst ook dit jaar een culturele uitstap. Op zaterdag 12 september 2015 trekken we door West-Vlaanderen.

We krijgen onder andere een demonstratie van garnaalvissers in Oostduinkerke, we bezoeken de Belgische militaire begraafplaats van Steenkerke en gaan met een gids op bezoek in het Memorial Museum Passchendaele in Zonnebeke. We sluiten de dag af in het centrum van Roeselare.

Net voor de middag genieten we van de verse garnalenvangst en een aperitief bij de garnaalvissers en ’s middags laten we ons culinair verwennen in brasserie Excelsior in Veurne.

Ontdek het volledige programma en de inschrijvingsmethode op de folder als bijlage of op www.dentergem.be/cultuurreis2015.

Examens beu? Plan je vakantie!

Een beetje afleiding nodig tijdens de examens? Begin alvast je zomer te plannen! De jeugd- en sportdienst van de gemeente organiseren heel wat originele en betaalbare activiteiten voor kinderen en jongeren van 3 tot 16 jaar.

Download de vakantiekrant of check dentergem.ticketgang.eu.

Jong in Dentergem

In de loop van april kreeg u het magazine "Jong in Dentergem" in de bus. In dat magazine staan alle activiteiten voor de zomervakantie gebundeld van de jeugddienst, sportdienst, de buitenschoolse kinderopvang en speelpleinwerking Jeundui!

U kunt het magazine ook hier raadplegen.

Win een fiets!

Wil je op stap met een inwoner uit de Leiestreek die de regio door en door kent? Neem dan zeker contact op met een van de Leiestreek Greeters. Dat zijn vrijwilligers die groepjes van maximum 6 personen gratis laten kennismaken met hun gemeente of regio. Een aantal van de Greeters gaan ook met de fiets op stap.

Toerisme Leiestreek schenkt een mooie fiets weg aan bezoekers die tussen mei en eind augustus op stap gaan met een Leiestreek Greeter! Om deel te nemen aan de wedstrijd, neem je een foto van de Greeter en jezelf of jouw familie tijdens jouw Greet. Mail die daarna naar info@toerisme-leiestreek.be. Toerisme Leiestreek plaatst alle ontvangen foto’s op zijn Facebookpagina. De foto die daar voor 1 september het meeste ‘vind ik leuks’ krijgt, wint een fiets.

Alle info over de Greeters vind je op www.greeters-leiestreek.be
 

Zet pesticiden buitenspel

Ongewenste dieren of planten in jouw tuin bestrijden? Dat doe je beter niet met pesticiden. Gebruik daarvoor alternatieven zonder chemische producten. Gebruik ook geen pesticiden op je terras of oprit.

Zet pesticiden buitenspel en help mee aan een gezonder leefmilieu.

Meer informatie vind je in deze brochure.

Gids openingsuren

Op deze link vindt u de openingsuren van handelaars in Groot-Dentergem.

Apotheek van wacht

Check www.apotheek.be of
bel 0903 99 00 voor de dichtsbijzijnde apotheek met wachtdienst (24/24u).

Login