Home

Print deze paginaKippenproject 2017: Nieuwe datum voor het afhalen van de kippen.

Nieuwe datum voor het afhalen van de kippen!
Gevolge de vogelgriep was het gemeentebestuur genoodzaakt de eerdere datum voor het afhalen van de kippen te annuleren. Vanaf donderdag 29 juni a.s. worden de maatregelen versoepeld en mag pluimvee terug verhandeld worden.

Hierbij willen we u dan ook op de hoogte brengen dat de inwoners die eerder kippen reserveerden deze op zaterdag a.s. 1 juli kunnen afhalen van 9.30 u. tot 11.30 u. op de demoruimte van het recyclagepark te Markegem.

Mogen wij u vriendelijk verzoeken een passende doos of mand mee te brengen?

In Vlaanders velden bloeien de klaprozen

Tot eind 2018 legt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) de link tussen natuur en oorlog in het project 'Taking care of Flanders Fields'. Daarin staat de klaproos, het herdenkingssymbool van de Groote Oorlog, centraal. Steden, gemeenten en andere partners konden ook dit jaar weer klaprooszaad bestellen om velden en bermen in te zaaien. Dankzij die bloeiende klaproosvelden staan we stil bij wat 100 jaar geleden is gebeurd en belichten we de kracht van de natuur, die vanuit de vernieling nieuw leven doet ontstaan.

Ook gemeente Dentergem werkt hieraan mee. Zie bovenstaand sfeerbeeld van aan de Baliekouter.

Politiebesluit van de gouverneur betreffende captatieverbod voor beregening vanuit onbevaarbare waterlopen in het Leiebekken
De volledige tekst van het politiebesluit kan u terugvinden op de homepage onder de rubriek "BEKENDMAKING"
Bericht aan alle pluimveehouders.

Er zijn in ons land in de afgelopen weken opnieuw besmettingen met hoog pathogene vogelgriep vastgesteld. De houders hadden in de weken voordien dieren aangekocht op een openbare markt. Markten en andere verzamelingen zijn belangrijke pistes waarlangs het vogelgriepvirus zich gemakkelijk kan verspreiden.


Daarom is er beslist om vanaf vandaag, woensdag 14.06.2017, de verkoop van pluimvee en vogels op de openbare markten te verbieden. Daarnaast zijn ook alle verzamelingen(prijskampen, tentoonstellingen, verkopen,…) met pluimvee verboden tot nader order!

Deze beslissing wordt opgegeven vanaf donderdag 29.06.2017.

Bericht van de politiezone Midow

Politiezone Midow stelt het gewezen KBC-gebouw te Oostrozebeke te koop. Voor meer info: klik hier.

GEZOCHT

Gemotiveerde studenten of gediplomeerde lesgevers om de sportkampen voor basisonderwijs te begeleiden: studierichtingen: lager- of kleuteronderwijs of lichamelijke opvoeding. Interesse? Mail sportfunctionaris@dentergem.be

Monitoren voor kleuterkampen: via Tsjaka: 055/385767

Voor onze speelpleinwerking, Jeundui, zijn we voor de maand augustus nog op zoek naar animatoren (+15j) en hoofdanimatoren (+18j / student pedagogische richting /of attest animator). Interesse: mail elien.buyse@ocmwdentergem.be

Politie: wijziging openingsuren wijkkantoor Dentergem

Vanaf maandag 13/02/2017 wijzigen de openingsuren van het wijkkantoor van de politie te Dentergem.

Hier kan u de nieuwe openingsuren terugvinden.

Online inschrijven

Online inschrijven voor jeugd-
of sportactiviteiten?
Ga naar dentergem.ticketgang.eu

 

Gids openingsuren

Op deze link vindt u de openingsuren van handelaars in Groot-Dentergem.

Apotheek van wacht

Check www.apotheek.be
of bel 0903 99 00
voor de dichtsbijzijnde apotheek
met wachtdienst (24/24u).

 

Login