Home

Print deze paginaGedicht. Over Groot-Dentergem.
Gedicht van Gilbert Vangampelaere
Veldschool sleept prijs van ‘Mooiste insectenhotel’ in de wacht

Dit jaar werd voor de zesde keer de West-Vlaamse Plantendag georganiseerd, ditmaal in het PTI in Kortrijk. De Veldschool van Dentergem kreeg de kans om mee te doen aan de wedstrijd ‘Mooiste Insectenhotel van Kortrijk en omstreken’.
Juf Véronique en dertig leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar gingen aan de slag en moesten daarna in spanning afwachten. Toen kwam het verlossende nieuws dat de Veldschool een van de winnaars was. Tijdens een VIP-moment werd de prijs afgehaald: mooie bijenposters, een leuk boek over bijen en een gratis uitstap naar provinciaal domein De Gavers in Harelbeke.
Proficiat juf Véronique en alle leerlingen!
Op zoek naar een goedkoper energiecontract? Sta stil bij de jaarlijkse vergoeding

Als je een elektriciteits- en gascontract kiest (bijvoorbeeld bij een verhuis) of als je op zoek bent naar een goedkoper energiecontract sta je best stil bij de jaarlijkse vergoeding. Deze vergoeding is een administratieve kost die je leverancier via de energiefactuur aanrekent voor het opmaken van de facturen, het organiseren van de klantendienst, …

Je staat best stil bij:
  • Het bedrag van de jaarlijkse vergoeding. Dat varieert van 0 euro tot wel 100 euro per energiebron (elektriciteit of aardgas)
  • De manier waarop de vergoeding wordt aangerekend. Bij sommige contracten is de aanrekening pro rata of naar verhouding van het aantal dagen dat je klant bent. Bij andere contracten is dat ineens voor een volledig jaar ongeacht hoe lang je klant blijft. Er zijn ook meerjarige contracten met een mix van aanrekening op jaarbasis en pro rata.
Je vindt hierover meer info in de V-test® van VREG , de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt.
In de voetnoten zie je de aanrekeningswijze. In de rechtse kolom van de resultatentabel “Totale kostprijs op jaarbasis” kan je klikken op "Meer". Dan zie je het bedrag.

Gemeentelijke 11 juliviering
Iedereen is welkom op de gemeentelijke 11 juliviering.

Gemeente Dentergem zoekt gemotiveerde jobstudenten

Student?
Graag buiten?
Groene vingers?
Nog vrij deze zomer?
Centje bijverdienen?

Gemeente Dentergem is voor deze zomer op zoek naar enkele jobstudenten om onze groendienst in de onkruidbestrijding bij te staan. Help jij deze zomer onze gemeente onkruidvrij te houden?

Stuur dan snel jouw gegevens (persoonsgegevens, opleiding, vorige vakantiejobs, motivatie,…) naar personeel@dentergem.be. Noteer daarbij zeker welke periodes je beschikbaar bent en hoeveel dagen je (nog) kan/wil werken (tip: student@work)!

Wens je meer informatie, dan kan je op hetzelfde mailadres terecht of op nummer 051 57 55 25.
Zomerse brandweerinterventies

Wespen

Het wespenseizoen is volop van start gegaan. Hoewel deze beestjes je heel wat last kunnen bezorgen, zijn ze toch heel erg nuttig. Wespen spelen immers een belangrijke rol in de natuur en fungeren als insectenbestrijder. Zo kan één wespennest instaan voor het opkuisen van duizenden muggen in slechts enkele uren tijd. Een wespennest hoef je dus niet per se te verwijderen.

Zit het wespennest toch op een hinderende plaats, dan kan je het laten vernietigen door de brandweer. Hiervoor kan je bellen naar 051 80 60 00. Let op, het verwijderen van een wespennest is niet gratis. Na de verdelging ontvang je een factuur van €40 exclusief btw (= €48,40 inclusief BTW). Indien de brandweer een tweede of volgende maal moet langskomen voor hetzelfde nest in hetzelfde kalenderjaar, is dit gratis.

Nesten van hommels en bijen daarentegen mag de brandweer niet verwijderen. Hiervoor verwijzen we je graag door naar een imker in jouw buurt. Indien de brandweer voor de vernietiging van een wespennest ter plaatse komt en vaststelt dat het niet om wespen maar om hommels en bijen gaat, zal er geen actie worden ondernomen en zal er bijgevolg geen factuur opgemaakt worden.
Meer info over deze en andere insecten vind je op www.natuurpunt.be.

Watervoorraden

De brandweer vult geen watervoorraden aan zoals zwembaden, regenputten enzoverder.

Algemeen

Voor dringende oproepen, bel 112
Voor niet-dringende interventies, bel 051 80 60 00
Hinder in Markegem door wegenwerken

Vanaf woensdag 6 juni zal er hinder zijn door wegenwerken in de regio van het containerpark, de sporthal en de kinderopvang in Markegem.

Op deze schets vindt u de aanduiding van de eerste fase van de werken.

1.      Geeft de werken aan die starten op woensdag 6 juni. Daar moeten nog enkele huisaansluitingen gemaakt worden.

2.      Geeft de eigenlijke zone weer die hinder oplevert voor het containerpark en de sporthal. Dat is de aanleg van het gescheiden stelsel tot aan de hoek met de Brouwerijstraat (hoofdstraat). Die werken zullen vermoedelijk van start gaan op 11 juni (evt. met wat vertraging naargelang de eerste fase).

Vanaf 11 of 12 juni zal de omleiding bij de tweede tekening in bijlage in voege worden gebracht.

Er wordt steeds doorgang naar het containerpark, de sporthal en de kinderopvang gegarandeerd.

In juli zullen het containerpark en de sporthal 2 dagen niet bereikbaar zijn met de wagen omwille van het affrezen van de toplaag van het bestaande asfalt vanaf punt 1 tot 2 in bijlage. De dag erop wordt het nieuwe asfalt gegoten. De werken zullen plaatsvinden op een woensdag en donderdag of op een donderdag en vrijdag omdat het containerpark op donderdag sowieso gesloten is. De concrete timing wordt later gecommuniceerd maar de bedoeling is om alles af te hebben tegen het bouwverlof van halfweg juli.

Politiebesluit van de gouverneur betreffende captatieverbod voor beregening vanuit onbevaarbare waterlopen in het Leiebekken
De volledige tekst van het politiebesluit kan u terugvinden op de homepage onder de rubriek "BEKENDMAKING"
Online inschrijven

Online inschrijven voor jeugd-
of sportactiviteiten?
Ga naar dentergem.ticketgang.eu

 

Gids openingsuren

Op deze link vindt u de openingsuren van handelaars in Groot-Dentergem.

Apotheek van wacht

Check www.apotheek.be
of bel 0903 99 00
voor de dichtsbijzijnde apotheek
met wachtdienst (24/24u).

 

Login