Home

Print deze paginaInfomoment i.v.m. aanleg van fietspad bij Meulebekesteenweg

Op donderdag 23 augustus 2018 vindt er in het JOC in Dentergem (Wontergemstraat 7) een infomoment plaats i.v.m. de aanleg van een gescheiden fietspad bij de Meulebekesteenweg/N305. Ook u bent op dat infomoment van harte welkom.

Er wordt een gescheiden fietspad aangelegd dat Meulebeke via Oostrozebeke met Dentergem moet verbinden. Dat moet de veiligheid voor de fietser voor een groot stuk verhogen bij het afleggen van dit traject.

In Meulebeke is men al ruime tijd bezig met de aanzet van dit project. Op donderdag 23 augustus 2018 kunt u vanaf 19.30 uur zien wat dit dossier voor Dentergem zal betekenen.
Het infomoment wordt opgevat als een soort infomarkt. U kunt dus zelf bij verschillende standen de plannen gaan inkijken en onmiddellijk uw vragen stellen bij de diverse actoren (studiebureau, Agentschap Wegen en Verkeer,…). Het ontwerp wordt ook op een tafel geplaatst waarop opmerkingen kunnen genoteerd worden door de burgers.
Voordrachtsakten gemeenteraadsverkiezingen 2018
De voorzitter van het gemeentelijk hoofdbureau deelt de gemeenteraadskiezers van de gemeente Dentergem mee dat hij de voordrachten van kandidaten in ontvangst zal nemen op zaterdag 15 september 2018, van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur op het volgende adres: Kerkstraat 1, 8720 Dentergem.

Voordrachtaskten die na die datum worden ingediend, zijn niet ontvankelijk.
De kandidaten die de voordrachtsakten hebben ingediend, kunnen ter plaatse inzage krijgen van alle ingediende voordrachtsakten. Ze kunnen hun opmerkingen schriftelijk aan het gemeentelijk hoofdbureau meedelen.

De voordrachtsakten liggen op de volgende dagen ter inzage:
- op zaterdag 15 september 2018, van 9 tot 12 uur en van 13 tot 18 uur,
- op maandag 17 september 2018, van 13 tot 16 uur.
Geen extra kosten meer voor betalen met de kaart

Vanaf 9 augustus 2018 mogen handelaars geen extra kosten meer aanrekenen voor elektronische betalingen met de bankkaart, via overschrijving of via domiciliëring. Dit verbod om extra kosten aan te rekenen, geldt zowel voor betalen in de winkel als voor betalen op internet.

Dit verbod geldt voor alle betalingen met de kaart en dus ook voor vrije beroepen, overheidsdiensten, gemeentebesturen, intercommunales en andere organisaties.

Uitgebreide info:

Word jij onze nieuwe collega?
Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bij gemeentebestuur Dentergem staan er twee vacatures open:
Droogte in de moestuin: wat moet je doen?

De komende weken wordt er weinig tot geen regen voorspeld en de meeste watertonnen staan er al leeg bij. Planten in de tuin hebben daardoor heel wat stress te verduren, zeker als het ook nog erg warm wordt. In sommige gevallen kan water geven soelaas brengen, maar de algemene regel is dat je planten best zoveel mogelijk met rust laat. Wat kun je dan wel doen? Geniet van je tuin, oogst bessen, pluk de laatste peultjes, oogst de eerste aardappelen en gun jezelf wat rust in de schaduw van je bomen en heesters. Voor de uitzonderingen geven we nog enkele tips mee.
Awel zoekt extra vrijwilligers.


Meer dan 70% van de jongeren vindt hulp bij Awel, de Nederlandstalige hulplijn voor kinderen en jongeren in België.

“Af en toe neem ik contact op in moeilijke tijden. En door Awel kon ik er weer door? (Meisje, 11 jaar)

Maar de lijnen zijn zo drukbezocht dat nog heel wat kinderen en jongeren met hun verhaal blijven zitten.

Awel zoekt extra vrijwilligers.
Word een luisterend oor.
Iets voor jou? Surf naar www.awel.be

Gedicht. Over Groot-Dentergem.
Gedicht van Gilbert Vangampelaere
Doe de tekencheck

Had jij al eens een tekenbeet? Door klimaatopwarming komen teken almaar vaker voor. Je kunt ze overal in de natuur tegenkomen, dus niet alleen als je het bos intrekt. Ook als je in de tuin werkt, gaat wandelen of buiten speelt. En van een teek kun je ziek worden.

Daarom is het belangrijk dat je weet wat je moet doen om tekenziekten te voorkomen. De gloednieuwe campagne ‘Wees niet gek. Doe de tekencheck.’ geeft iedereen dit eenvoudige advies over teken: controleer dezelfde avond nog op een tekenbeet, verwijder een teek rustig en in één beweging en volg de symptomen één maand lang op.

Maak er daarom een gewoonte van jezelf en anderen te controleren. Hoe sneller de teek wordt verwijderd, hoe kleiner de kans op de ziekte van Lyme. Controleer bij de tekencheck zeker de knieholtes, liezen, bilnaad, haarlijn, navel, oksels en tenen. Dit zijn lievelingsplekken van teken.

http://tekenbeten.be/
Op zoek naar een goedkoper energiecontract? Sta stil bij de jaarlijkse vergoeding

Als je een elektriciteits- en gascontract kiest (bijvoorbeeld bij een verhuis) of als je op zoek bent naar een goedkoper energiecontract sta je best stil bij de jaarlijkse vergoeding. Deze vergoeding is een administratieve kost die je leverancier via de energiefactuur aanrekent voor het opmaken van de facturen, het organiseren van de klantendienst, …

Je staat best stil bij:
  • Het bedrag van de jaarlijkse vergoeding. Dat varieert van 0 euro tot wel 100 euro per energiebron (elektriciteit of aardgas)
  • De manier waarop de vergoeding wordt aangerekend. Bij sommige contracten is de aanrekening pro rata of naar verhouding van het aantal dagen dat je klant bent. Bij andere contracten is dat ineens voor een volledig jaar ongeacht hoe lang je klant blijft. Er zijn ook meerjarige contracten met een mix van aanrekening op jaarbasis en pro rata.
Je vindt hierover meer info in de V-test® van VREG , de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt.
In de voetnoten zie je de aanrekeningswijze. In de rechtse kolom van de resultatentabel “Totale kostprijs op jaarbasis” kan je klikken op "Meer". Dan zie je het bedrag.

Zomerse brandweerinterventies

Wespen

Het wespenseizoen is volop van start gegaan. Hoewel deze beestjes je heel wat last kunnen bezorgen, zijn ze toch heel erg nuttig. Wespen spelen immers een belangrijke rol in de natuur en fungeren als insectenbestrijder. Zo kan één wespennest instaan voor het opkuisen van duizenden muggen in slechts enkele uren tijd. Een wespennest hoef je dus niet per se te verwijderen.

Zit het wespennest toch op een hinderende plaats, dan kan je het laten vernietigen door de brandweer. Hiervoor kan je bellen naar 051 80 60 00. Let op, het verwijderen van een wespennest is niet gratis. Na de verdelging ontvang je een factuur van €40 exclusief btw (= €48,40 inclusief BTW). Indien de brandweer een tweede of volgende maal moet langskomen voor hetzelfde nest in hetzelfde kalenderjaar, is dit gratis.

Nesten van hommels en bijen daarentegen mag de brandweer niet verwijderen. Hiervoor verwijzen we je graag door naar een imker in jouw buurt. Indien de brandweer voor de vernietiging van een wespennest ter plaatse komt en vaststelt dat het niet om wespen maar om hommels en bijen gaat, zal er geen actie worden ondernomen en zal er bijgevolg geen factuur opgemaakt worden.
Meer info over deze en andere insecten vind je op www.natuurpunt.be.

Watervoorraden

De brandweer vult geen watervoorraden aan zoals zwembaden, regenputten enzoverder.

Algemeen

Voor dringende oproepen, bel 112
Voor niet-dringende interventies, bel 051 80 60 00
Politiebesluit van de gouverneur betreffende captatieverbod voor beregening vanuit onbevaarbare waterlopen in het Leiebekken
De volledige tekst van het politiebesluit kan u terugvinden op de homepage onder de rubriek "BEKENDMAKING"
Online inschrijven

Online inschrijven voor jeugd-
of sportactiviteiten?
Ga naar dentergem.ticketgang.eu

 

Gids openingsuren

Op deze link vindt u de openingsuren van handelaars in Groot-Dentergem.

Apotheek van wacht

Check www.apotheek.be
of bel 0903 99 00
voor de dichtsbijzijnde apotheek
met wachtdienst (24/24u).

 

Login