Home

Print deze paginaAangifteperiode voor illegale vuurwapens, laders en munitie

Door de Wetwijziging van 7 januari 2018 werd er voorzien in aangifteperiode tot 31 december 2018 om vuurwapens in regel te brengen met de huidige wetgeving. Deze aangifte is kosteloos.

Als u illegaal beschikt over vergunningsplichtige vuurwapens, munitie of laders en u laat die niet regulariseren dan riskeert u een gevangenisstraf van één maand tot 5 jaar en een geldboete van 100 euro tot 25000 euro.

Meer informatie hierover vindt U in de brochure van de FOD Justitie of op de website: https://justitie.belgium.be/nl/publicaties/de_gewijzigde_wapenwet_van_2018

Indien U vragen heeft kan U altijd contact opnemen via e-mail op PZ.MIDOW.INTERVENTIE@police.belgium.eu of telefonisch op het algemeen nummer van de Politiezone MIDOW 056 67 19 48.

 
Gezocht: deelnemers moestuinteam

Kriebelen de vingers al een tijdje om te beginnen met een moestuin? Maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Dan is het eco-moestuinteam misschien iets voor jou! In 7 à 8 lessen, die telkens doorgaan thuis bij de deelnemers van zo'n team, brengt een gespecialiseerd lesgever alle theorie en praktijk over. De lessen volgen het ritme van het seizoen. Eerst wat theoretische bagage in het najaar, daarna vanaf maart wordt het allemaal veel praktischer en zijn de sessies afgestemd op datgene wat zich op dát moment in de moestuin afspeelt. 

Van zodra er voldoende kandidaten (6 tot 8 deelnemers) zijn die bij elkaar in de buurt wonen, kan een eco-moestuinteam uit de startblokken schieten. Deelnemen aan een eco-moestuinteam kost je niets. Het provinciebestuur draagt de kosten voor de lesgever. De deelname aan alle sessies en het eventueel verwelkomen van je mede-cursisten in je woonkamer en moestuin volstaan als engagement! De opstart van de volgende moestuinteams is voorzien eind november 2018. 

Info en inschrijven: www.westvlaamsehart.be/moestuinteams

 
Week van de Smaak: lekkere lezing

Van 15 tot 25 november 2018 is er opnieuw ‘Week van de Smaak’. Gemeente en cultuurraad Dentergem organiseren dit jaar een lekkere lezing met BROOD in de hoofdrol op maandag 19 november 2018 vanaf 19.30 uur in zaal Pax.

Twee gasten zorgen voor een boeiende en lekkere lezing.

 • Professor Peter Scholliers (VUB) vertelt ons alles over meel, bakker, brood en de betekenis van brood in de Europese geschiedenis sinds 1800.
 • Tijs Van Canneyt van ExtraBrood maakt heerlijk desembrood. Hij deelt er zijn kennis over en laat ons proeven.

Alle info: www.dentergem.be/brood

 
Onderhoud op het kerkhof? Lees even dit:

Ga je in deze periode naar het kerkhof om de herdenkingsplaats van je geliefden op te frissen? Lees dan even deze verzoeken van onze technische dienst.

 • Maak in de buurt van de grafzerken geen putten in de grond of in de steenslag om bloempotten in te plaatsen. Dat zorgt voor omgewoelde aarde en op langere termijn voor extra onkruid die door onze diensten manueel moet verwijderd worden, omdat de gemeente geen pesticiden mag gebruiken.
 • Vermijd het gebruik van bleekwater voor het poetsen van de graven. De aangeplante bodembedekkers tussen de graven (die ingezet worden voor onkruidbestrijding) overleven een behandeling met bleekwater niet.

Bedankt voor uw bereidwillige medewerking.

 
Uitschrijven voor papieren telefoongidsen

Als milieubewuste gemeente kiezen wij samen met FCR Media, de uitgever van goudengids en wittegids, voor een gezamenlijke verdeling van de telefoonboeken.

Gebruikt u de papieren gids niet meer?
Schrijf u dan voor 01/04/2019 uit via https://fcrmedia.be/uitschrijven-boek/.

Bedrijven en adressen opzoeken kan ook ecologisch via www.goudengids.be en www.wittegids.be.

 
Laat je tijdig vaccineren

Zorg dat griep je sociale leven niet verziekt. Wees er vroeg bij en laat je vaccineren.
www.laatjevaccineren.be

 
Denk aan je vaccinatie

Zorg dat griep geen stoorzender kan spelen. Neem het zekere voor het onzekere en laat je vaccineren.
www.laatjevaccineren.be

 
Dump je kattenbakvulling niet langs de weg!

Wist je dat je
- kattenbakvulling in de restafvalzak kan stoppen? De zak mag echter niet meer dan 15 kg wegen.
- kattenbakvulling op het recyclagepark kan achterlaten in de container met inert materiaal? Breng je minder dan 1/4m³ binnen, dan is het gratis. Vanaf 1/4 m³, betaal je € 20.
- kattenbakvulling niet mag uitstrooien op onbebouwde percelen of bermen?

 
haal je gratis huisdiersticker in het gemeentehuis

Je kan op het gemeentehuis, bij de dienst bevolking, gratis een huisdiersticker afhalen.
Door deze sticker op het raam of de deur van je woning te kleven, laat je aan de hulpdiensten weten hoeveel én welke huisdieren aanwezig zijn. Zo wil de Vlaamse overheid het aantal huisdieren dat sterft in een woningbrand drastisch verminderen.

 
Registreer je als orgaandonor en "make belgium great again"

Op zondag 23/9 is het gemeentehuis van Dentergem uitzonderlijk open van 9 tot 11 uur zodat u zich kan registreren als orgaandonor. Het kost u slechts 5 minuten van uw tijd en 1 handtekening maar u kan er wel een leven mee redden.

Alle info op de link van Belgium.be.

(Opgelet: het gemeentehuis is enkel open om u te registreren als orgaandonor. Andere diensten zullen die voormiddag niet bereikbaar zijn.)

 
Gedicht. Over Groot-Dentergem.
Gedicht van Gilbert Vangampelaere
Politiebesluit van de gouverneur betreffende captatieverbod voor beregening vanuit onbevaarbare waterlopen in het Leiebekken
De volledige tekst van het politiebesluit kan u terugvinden op de homepage onder de rubriek "BEKENDMAKING"
Openbare werken
Opstartfase
  Afgewerkt
   Online inschrijven

   Online inschrijven voor jeugd-
   of sportactiviteiten?
   Ga naar dentergem.ticketgang.eu

    

   Gids openingsuren

   Op deze link vindt u de openingsuren van handelaars in Groot-Dentergem.

   Apotheek van wacht

   Check www.apotheek.be
   of bel 0903 99 00
   voor de dichtsbijzijnde apotheek
   met wachtdienst (24/24u).

    

   Login